Постанова
від 06.07.2010 по справі 2а-3323/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-3323/10/0670

категорія 6.13

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2010 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Іванен ко Т.В.,

при секретарі - Духновсь кій В.О.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Богунському районі м. Жито мира Житомирської області < Текст >

до Приватного підприє мства "Лідерайс" < Текст >

про стягнення 1767,42 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фо нду України в Богунському ра йоні м. Житомира звернулося до суду з позовом, в якому про сить стягнути з Приватного п ідприємства "Лідерайс" прост рочену заборгованість по вне сках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхува ння, яка виникла за січень - бе резень 2010 року включно в сумі 1725,66 грн., фінансових санкцій в розмірі 36,31 грн. та пені 5,45 грн. , а всього 1767,42 грн.

Представник позивача в суд ове засідання з'явився, підтр имав позовні вимоги в повном у обсязі та просив задовольн ити позовну заяву на підстав і наданих доказів.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про час, дату та місце розгля ду справи повідомлений належ ним чином, про що свідчить пов ідомлення про вручення пошто вого відправлення. Заперечен ь не надав.

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, вислуха вши пояснення представника п озивача, суд вважає, що позов п ідлягає задоволенню з таких підстав.

Спірні правовідносини рег улюються Законом України «Пр о загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування», За коном України " Про збір на обо в'язкове державне пенсійне с трахування" Інструкцією «Пр о порядок обчислення і сплат и страхувальниками та застра хованими особами внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України», зат вердженої постановою правлі ння Пенсійного фонду України від 16 січня 2004 року за № 64 / 8663.

Судом встановлено, що Прив атне підприємство "Лідерайс" зареєстроване як платник зб ору на обов' язкове державне пенсійне страхування в Упра влінні Пенсійного фонду Укра їни в Богунському районі м. Ж итомира.

Відповідно до п. 1 ст. 1 Закону України «Про збір на обов'язк ове державне пенсійне страху вання" платниками збору на об ов'язкове державне пенсійне страхування є суб'єкти підпр иємницької діяльності незал ежно від форм власності, їх об 'єднання, бюджетні, громадськ і та інші установи та організ ації, об'єднання громадян та і нші юридичні особи, а також фі зичні особи - суб"єкти підпр иємницької діяльності, які в икористовують працю наймани х працівників.

Відповідно до статей 14 та 15 З акону України “Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування” відповідач є страхувальником і відповідн о платником страхових внескі в до Пенсійного фонду Україн и.

На виконання вимог Закону України "Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування" ПП "Лідерайс" були п одані до Управління Пенсійно го фонду України в Богунсько му районі м. Житомира розраху нки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування, що пі длягають сплаті за січень-б ерезень 2009 р.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17 і ч. 6 с т. 20 Закону України «Про загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування», страхувал ьник зобов'язаний нараховува ти, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в пов ному обсязі страхові внески. Страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний ба зовий звітний період, не пізн іше ніж через 20 календарних дн ів із дня закінчення цього пе ріоду.

Згідно ч. 2 ст. 106 вказаного За кону суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/а бо не сплачені страхувальник ами у строки, визначені ст. 20 За кону, в тому числі обчислені т ериторіальними органами Пен сійного фонду, вважаються пр остроченою заборгованістю і з сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням п ені та застосуванням фінансо вих санкцій.

Заборгованість ПП "Лідерай с" зі сплати страхових внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного фонду України с тановить 1725,66 грн. За несвоєчас ну сплату страхувальником с трахових внесків, яка підтве рджується карткою особовог о рахунку платника за період з 20.01.2010 р. по 05.02.2010 р. рішенням про з астосування фінансової санк ції та нарахування пені № 281 ві д 22.02.2010 р. нарахована фінансова санкція в сумі 36,31 грн. та пеня 5,4 5 грн. Суми стверджуються роз рахунками позивача та відпов ідача.

З огляду на викладене, суд в важає, що позовні вимоги є обґ рунтованими та підлягають за доволенню.

Судові витрати стягненню н е підлягають відповідно до ч .4 ст.94 Кодексу адміністративн ого судочинства України.

Керуючись Законом України "Про збір на обов'язкове держа вне пенсійне страхування", ст .ст. 14, 15, 17, 20, 106 Закону України “Про загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування”, ст .ст. 86, 94, 159-163, 167 Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Приватного підп риємства "Лідерайс" (код 36169493, вул. Домбровського, 26, кв. 12, м. Жи томир, р/р 26003101476 у ВАТ "Райффайз ен банк Аваль" м. Київ, МФО 380805) на користь Управління Пенсійно го фонду України в Богунсько му районі міста Житомира заб оргованість зі сплати страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування за січень- березень 2010 р. включно, штрафні санкції та пеню в сумі 1767,42 грн.

Постанова Житомирсь кого окружного адміністрати вного суду набирає законної сили після закінчення строкі в подання заяви про апеляцій не оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адмін істративний суд до Київськог о апеляційного адміністрати вного суду протягом 10 днів з д ня складення постанови у пов ному обсязі. Апеляційна скар га подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Головуючий суддя: Т.В. Іваненко

Повний текст постанови ви готовлено: 07 липня 2010 р.

присуджено до стягнення 1767.42 грн.

матеріальну шкоду < сума > гр н.

моральну шкоду < сума > грн.

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.07.2010
Оприлюднено16.11.2010
Номер документу12213938
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3323/10/0670

Постанова від 06.07.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Іваненко Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні