Ухвала
від 10.09.2024 по справі 686/29507/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/29507/20

Провадження № 1-кс/686/7554/24

УХВАЛА

10 вересня 2024 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в залі суду у м. Хмельницькому клопотання заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному провадженні № 12020240000000539, відомості про яке 17.11.2020 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3,4,5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України,

ВСТАНОВИВ:

10.09.2024 року заступник начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області підполковник поліції ОСОБА_3 , звернулась до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором відділу Хмельницької обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду приміщення Судилківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Героїв Майдану, 71а в с. Судилків Шепетівського району Хмельницької області яке перебуває у комунальній власності Судилківської сільської ради Шепетівського району Хмельницької області, з метою отримання зразків для досліджень, виявлення (відшукання) будівельного матеріалу - утеплювача перекриттів.

В судовому засіданні слідча наполягала на задоволенні клопотання.

Заслухавши пояснення слідчої, дослідивши додані до клопотання матеріали та матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області здійснюється досудове розслідуванні у кримінальному провадженні № 12020240000000539, відомості про яке 17.11.2020 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3,4,5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України.

В обґрунтування даного клопотання зазначено, що відповідно до матеріалів управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НП України які стали підставою для внесення відомосте до Єдиного реєстру досудових рішень слідує, що у 2018-2020 роках службові особи ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» Хмельницької обласної державної адміністрації організували схему привласнення/заволодіння, розтрату бюджетних коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров`я у сільській місцевості, які виділені на закупівлю робіт та послуг по будівництву амбулаторій первинної медичної допомоги у Хмельницькій області, шляхом штучного завищення цін щодо об`ємів виконаних робіт та внесення недостовірних відомостей до актів приймання виконання робіт.

Так, 27.11.2018 між ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» Хмельницької обласної державної адміністрації та ТОВ «Альп-пром -1» код ЄДРПОУ 41403707, зареєстроване АДРЕСА_1 , здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_2 Шепетівського району Хмельницької області.

В подальшому, під час виконання робіт службові особи підрядної організації та замовника робіт, використовуючи своє службове становище, керуючись корисливими мотивами, вчинили протиправні дії направлені на заволодіння державних коштів виділених на будівництво вказаної амбулаторії, які виразились у внесені недостовірних відомостей до первинної документації з обліку в будівництві типова форма КБ-2в та КБ-3, на підставі яких здійснювались оплата за роботи.

Таким чином, службові особи як ДП «Хмельницька служба єдиного замовника» Хмельницької ОДА та ТОВ «Альп-пром 1» шляхом штучного завищення вартості обладнання та послуг внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт виділених на закупівлю робіт та послуг по будівництву амбулаторій первинної медичної допомоги у Хмельницькій області, в наслідок чого привласнили бюджетні кошти, тому в діях останніх вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КПК України.

Так, в межах вказаного досудового розслідування отримано інформацію, щодо невідповідності улаштування перекриттів мінераловатними плитами на вказаних об`єктах будівництва, а саме підрядною організацією яка здійснювала будівельні роботи на Судилківській амбулаторії використала утеплювач із значно заниженими показниками щільності, а також виконала роботи які суттєво відрізняються від проекту будівництва.

Враховуючи вище викладене, з метою отримання зразків для досліджень, виявлення (відшукання) будівельного матеріалу - утеплювача перекриттів, слідча просить надати дозвіл на проведення огляду приміщення Судилківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по АДРЕСА_3 .

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна № 393993966 від 09.09.2024, право власності на приміщення Судилківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по АДРЕСА_3 , належить Судилківській сільській раді.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно з ч.ч.1, 2 ст.237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Враховуючи викладене, а також те, що клопотання слідчої відповідає вимогам ст.ст. 234, 237 КПК України, слідчою наведені підстави для проведення огляду приміщення Судилківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по АДРЕСА_3 , з метою отримання зразків для досліджень, виявлення (відшукання) будівельного матеріалу - утеплювача перекриттів, що має значення для досудового розслідування, в зв`язку з чим клопотання слідчоїо, погоджене з прокурором підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 234, 237 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи, які здійснюють досудове розслідування кримінального провадження № 12020240000000539, від 17.11.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3,4,5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України, та прокурорам які входять до групи прокурорів на проведення огляду приміщення Судилківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Героїв Майдану, 71а в с. Судилків Шепетівського району Хмельницької області яке на праві комунальної власності належить Судилківській сільській раді Шепетівського району Хмельницької області, з метою отримання зразків для досліджень, виявлення (відшукання) будівельного матеріалу - утеплювача перекриттів.

Ухвала діє по 10 жовтня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення10.09.2024
Оприлюднено27.09.2024
Номер документу121867488
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/29507/20

Ухвала від 10.09.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 10.09.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 14.07.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.07.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 02.10.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 27.06.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні