Постанова
від 10.11.2010 по справі 13144/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 Харків

 10 листопада 2010 р.                                                                       № 2-а- 13144/10/2070  

       Суддя Харківський окружний адміністративний суду Самойлова В.В. розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом   

 управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова   

до

 комунального виробничого житлового ремонтно-експлуатаційне підприємства Фрунзенського району м. Харкова   

про

стягнення заборгованості ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до належного суду з адміністративним позовом, в якому просить про стягнення з відповідача заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у розмірі 3037,43 грн., згідно наданого підприємством розрахунку сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за липень 2010 р., посилаючись на наступне.

Комунальне виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство Фрунзенського району м. Харкова зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова, як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування і відповідно до Інструкції "Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України" підприємство зобов’язано скласти розрахунок страхових внесків на загальнообов’язкове  державне пенсійне страхування, самостійно обчислених і нарахованих за відповідний базовий період, що дорівнює календарному місяцю. Страхові внески повинні бути сплачені платником не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня  закінчення цього періоду. Проте відповідач, свої зобов’язання не виконав, внаслідок чого у  нього утворилась заборгованість перед Пенсійним фондом України за липень 2010 р. в сумі 3037,43 грн., яка добровільно не сплачена до теперішнього часу.

Згідно зі ст.183-2 КАС України даний позов підлягає розгляду та вирішенню в порядку скороченого провадження.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази, суд приходить до висновку про задоволення позову, виходячи з наступного.

Встановлено, що комунальне виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство Фрунзенського району м. Харкова зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова, як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, в зв'язку з чим до Пенсійного фонду України зобов'язано нараховувати, обчислювати і сплачувати страхові внески в установлені строки та в повному обсязі, як то передбачено Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 1058-IV від 09.07.2003 року, Законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" та Інструкцією "Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України", затвердженої Постановою Правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 року та зареєстрованої в Мін'юсті за № 64/8663 від 16.01.2004 року.

За липень 2010 р. відповідач самостійно здійснив розрахунок сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що підлягав до сплати, та подав його до управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова і згідно цього підприємство зобов’язано сплатити 3037,43 грн., які добровільно не сплачені до теперішнього часу.

Відповідно до ст. 20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану підприємства.

У встановлений законом строк відповідачем страхові внески не сплачені, внаслідок чого утворилася заборгованість перед Пенсійним фондом за липень 2010 р. в сумі 3037,43 грн.

Згідно ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у визначені строки вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і  стягуються  з  нарахуванням  пені  та застосуванням фінансових санкцій.

Територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимоги про її сплату.

В зв'язку з несплатою узгодженої суми страхових внесків, позивачем були сформовані та направлені до відповідача вимоги про сплату боргу № Ю-131 від 02.09.2010 р., яку  він отримав, але суму боргу у встановлений законом 10-ти денний термін добровільно не сплатив.

Враховуючи, що відповідач не оскаржив в установлені законом терміни рішення позивача щодо сплати боргу, то ця сума вважається узгодженою та як такою, що підлягає перерахуванню до Пенсійного фонду України.

Згідно ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у визначені строки вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і  стягуються.

Таким чином, у комунального виробничого житлового ремонтно-експлуатаційне підприємства Фрунзенського району м. Харкова мається заборгованість перед Пенсійним фондом України за липень 2010 р. в сумі 3037,43 грн., яка до теперішнього часу не погашена,  що є підставою для задоволення адміністративного позову.

Керуючись ст. ст. 9, 11, 159, 160, 183-2 КАСУ, Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова до комунального виробничого житлового ремонтно-експлуатаційне підприємства Фрунзенського району м. Харкова про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з комунального виробничого житлового ремонтно-експлуатаційне підприємства Фрунзенського району м. Харкова (юридична адреса: 61099, м. Харків, вул. Рибалка, буд. 45 б., код ЄДРПОУ: 05478551) на користь управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова (юридична адреса: 61082, м. Харків, пр-т. Московський, буд. 198/3, код ЄДРПОУ: 22645387) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за липень 2010 р. в розмірі 3037 (три тисячі тридцять сім) грн. 43 коп. на  р/р 256083122088 у ВАТ "Державний Ощадний банк України",  МФО 351823. 

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд у десятиденний строк з моменту отримання копії постанови.

          Суддя                                                                                      Самойлова В.В.

Дата ухвалення рішення10.11.2010
Оприлюднено15.11.2010
Номер документу12185451
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —13144/10/2070

Ухвала від 22.10.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Постанова від 10.11.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні