Ухвала
від 03.10.2024 по справі 564/588/24
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 564/588/24

03 жовтня 2024 року

Костопільський районний суд Рівненської області в складі:

головуючої судді - Грипіч Л. А.

за участі секретаря судового засідання - Вознюк Ю. В.

представника відповідачів - адвоката Артерчук Л. В.

представника третьої особи - державного нотаріуса Костопільської державної нотаріальної контори Доброскокової А. М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Костопіль клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Фермерського господарства «ЕКО - БІФ», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу Рівненської області Семенюк Світлана Іванівна, Костопільська державна нотаріальна контора, Костопільська міська рада, Рівненська районна державна адміністрація про встановлення факту прийняття спадщини, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину, скасування запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, визнання права власності у порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Костопільського районного суду Рівненської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Фермерського господарства «ЕКО - БІФ», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу Рівненської області Семенюк Світлана Іванівна, Костопільська державна нотаріальна контора, Костопільська міська рада, Рівненська районна державна адміністрація про встановлення факту прийняття спадщини, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину, скасування запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, визнання права власності у порядку спадкування.

При зверненні до суду з даним позовом позивач ОСОБА_1 подала письмове клопотання про витребування доказів, в якому просила суд витребувати від приватного нотаріуса Рівненського нотаріального округу Рівненської області Семенюк Світлани Іванівни спадкову справу (номер у нотаріуса 24/2023) та копію договору купівлі - продажу 1283 від 04.08.2023 року, виданого приватним нотаріусом Рівненського нотаріального округу Рівненської області Семенюк С. І., а також відомості про власника земельної ділянки ОСОБА_2 .

Крім того, позивач просила витребувати від Костопільської державної нотаріальної контори Рівненської області спадкову справу №29/2021.

Також позивач просила витребувати від Рівненської районної державної адміністрації копію державного акту на право власності на земельну ділянку ЯЛ №258867 від 12.07.2011 року та відомості про власника земельної ділянки ОСОБА_3 .

В підготовчому судовому засіданні представник відповідачів - адвокат Артерчук Л. В. та представник третьої особи - державний нотаріус Костопільської державної нотаріальної контори Доброскокова А. М. не заперечували стосовно заявленого клопотання, однак зазначили, що витребування копії договору купівлі - продажу 1283 від 04.08.2023 року на даний час є передчасним.

Суд, заслухавши думку представника відповідачів, представника третьої особи, всебічно та об`єктивно дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Приписами ч. 6 ст. 84 ЦПК України встановлено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись принципом всебічного, повного та об`єктивного дослідження обставин справи, а також засадами змагальності та диспозитивності, суд вважає, що клопотання позивача підлягає до задоволення.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 84, 258, 259, 260 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Рівненського нотаріального округу Рівненської області Семенюк Світлани Іванівни спадкову справу (номер у нотаріуса 24/2023) та копію договору купівлі - продажу 1283 від 04.08.2023 року, виданого приватним нотаріусом Рівненського нотаріального округу Рівненської області Семенюк С. І., а також відомості про власника земельної ділянки ОСОБА_2 .

Витребувати від Костопільської державної нотаріальної контори Рівненської області спадкову справу №29/2021.

Витребувати від Рівненської районної державної адміністрації копію державного акту на право власності на земельну ділянку ЯЛ №258867 від 12.07.2011 року та відомості про власника земельної ділянки ОСОБА_3 .

Копію ухвали суду для виконання направити приватному нотаріусу Рівненського нотаріального округу Рівненської області Семенюк Світлані Іванівні, (35000, м. Костопіль, вул. 8 Березня, 2 Б, Рівненського району, Рівненської області), Костопільській державній нотаріальній конторі Рівненської області, (35000, вул. Незалежності, 14, м. Костопіль, Рівненського району, Рівненської області) та Рівненській районній державній адміністрації, (33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195, Рівненської області).

Роз`яснити учасникам цивільного процесу, а також будь-яким заінтересованим особам, від яких таким чи іншим чином залежить виконання ухвали суду про витребування доказів, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

СуддяЛ. А. Грипіч

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення03.10.2024
Оприлюднено10.10.2024
Номер документу122155521
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —564/588/24

Ухвала від 03.10.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 29.08.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 02.03.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 02.03.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні