Ухвала
від 23.09.2024 по справі 362/4082/24
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/4082/24

Провадження № 2/362/2205/24

У Х В А Л А

23.09.2024 року Васильківський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді Лебідь-Гавенко Г.М.,

за участю секретаря Тельнової О.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовомузасіданні взалі судуу містіВасилькові Київськоїобласті заправилами загальногопозовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 доПублічного акціонерноготовариства АкціонернийБанк «Укргазбанк»,треті особи:Приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округуПрокопенко ЛесяВолодимирівна,Приватний виконавецьвиконавчого округуКиївської областіЧучков МихайлоОлександрович,про визнаннявиконавчого напису,таким щоне підлягаєвиконанню,

в с т а н о в и в:

До суду через систему Електронний суд надійшла позовна заява представника ОСОБА_1 адвоката Мишковської Т.М, в якому вони просять визнати виконавчий напис від 25.03.2024 року вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Прокопенко Л.В., зареєстрованого в реєстрі за №472, яким звернено стягнення на нерухоме майно, яке належить на праві власності ОСОБА_1 на задоволення вимог ПАТ АБ «УкргазБанк» у розмірі 15000000,00 грн. простроченої заборгованості за кредитом, 328795,83 грн. заборгованість по процентах, 30000,00 грн. прострочена заборгованість по комісії, що становить загальну заборгованість, що підлягає стягненню, у сумі 16908641,66 грн. за Договором №1404/2022/Київ ОД-МСБ про приєднання до Правил надання кредиту клієнтам мікро-, малого, середнього та корпоративного бізнесу за Програмою фінансової державної підтримки суб`єктів підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%» в АБ «УкргазБанк» від «23» вересня 2022 року та витрати, понесені ПАТ АБ «УкргазБанк» на здійснення виконавчого напису в розмірі 25000,00 грн., таким, що не підлягає виконанню. Стягнути з ПАТ АБ «УкргазБанк» на користь ОСОБА_1 понесені судові витрати пов`язані з пред`явленням цього позову.

Ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 18.06.2024 року відкрито провадження у цивільній справі та призначено підготовче судове засідання, витребувано докази (т. 1 а.с.62-64).

Ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 18.06.2024 року заяву представника ОСОБА_1 адвоката Мишковської Т.М. про забезпечення позову, задоволено (т. 1 а.с. 66-71).

27.06.2024 року відпредставника ОСОБА_1 адвоката Мишковської Т.М. надійшло клопотанняпро долученнядоказів доматеріалів справив якійвона проситьдолучити доматеріалів справидокази доданідо заяви,а саме:копію паспортапозивача;копію РНОКППпозивача,копію довідкипро місцереєстрації позивача(т.1а.с.72-77).

Представник ОСОБА_1 адвокат Мишковської Т.М.,подала до суду заяву, в якій просила закрити підготовче засідання та призначити справу до судового розгляду, справу розглядати без їх участі.

Представник ПАТ АБ «УкргазБанк» - Семенченка Р.О., подав до суду заяву, в якій просить закрити підготовче засідання і призначити справу до судового розгляду, справу розглядати без їх участі.

Інші учасники справи до суду не з`явилися, про розгляд справи повідомленні належним чином, заяв або клопотань до суду не направляли.

Відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. З огляду на викладене, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

В порядку підготовчого провадження судом були вивчені матеріали справи, клопотання, з`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Щодо клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Мишковської Т.М. про долучення доказів від до матеріалів справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ч.3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Відповідно до ч.1 ст. 44 ЦПК України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Відповідно до ч.1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

З урахуванням наведеного та беручи до уваги, що сторони в призначене підготовче судове засідання не з`явилися, жодних заперечень з приводу долучення до матеріалів справи доказів не надали, то виходячи із змісту статей 83-84 ЦПК України, суд дійшов висновку, задовольнити клопотання представника позивача та долучити до матеріалів справи зазначені докази в клопотанні.

Щодо питання про призначення справи до судового розгляду, суд дійшов наступного висновку.

За приписамист. 196 ЦПК Українидля виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Згідно з ч. 1ст. 197 ЦПК Українипідготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Відповідно до п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Згідно з п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

До судового розгляду спір між сторонами не врегульований, щодо укладення мирової угоди або проведення врегулювання спору за участі судді клопотань до суду не надходило, судом встановлено порядок з`ясування обставин та дослідження доказів також з`ясовано щодо розміру заявлених сторонами судових витрат.

Зважаючи навикладене,та враховуючи,що сторонамив підготовчомусудовому засіданніподано всінаявні доказипо справі,з`ясовано розмірсудових витрат,суд вважаєза можливезакрити підготовчепровадження тапризначити справудо судовогорозгляду, розгляд справи проводити одноособово.

Враховуючи вищенаведене, керуючись статтями 13, 44, 76, 83, 120, 127,196-200,259,260 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвокатаМишковської Т.М. про долучення до матеріалів справи доказів - задовольнити.

Долучити до матеріалів справи копію паспорта ОСОБА_1 ; копію РНОКПП ОСОБА_1 , копію довідки про місце реєстрації ОСОБА_1 .

Закрити підготовчепровадження тапризначити цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 доПублічного акціонерноготовариства АкціонернийБанк «Укргазбанк»,треті особи:Приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округуПрокопенко ЛесяВолодимирівна,Приватний виконавецьвиконавчого округуКиївської областіЧучков МихайлоОлександрович,про визнаннявиконавчого напису,таким щоне підлягаєвиконанню до судовогорозглядупосуті на «13» листопада 2024 року о«12» год. «30» хв.

Визначити такий порядок з`ясування справи: розгляд заяв та клопотань відповідно до ст. 222 ЦПК України; вступне слово учасників справи; дослідження письмових доказів; додаткові пояснення після з`ясування всіх обставин справи та перевірки їх доказами; дебати.

Розгляд справи здійснювати у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань, одноособово.

У судове засідання викликати сторін у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: inbox@vs.ko.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя Г.М. Лебідь-Гавенко

СудВасильківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення23.09.2024
Оприлюднено25.09.2024
Номер документу121791560
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —362/4082/24

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

Ухвала від 20.09.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні