Постанова
від 02.11.2010 по справі 2а-2739/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

2а-2739/10/0770

рядок статзвітності 6.15

Cправа №  2а-2739/10/0770

рядок статзвітності 6.15

код -  11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М     У К Р А Ї Н И

02 листопада 2010 року                                                                                                    м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді –Маєцької Н.Д.

з  участю секретаря судового засідання –Сідей І.І.

сторін та осіб, які беруть участь у справі:

представника позивача –Александрова Євгена Миколайовича;

представника відповідача –не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Закарпатагроліс»в особі філії «Перечиндержспецлісгосп»про стягнення заборгованості у розмірі 2548, 32 грн., -

ВСТАНОВИВ:

          Відповідно до статті 160 частини З КАС України 02 листопада 2010 року було проголошено вступну та резолютивну частини постанови. Повний текст постанови виготовлено та підписано 04 листопада 2010 року.

          До Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернулося Закарпатське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Закарпатагроліс»в особі філії «Перечиндержспецлісгосп»про стягнення заборгованості, якою просить стягнути з Головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Закарпатагроліс»в особі філії «Перечиндержспецлісгосп»на користь  Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість у розмірі 2548, 32  грн.

          Позовні вимоги мотивовані наступним. У відповідності до звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані із загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності поданого Відповідачем за перший квартал 2010 рік, заборгованість по даним платежам становить 2548, 32 грн. На день подання позовної заяви  дана заборгованість не погашена.

          В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав повністю з мотивів, що наведені в позовній заяві. Просить суд задовольнити позовні вимоги та стягнути заборгованість по страховим внескам у розмірі 2548, 32 грн.

          У судові засідання, що проходили 22.09.2010 року та 02.11.2010 року відповідач не забезпечив явку свого представника, хоча про дату, час та місце розгляду даної справи був повідомлений належним чином. Заперечення проти позову суду не надав.

          З'ясувавши всі обставини у справі та перевіривши їх належними та допустимими  доказами суд прийшов до висновку, що адміністративний позов підлягає до задоволення з огляду на наступне.

          В судовому засіданні встановлено, що Головне державне спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Закарпатагроліс»було зареєстроване Ужгородським міськвиконкомом Закарпатської області 19.03.2003 року, про що видано свідоцтво про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи.

          Філія «Перечиндержспецлісгосп»Головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Закарпатагроліс»внесена в Єдиний державний реєстр без права юридичної особи, згідно Довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та їй присвоєно ідентифікаційний номер 26397437.

          Філія «Перечиндержспецлісгосп»Головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Закарпатагроліс»відповідно до поданої заяви від 10 грудня 2003 року зареєстрована як страхувальник у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 10.12.2003 під реєстраційним номером 210090000621.

          Відповідачем був поданий звіт про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані із загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за перший квартал 2010 року. Відповідно до вказаного звіту за відповідачем рахується заборгованість на кінець звітного періоду у розмірі 2548, 32 грн.

          Наявність заборгованості також стверджується й розрахунком суми боргу по філії «Перечиндержспецлісгосп»Головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Закарпатагроліс»від 08.06.2010 року №  09-08-111.

          Станом на день розгляду справи заборгованість не погашена.

          Відповідно до статті 9 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням»від 18 січня 2001 № 2240-III (надалі Закон України № 2240-III) Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачені статтею 34 цього Закону, та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за використанням цих коштів. Фонд належить до цільових позабюджетних страхових фондів.

          Відповідно до статті 27 Закону України № 2240-III страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

          Однак відповідач не сплатив в добровільному порядку суму заборгованості по страхових внесках в розмірі 2548, 32 гривень.

          З огляду на вищевказане суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення.

          

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України з відповідача не стягуються.

          Керуючись ст. ст. 11, 70, 71, 86, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

          

 ПОСТАНОВИВ:

          Позовну заяву Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Закараптагроліс»в особі «Перечиндержспецлісгосп»–задовольнити.

          Стягнути з Головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Закараптагроліс»в особі «Перечиндержспецлісгосп»на користь Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість у розмірі 2548,32 гривень (дві тисячі п»ятсот сорок вісім) гривень (тридцять дві) копійки.

        Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви   про апеляційне  оскарження  постанови  суду  першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України –з дня складання в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається  протягом  двадцяти  днів  після  подання заяви про апеляційне оскарження.  Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без попереднього  подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

           

          Головуюча:суддя                                                                        Маєцька Н.Д.

Дата ухвалення рішення02.11.2010
Оприлюднено15.11.2010
Номер документу12178359
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2739/10/0770

Постанова від 02.11.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 14.07.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні