Постанова
від 02.07.2010 по справі 2-а-4398/10/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УКРАЇН А

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-4398/10/1070

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2010 року м. Київ

Київський окружний адміністративний суд у скла ді головуючого - судді Музи ченко А.В., при секретарі судов ого засідання Побережному К. С., за участю представників

позивача - Калмикової В.П., відповідача: - не з' явився,

розглянувши у відкрит ому судовому засіданні адмін істративну справу

за позовом Управління Пенсійного фон ду України в Обухівському ра йоні

Київської області до Відкритого акціонерного т овариства «Обухівпромбуд», про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пен сійного фонду України в Обух івському районі Київської об ласті , звернувся до суду з адм іністративним позовом до Ві дкритого акціонерного товар иства «Обухівпромбуд» про ст ягнення заборгованості в сум і 4767 (чотири тисячі сімсот шіст десят сім) гривень 55 копійок.

Ухвалою від 07 квітня 2010 року К иївським окружним адміністр ативним судом відкрито прова дження в адміністративній сп раві та призначено до розгля ду у судовому засіданні на 29 к вітня 2010 року на 17 годину 20 хвили н.

29 квітня 2010 року в судове засі дання з' явився представник позивача, позовні вимоги під тримав в повному обсязі. Пред ставник відповідача, належни м чином повідомлений про дат у, час та місце розгляду справ и, що підтверджується наявні стю в матеріалах справи пошт ового повідомлення, в судове засідання не з' явився, про п ричини неприбуття суд не пов ідомив. У зв' язку з чим, розгл яд справи було відкладено на 02 липня 2010 року на 13 годину 20 хвил ин.

02 липня 2010 року в судове засід ання з' явився представник п озивача, позов вмотивовано п ідтримав, надав суду Витяг з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб підприємців від 29 червн я 2010 року щодо відповідача.

Представник відповідач а в судове засідання не з' яв ився, хоча був повідомлений н алежним чином, причини неявк и суду не повідомив, письмови х заперечень не надав.

Заслухавши думку предста вника позивача, дослідивши м атеріалі справи, суд дійшов в исновку, що позовні вимоги пі длягають задоволенню.

Судом встановлено, що Від крите акціонерне товариство «Обухівпромбуд» 11 грудня 1996 р оку зареєстрований Обухівсь кою районною державною адмін істрацією Київської області як юридична особа (свідоцтво про державну реєстрацію юри дичної особи 11 грудня 1996 року, і дентифікаційний код юридичн ої особи 05425649) та являється плат ником збору на обов' язкове державне пенсійне страхуван ня.

Пенсійне забезпечення з астрахованих осіб, які пропр ацювали або працюють на підз емних роботах, на роботах з ос обливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за спи ском № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовам и праці за списком № 2 виробниц тв, робіт, професій, посад і по казників, затверджених Кабін етом Міністрів України та за результатами атестації робо чих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відп овідно до законодавства, що д іяло раніше, мали право на пен сію на пільгових умовах або з а вислугу років, здійснюєтьс я згідно з окремим законодав чим актом через професійні т а корпоративні фонди.

Витрати на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах особам, які ма ють стаж, що дає право на призн ачення цих пенсій на декільк ох підприємствах, покривають ся цими підприємствами пропо рційно стажу роботи.

Згідно Інструкції № 21-1 від 19.12 .2003 року розмір сум до відшкоду вання на поточний рік визнач ається відділами доходів орг анів Пенсійного фонду Україн и щорічно в повідомленнях пр о розрахунок сум фактичних в итрат на виплату та доставку пільгових пенсій , призначен их відповідно до частини дру гої Прикінцевих положень Зак ону України "Про загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування", які надсилаютьс я підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 д нів з новопризначених пенсій .

Розрахунки про фактичні ви трати на виплату та доставку пенсій, призначених відпові дно до пунктів "б" та "з" статті 1 3 Закону України "Про пенсійне забезпечення" на відшкодува ння Пенсійному фонду України виплачених пенсій пенсіонер ам, які заробили страховий ст аж на підприємстві відповіда ча, отримані платником.

Підприємства щомісяця до 25- го числа вносять до Пенсійно го фонду України зазначену в повідомленні місячну суму ф актичних витрат на виплату т а доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах.

Станом на день розгл яду справи за відповідачем у творилася заборгованість пе ред позивачем за період з 01 се рпня 2009 року по 25 березня 2010 року в загальній сумі 4767 (чотири тис ячі сімсот шістдесят сім) гри вень 55 копійок. Сума боргу по в ідшкодуванню пільгових пенс ій підтверджується наявними в матеріалах справи розраху нками сум страхових внесків, карткою особового рахунку с трахувальника.

Суд, дослідивши матеріали с прави, дійшов висновку, що вик ладені в позовній заяві дово ди позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб' єкта владних повно важень, пов' язаних із залуч енням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати (судовий збір) стягненн ю з відповідача не підлягают ь.

Керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72 , 86, 94, 159 - 163, 167, 254 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов з адовольнити.

Стягнути з Відкритого акц іонерного товариства «Обухі впромбуд» (ідентифікаційний номер юридичної особи: 05425649) на користь Управління Пенсійно го фонду України в Обухівськ ому районі Київської області (ідентифікаційний номер юри дичної особи: 22201265, МФО 322669, р/р 256003011016 ГУ Ощадбанку в місті Києві та Київській області) заборгов аність в сумі 4767 (чотири тисячі сімсот шістдесят сім) гривен ь 55 копійок.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, встановлен ого Кодексом адміністративн ого судочинства України, якщ о таку заяву не було подано. Як що було подано заяву про апел яційне оскарження, але апеля ційна скарга не була подана у встановлений строк постанов а набирає законної сили післ я закінчення цього строку.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з а правилами, встановленими с т. ст.. 185-187 КАС України, шляхом по дання через суд першої інста нції заяви про апеляційне ос карження з наступним подання м протягом двадцяти днів апе ляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виготовлено та підписано - 06 липня 2010 року.

Суддя А.В . Музиченко

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.07.2010
Оприлюднено16.11.2010
Номер документу12194717
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4398/10/1070

Постанова від 02.07.2010

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Музиченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні