Ухвала
від 20.09.2024 по справі 760/22097/24
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/22097/24 2/760/10412/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

20 вересня 2024 року місто Київ

Суддя Солом`янського районного суду міста Києва Майстренко О.М., розглянувши матеріали позовної заяви, яка подана адвокатом Максимовим Миколою Ігоровичем, в інтересах позивача ОСОБА_1 до відповідачів Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ТОЛОКА», товариства з обмеженою відповідальністю «РК ТРАЄКТОРІЯ» про визнання майнових прав на об`єкт інвестування та стягнення моральної шкоди за затримку будівництва,-

ВСТАНОВИВ:

До Солом`янського районного суду міста Києва із позовною заявою звернувся адвокат Максимов Микола Ігорович, в інтересах позивача ОСОБА_1 (далі - позивач) до ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ТОЛОКА», ТОВ «РК ТРАЄКТОРІЯ» про визнання майнових прав на об`єкт інвестування та стягнення моральної шкоди за затримку будівництва.

За змістом заявлених вимог позивач просить визнати за ним майнові права на об`єкт інвестування, а саме квартиру, що розташована в житловому будинку на АДРЕСА_1 . Також позивач просить стягнути із відповідачів на його користь моральну шкоду у розмірі 25000 грн.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.09.2024 для розгляду зазначеної позовної заяви визначено суддю Майстренко О.М. Справа фактично передана судді для розгляду згідно реєстру передачі справ 16.09.2024.

При вирішенні питання про відкриття провадження в справі з`ясовано, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) з таких підстав.

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 4 ст. 175 ЦПК України, якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

За вимогами ч. 1 п. 2 ст. 176 ЦПК України ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна.

В порушення наведених положень, позовна заява не містить ціни позову щодо вимог майнового характеру, не зазначено та не надано відомостей щодо підтвердження реальної вартості об`єкту майна, з приводу яких заявлено спір на час звернення до суду з позовом та, відповідно до ціни позову, не сплачено судовий збір у розмірі, передбаченому Законом України «Про судовий збір».

При цьому за наданими доказами відсутні підстави для звільнення судового збору за позов, що поданий в порядку позовного провадження.

З огляду на викладене, позивачу необхідно надати до суду докази, які підтверджують ринкову об`єкту майна, з приводу якого виник спір, а також докази (оригінал платіжного документу) сплати судового збору, розрахованого виходячи із вартості спірного об`єкту майна та заявлених вимог щодо відшкодування моральної шкоди.

Судовий збір необхідно сплатити на рахунок № UA388999980313181206000026010, Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38050812, код банку отримувача (МФО): 899998, код класифікації доходів бюджету: 22030101, отримувач коштів: УК у Солом`янському районі м. Києва.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху та строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на вищевикладене, керуючись ст. 175-177, 185, 258-261, 353 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ТОЛОКА», ТОВ «РК ТРАЄКТОРІЯ» про визнання майнових прав на об`єкт інвестування та стягнення моральної шкоди за затримку будівництва - залишити без руху.

Надати позивачу 5-денний строк з дня отримання копії ухвали для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків.

Роз`яснити позивачу, що якщо у встановлений цією ухвалою строк вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України будуть виконані, позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Майстренко

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.09.2024
Оприлюднено23.09.2024
Номер документу121768707
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них:

Судовий реєстр по справі —760/22097/24

Ухвала від 20.09.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Майстренко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні