Постанова
від 08.09.2010 по справі 2а-5150/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-5150/10/0670  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2010 р.                                                                                  м. Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий - суддя  Черноліхов С.В.,

при секретарі -       Талько А.М.,  

          розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Державної податкової інспекції у м. Житомирі  < Текст > до   приватного підприємства "Зембуд"   < Текст > про  припинення юридичної особи,-

встановив:

ДПІ у м. Житомирі звернулася до суду з позовом в якому зазначає, що  відповідач відсутній за місцем юридичної адреси. Посилаючись на ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” просить припинити юридичну особу відповідача.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримав та просив задовольнити.

Представник відповідача до суду  не з'явився, хоча про час і місце судового розгляду повідомлявся належним чином.  

В зв'язку з тим, що необхідних для вирішення спору доказів наявних в матеріалах справи достатньо, суд повідомляв належним чином відповідача про дату, час і місце судового розгляду, тому вважає за можливе справу розглянути без участі представника відповідача за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню.  

Судом встановлено, що ПП "Зембуд" перебуває на обліку у позивача як платник податків.

20.04.2010 року до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність відповідача за адресою реєстрації, що підтверджується відповідною довідкою.

Відповідно до ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців", однією з підстав для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні", органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи викладене, позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються належними доказами, а тому підлягають задоволенню – юридичну особу ПП "Зембуд"  слід припинити.

Керуючись ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців",  ст.ст. 86, 158–163, 167, 254 КАС України,  суд -  

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу – Приватне підприємство "Зембуд", (ідентифікаційний номер 36330564).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                С.В. Черноліхов

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

          

Дата ухвалення рішення08.09.2010
Оприлюднено16.11.2010
Номер документу12214105
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5150/10/0670

Постанова від 08.09.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черноліхов Сергій Віктрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні