Постанова
від 09.11.2010 по справі 2а-5982/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 листопада 2010 р. № 2а-5982/10/1370

Львівський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Качу р Р.П.,

за участю секретаря судов ого засідання - Подіб ки М.З.

Державна податкова інспе кція у Перемишлянському райо ні

до ДП "Околиця"

про про припинення юридичної особи ,

представника позивача Ц апа П.-А.М.

ВСТАНОВИВ:

05 липня 2010 року на розгляд Львівського окружного адмін істративного суду надійшла п озовна заява Державної подат кової інспекції у Перемишлян ському районі Львівської обл асті до Дочірнього підприємс тва «Околиця»про припинення державної реєстрації юридич ної особи.

Підставою позову є не подан ня відповідачем впродовж рок у податкової звітності.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав, надав поясненн я аналогічні викладеним в по зовній заяві, просить позов з адовольнити.

Відповідач не забезпечив участі свого представника в судовому засіданні, хоча про час та дату його проведення н алежним чином повідомлявся. Судовий виклик направлявся з а зареєстрованим місцезнахо дженням відповідача. Згідно листа Головного управління с татистики у Львівській облас ті таким є: вул. Міжгірська, 8, м. Перемишляни, Львівська обла сть. Згідно ст. 18 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців»відомості , внесені до Єдиного державно го реєстру (в т.ч. про місцезна ходження юридичної особи), вв ажаються достовірними і можу ть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін. Од нак, поштова кореспонденція із судовими документами пове рнулась до суду.

Згідно ч. 11 ст. 35 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, у разі повернення пош тового відправлення із повіс ткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин , вважається, що така повістка вручена належним чином.

Суд, враховуючи неявку відп овідача без поважних причин, належним чином повідомленог о про дату, час та місце провед ення судового засідання, вва жає за можливе вирішити спра ву на підставі наявних у ній д оказів, відповідно до ст. 71 КАС України.

Суд, розглянув матеріали справи, заслухав пояснення п редставника позивача, дослід ив та оцінив докази, які мають значення для справи в їх суку пності та встановив наступне .

Дочірнє підприємство «Ок олиця»зареєстроване 15.08.1997 рок у Перемишлянською районною д ержавною адміністрацією Льв івської області, що підтверд жується Свідоцтвом про держа вну реєстрацію юридичної осо би, долученим до матеріалів с прави.

Відповідач взятий на облік платника податків у ДПІ у Пер емишлянському районі 04.09.1997 рок у за № 427, що підтверджується до відкою про взяття на облік пл атника податків від 26.05.2010 року № 1074.

Згідно акта № 7/22397179 від 19.05.2010 ро ку ДП «Околиця»з 01.01.2004 року по д аний час не подає декларації з податок на прибуток підпри ємств.

Як вбачається із наявних в м атеріалах справи довідок, ві дповідач заборгованості зі с плати податків, зборів (обов' язкових платежів) не має.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців»однією з підстав для пос тановлення судом рішення щод о припинення юридичної особи є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Згідно ч. 5 ст. 38 згаданого Зак ону, суд призначає в рішенні щ одо припинення юридичної осо би у зв' язку з її ліквідаціє ю комісію з припинення (лікві даційну комісію) та встановл ює строк і порядок її роботи. Д ержавний реєстратор вносить до Єдиного державного реєст ру запис про призначення ком ісії з припинення (ліквідаці йної комісії) не пізніше наст упного робочого дня з дати на дходження відповідного ріше ння.

Однак, враховуючи те, що поз ивач в позовній заяві не став ить вимоги про призначення л іквідаційної комісії та не п редставив суду кандидатур, я кі б входили в згадану комісі ю, суд, з врахуванням положень ст. 19 Конституції України, поз бавлений правових підстав зо бов' язати будь-яких осіб ви конувати обов' язки членів л іквідаційної комісії.

Окрім того, як передбачено ч . 6 ст. 38 вищенаведеного Закону, у разі, якщо в судовому рішенн і щодо припинення юридичної особи у зв' язку з її ліквіда цією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна ко місія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих дні в від дати надходження таког о судового рішення вносить д о Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голов у комісії з припинення згідн о з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні д ії від імені юридичної особи без довіреності, якщо інше не встановлено судовим рішення м.

За таких обставин, суд вважа є, що позовні вимоги підставн і і обґрунтовані, а тому адмін істративний позов підлягає з адоволенню.

З урахуванням положень ст. 9 4 КАС України судові витрати у формі судового збору у даній справі з відповідача не стяг уються.

Керуючись ст.ст. 17-19, 69-71, 161-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Позовні вимоги за довольнити повністю.

2. Припинити юридичну о собу - Дочірнє підприємство «Околиця»(вул. Міжгірська, 8, м . Перемишляни, Львівська обла сть, код ЄДРПОУ 22397179).

3. Зобов' язати заснов ника здійснити заходи пов' я зані з ліквідацією підприємс тва в установленому законом порядку і в трьохмісячний те рмін подати органу державної реєстрації документи відпов ідно до Закону України «Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб підпр иємців».

Постанова суду набирає за конної сили у порядку, встано вленому ст.254 КАС України.

Постанова може бути оскар жена в порядку і строки, встан овлені ст.186 КАС України.

Повний текст постан ови виготовлено 12 листопада 20 10 року

Суддя К ачур Р.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2010
Оприлюднено15.11.2010
Номер документу12185196
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5982/10/1370

Постанова від 09.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 06.07.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні