Ухвала
від 19.09.2024 по справі 760/21907/24
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/21907/24 2/760/10360/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

19 вересня 2024 року місто Київ

Суддя Солом`янського районного суду міста Києва Майстренко О.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

До Солом`янського районного суду міста Києва звернувся ОСОБА_1 (далі - позивач) до ОСОБА_2 (далі - відповідач) про позбавлення батьківських прав.

За змістом заявлених вимог позивач просить позбавити відповідача батьківських прав відносно її доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11.09.2024 для розгляду зазначеної позовної заяви визначено суддю Майстренко О.М. Фактично справа судді передана для розгляду згідно реєстру передачі справ 16.09.2024.

Перевіривши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що подана позовна заява не підсудна Солом`янському районному суду міста Києва виходячи з таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру № 792862 від 18.09.2024 місце проживання відповідача зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

Отже, позов у цій справі територіально підсудний Дзержинському міському суду Донецької області.

Водночас Рішенням Вищої ради правосуддя від 29.08.2024 № 2584/0/15-24 визначено територіальну підсудність судових справ Дзержинського міського суду Донецької області шляхом її передачі до Самарського районного суду міста Дніпропетровська.

З огляду на викладене, спір у цій справі не підсудний Солом`янському районному суду міста Києва.

Згідно п. 1 ч. 1, ч. 3 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 статті 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Виходячи з наведеного, суд дійшов висновку, що заяву слід передати на розгляд за підсудністю до Самарського районного суду міста Дніпропетровська.

На підставі наведеного вище, керуючись ст. ст. 27, 31, 187, 152, 261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав передати на розгляд за підсудністю до Самарського районного суду міста Дніпропетровська (вулиця Електрична, 1А, м. Дніпро, Дніпропетровська область, 49000).

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до приписів ст. 261 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на подання апеляційної скарги з клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.Майстренко

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.09.2024
Оприлюднено23.09.2024
Номер документу121768708
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —760/21907/24

Ухвала від 19.09.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Майстренко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні