Постанова
від 03.09.2010 по справі 2а-4713/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-4713/10/0670  

категорія  6.13

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 вересня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Іваненко Т.В.,

при секретарі -       Духновській В.О.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира Житомирської області  < Текст > 

до   Комунального підприємства "Агромолтранс" Житомирської обласної ради   < Текст > 

про  стягнення 13765,20 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в  Богунському районі  звернулося до суду з позовом, в якому просить стягнути з Комунального підприємства "Агромолтранс" Житомирської обласної ради заборгованість по внесках на загальнообов'язкове державне  пенсійне страхування, яка виникла за  березень - квітень 2010 р.  в  розмірі 13765,20  грн.

Представник позивача в судове засідання з'явилася, підтримала позовні вимоги в повному обсязі та просила задовольнити позовну заяву на підставі наданих доказів.

Представник відповідача в судове  засідання не з'явився. Повернувся конверт з відміткою " за закінченням терміну зберігання". Відповідно до ст. 35 КАС України відповідача слід вважати про час, дату та місце розгляду справи повідомленим належним чином.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, вислухавши пояснення представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Спірні правовідносини регулюються Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», Законом України " Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування"  Інструкцією «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 16 січня 2004 року за № 64 / 8663.

Судом встановлено, що КП "Агромолтранс" Житомирської обласної ради  зареєстроване як платник збору на обов’язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира.

Відповідно до п. 1 ст. 1 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.

Відповідно до статей 14 та 15 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” відповідач є страхувальником і відповідно платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

На виконання вимог  Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"   КП "Агромолтранс" Житомирської обласної ради  були подані до Управління Пенсійного фонду України в  Богунському районі м. Житомира розрахунки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за  березень - квітень 2010 р.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17 і ч. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Однак, відповідач за вказаний період не перерахував до Пенсійного Фонду України страхові внески в розмірі 13765,20 грн., у зв'язку з чим виникла заборгованість по цих платежах на вказану суму, що стверджується розрахунками позивача та  відповідача суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Доказів погашення відповідачем вказаної заборгованості суду не подано.

З огляду на викладене, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Судові витрати стягненню не підлягають відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись Законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", ст.ст. 14, 15, 17, 20 Закону України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування”, ст.ст. 86, 94, 159-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд -  

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Комунального підприємства "Агромолтранс" Житомирської обласної ради (код 33649777, провул. 1-й Іподромний, 15-а, м. Житомир, р/р 260053172601 в ЖФ АБ "Енергобанк", МФО 311603) на користь Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі міста Житомира заборгованість зі сплати  страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за  березень - квітень 2010 р. в сумі 13765,20 грн.

          Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          Уразі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                Т.В. Іваненко

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення 13765.20 грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

          

Дата ухвалення рішення03.09.2010
Оприлюднено16.11.2010
Номер документу12214083
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4713/10/0670

Постанова від 03.09.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Іваненко Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні