Ухвала
від 26.09.2024 по справі 908/1836/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/54/24

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

26.09.2024 Справа № 908/1836/24

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича, розглянувши матеріали справи

Боржник Фізична особа ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

про неплатоспроможність

Представники сторін:

від АТ «Укргазбанк» - Кузнєцова М.І.

від ГУ ДПС у Запорізькій області Скитиба Н.І.

керуючий реструктуризацією- Швець Д.І.

УСТАНОВИВ:

До Господарського суду Запорізької області від ФО ОСОБА_1 надійшла заява про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність останнього.

Шляхом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу №908/1836/24 визначено до розгляду судді Юлдашеву О.О.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 02.07.2024, зокрема, прийнято заяву про відкриття провадження (проваджень) у справі про неплатоспроможність до розгляду; присвоєно справі номер провадження 26/54/24; підготовче засідання призначено на 09.07.2024 року о 10 год 15 хв.

Ухвалою суду від 09.07.2024 зокрема, відкрито провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 . Введено процедуру реструктуризації боргів боржника. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Призначено керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Швеця Д.І. Призначено попереднє судове засідання на 15.08.2024 об 11-00.

На офіційному веб-порталі судової влади України здійснено публікацію повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність за № 73584 від 10.07.2024р.

До суду надійшли наступні заяви з грошовими вимогами до боржника:

- Державної податкової служби України в особі відокремленого підрозділу Головне управління ДПС у Запорізькій області на суму 36 788,74 грн;

- Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Укргазбанк на суму 21 333 364,32 грн;

- ОСОБА_2 на суму 1 389 834,99 грн.

Крім того, до господарського суду надійшли наступні документи:

13.08.24 звіт керуючого реструктуризацією про результати розгляду вимог кредиторів; звіт про результати перевірки декларації боржника; клопотання про відкладення попереднього засідання суду;

- 15.08.24 заява ОСОБА_2 про розгляд справи без його участі.

Ухвалою суду від 15.08.2024 відкладено судове засідання на 29.08.2024 об 11-30.

З огляду на введення в дію ПАТ Запоріжжяобленерго, за вказівкою НЕК Укренерго графіків погодинних відключень електроенергії, 29.08.2024 року з 07-00 по 12-00 год., комісією у складі Голови Вознесенської О., членів комісії: Бичківської О. та ОСОБА_3 , було виявлено знеструмлення електромережі суду, що унеможливило функціонування автоматизованої системи документообігу суду, проведення судових засідань, вчинення інших дій, пов`язаних із забезпеченням функціонування роботи суду, про що було складено Акт № 3 від 29.08.2024 року (міститься в матеріалах справи).

Через знеструмлення електромережі Господарського суду Запорізької області 29.08.2024 року з 07-00 до 12-00 год., судове засідання у цій справі не відбулось.

Ухвалою від 29.08.2024 відкладено судове засідання на 26.09.2024 об 11-30.

До суду від керуючого реструктуризацією через систему «Електронний суд» надійшли наступні документи:

- 30.09.24 звіт про проведену роботу за період з 09.07.2024 по 30.09.2024.

- 12.08.24 звіт про результати розгляду вимог кредиторів.

Розглянувши подані документи і матеріали, вислухавши пояснення повноважних представників учасників у справі про неплатоспроможність, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення заяви по суті, господарський суд зазначає про таке.

Згідно ч. 1 ст. 113, ч. 1 ст. 122 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Подання кредиторами грошових вимог до боржника та їх розгляд керуючим реструктуризацією здійснюються в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб.

За змістом ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Господарський суд зобов`язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Кодексу та Господарського процесуального кодексу України, про що постановляється ухвала, в якій зазначається дата попереднього засідання суду. Розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам. Кредитор має право отримувати від розпорядника майна інформацію щодо вимог інших кредиторів. Такий кредитор може подати розпоряднику майна, боржнику та суду заперечення щодо визнання вимог інших кредиторів. Заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, подані в межах строку, визначеного частиною першою цієї статті, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду. Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, розглядаються господарським судом у порядку черговості їх отримання у судовому засіданні, яке проводиться після попереднього засідання господарського суду. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд постановляє ухвалу про визнання чи відхилення (повністю або частково) вимог таких кредиторів. Ухвала господарського суду набирає законної сили негайно після її оголошення, може бути оскаржена у встановленому цим Кодексом порядку та є підставою для внесення відомостей про таких кредиторів до реєстру вимог кредиторів. Розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

Статтею 47 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна. За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій, зокрема зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів. Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги. Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу. Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Відповідно до ст. 122 Кодексу України з процедур банкрутства, попереднє засідання суду проводиться не пізніше 60 днів з дня відкриття провадження у справі про неплатоспроможність. В ухвалі за результатами попереднього засідання суду, зокрема, зазначаються: 1) обов`язок керуючого реструктуризацією провести збори кредиторів, які мають відбутися не пізніше 14 днів з дня постановлення такої ухвали; 2) дата засідання господарського суду, яке має відбутися не пізніше 60 днів з дня постановлення такої ухвали, на якому буде розглянуто схвалений кредиторами план реструктуризації боргів або прийнято рішення про перехід до процедури погашення боргів чи про закриття провадження у справі.

Головним управлінням ДПС у Запорізькій області заявлено грошові вимоги в сумі 36 788,74 грн основного боргу.

У відповідності з ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства, кредитор - юридична або фізична особа, а також контролюючий орган, уповноважений відповідно до Податкового кодексу України здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у межах своїх повноважень, та інші державні органи, які мають вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника, а також адміністратор за випуском облігацій, який відповідно до Закону України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки" діє в інтересах власників облігацій, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника; забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких до боржника або іншої особи забезпечені заставою майна боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли після відкриття провадження у справі про банкрутство.

Грошове зобов`язання (борг) - зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів).

Грошові вимоги Головного управління ДПС у Запорізькій області в сумі 36 788,74 грн виникли на підставі нарахування єдиного внеску ФОП, у т.ч. на спрощеній системі та фермерам відповідно до інформації, зазначеної у інтегрованій картці платника податку, Зазначені вимоги ґрунтуються на нормах матеріального права та підтверджуються поданими доказами, у т.ч. розрахунками, довідкою про заборгованість, інтегрованою карткою платника податку.

Розглянувши заяву Головного управління ДПС у Запорізькій області, господарський суд вважає її обґрунтованою, оскільки борг підтверджується поданими доказами.

Суд розглянув заяву ОСОБА_2 з грошовими вимогами до боржника на суму 1 389 834,99 грн та зазначає про таке.

На підставі договору про надання правової допомоги від 10.06.2014 р. кредитором були надані послуги ОСОБА_1 на загальну суму 800 000, 00 грн., що підтверджується актом виконаних робіт від 30.09.2019 р. Згідно з зазначеним актом виконаних робіт ОСОБА_1 прийняла на себе зобов`язання здійснити розрахунки не пізніше 01.01.2020 р.

В порушення прийнятих зобов`язань ОСОБА_1 розрахунки не здійснила.

Згідно приписів ст. 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

За таких обставин грошові вимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_1 складаються з суми у розмірі 1 389 834, 99грн. (один мільйон триста вісімдесят дев`ять тисяч вісімсот тридцять чотири гривні 99 копійок), з яких: - основний борг 800 000, 00 грн. (вісімсот тисяч гривень 00 копійок); - інфляційні втрати 481 736, 36 грн. (чотириста вісімдесят одна тисяча сімсот тридцять шість гривень 36 копійок). Розрахунок за період з 01.01.2020 по 01.07.2024 800000,00 грн. х 160,217% (сукупний індекс інфляції за вказаний період) = 481 736, 36 грн.; - три відсотки річних 108 098, 63 грн. (сто вісім тисяч дев`яносто вісім гривень 63 копійки). Розрахунок за період з 01.01.2020 по 01.07.2024 800000,00 грн. х 3%(річні) / 365 х 1644 (кількість прострочених днів) = 108 098, 63 грн.

Заявлені грошові вимоги підтверджені документально, а тому, підлягають визнанню судом у повному об`ємі.

Стосовно заявлених вимог Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Укргазбанк на суму 21 333 364,32 грн, то суд зазначає наступне.

14 травня 2008 року між Відкритим акціонерним товариством акціонерним банком «УКРГАЗБАНК», правонаступником якого є Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «УКРГАЗБАНК» (надалі Кредитор) та фізичною особою ОСОБА_4 (надалі Боржник) було укладено Кредитний договір №161/17/М4 (надалі Кредитний договір).

Згідно умов Кредитного договору, Банком надано Боржнику кредит у сумі 178 000,00 дол.США (Сто сімдесят вісім тисяч доларів США 00 центів) на споживчі потреби. В зв`язку з невиконанням Боржником зобов`язань за Кредитним договором Банку звернувся з позовом до суду.

03.02.2011 року Запорізьким районним судом Запорізької області по справі №2- 14/2011 винесено рішення про стягнення з ОСОБА_5 на користь АБ «УКРГАЗБАНК» суму заборгованості за кредитним договором в розмірі 97 935,92 дол.США, що в гривневому еквіваленті складає 820 996,01 грн. та судового збору у розмірі 1700,00 грн. та витрат на інформаційно-технічне забезпечення у розмірі 120,00 грн.

В рамках виконавчого провадження ВП №61201752 з примусового виконання виконавчого листа №2-141/2011, виданого 04.07.2013 року на виконання рішення Запорізького районного суду Запорізької області від 03.02. 2011 року погашень не було.

В забезпечення виконання зобов`язань за Кредитним договором №161/17/М4 від 14.05.2008 року, укладеним між АБ «УКРГАЗБАНК» та фізичною особою ОСОБА_4 15.05.2008 року між Банком та ТОВ «Харчовик» (Майновий поручитель) було укладено Договір іпотеки №161/17/М4/ІЗ.

Рішенням Господарського суду Запорізької області від 20.06.2014 року по справі №908/1125/14 за позовом Банку до ТОВ «Харчовик» вирішено звернути стягнення на предмет іпотеки-нерухоме майно комплекс, загальною площею 955,9 кв.м, який знаходиться за адресою Запорізька область, Пологівський район, м. Пологи, вул. Радянська, буд.18, який належить на праві власності ТОВ «Харчовик, в рахунок погашення заборгованості за кредитним договором № 161/17/М4 від 14.05.2008 р. станом на 16.12.2013 р., в сумі 1 986 356,98 грн. (один мільйон дев`ятсот вісімдесят шість тисяч триста п`ятдесят шість гривень 98 копійок), яка складається з простроченої заборгованості за кредитом 77 930,93 дол. США, що еквівалентно 62 2901,92 грн., простроченої заборгованості по процентах 59 956,85 дол. США, що еквівалентно 479 235,10 грн., суми пені за несвоєчасну сплату процентів за період з 17.12.2010 р. по 29.11.2013 р. 42 045,07 дол. США, що еквівалентно 336 066,25 грн., суми пені за несвоєчасне погашення кредиту за період з 21.07.2011р. по 16.12.2013р. 68 579,22 дол. США, що еквівалентно 548 153,71 грн., на користь Публічного акціонерного товариства акціонерний банк «Укргазбанк, шляхом проведення прилюдних торгів за початковою ціною, визначеною в ході оцінки у встановленому законом порядку.

В рамках виконавчого провадження ВП№ 64610145 по примусовому виконанню наказу № 908/1125/14 від 20.06.2014 виданого Господарським судом Запорізької області про звернення стягнення на предмет іпотеки, що належить ТОВ «ХАРЧОВИК», ЄДРПОУ 32509588 в примусовому порядку було реалізовано нерухоме майно, а саме: ІПОТЕКА. Комплекс нежитлових будівель (літ. А,Б), загальною площею 955,9 кв.м., за адресою: Запорізька обл., Пологівський р., м. Пологи, вул. Юності (Радянська), 18.

05.05.2021 від реалізації майна надійшли кошти розмірі 408 230,31 грн. (Чотириста вісім тисяч двісті тридцять грн.31 коп.), які були розподіленні згідно рішення суду, а саме відповідно до п.3.3.8. Кредитного договору зазначені грошові кошти пішли на часткове погашення процентів.

Отже, кредиторські вимоги ПАТ АТ «Укргазбанк» ґрунтуються на рішенні Запорізького районного суду Запорізької області від 03.02.2011 р. по справі №2-14/2011 яким, за порушення умов кредитного договору боржницею, фактично достроково стягнуто на користь АБ «УКРГАЗБАНК» всю суму залишку виданого кредиту в розмірі 97 935, 92 дол. США, що в гривневому еквіваленті складає 820 996, 01 грн. та судового збору у розмірі 1700,00 грн. та витрат на інформаційно-технічне забезпечення у розмірі 120,00 грн.

Звернення з позовом про дострокове стягнення кредиту незалежно від способу такого стягнення змінює порядок, умови і строк дії кредитного договору. На час звернення з таким позовом вважається, що настав строк виконання договору в повному обсязі. Рішення суду про стягнення заборгованості чи звернення стягнення на заставлене майно засвідчує такі зміни.

Право кредитора нараховувати передбачені договором проценти за кредитом припиняється у разі пред`явлення до позичальника вимог згідно з частиною другою статті 1050 ЦК України.

Якщо за рішенням про звернення стягнення на предмет застави заборгованість за кредитним договором указана в такому рішенні у повному обсязі, кредитор має право на отримання гарантій належного виконання зобов`язання відповідно до частини другої статті 625 ЦК України, а не у вигляді стягнення процентів.

Відповідний висновок міститься в постанові Великої палати Верховного суду по справі №310/11534/13-ц. Таким чином, помилковими є доводи кредитора про право нарахування процентів на підставі кредитного договору після звернення до суду з позовом про дострокове повернення кредитних коштів.

Враховуючи відсутність підстав нарахування процентів за користування кредитом, після звернення з відповідним позовом до суду, безпідставними є і нарахування штрафних санкцій на такі зобов`язання. Необхідно звернути увагу й на приписи статті 21 Закону України Про споживче кредитування відповідно до якої обмежується максимальні суму штрафу та пені разом вони не можуть перевищувати 50% від суми, одержаної позичальником за кредитним договором. Також законодавством установлена максимальна сума пені, яка не може перевищувати 15% від суми простроченого платежу. Застосування штрафу та пені за одне й те саме порушення споживачем зобов`язання за договором про споживчий кредит заборонено.

Проте, ухвалення судового рішення про стягнення суми боргу за кредитним договором не припиняє грошового зобов`язання боржника та не звільняє його від наслідків порушення відповідного зобов`язання, внаслідок чого у кредитора наявне передбачене ч. 2 ст. 625 ЦК України право на нарахування 3 % річних за весь час прострочення зобов`язання до моменту його фактичного виконання. При цьому, Цивільним кодексом України визначено, що позовна давність - це строк, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист свого цивільного права або інтересу. Відповідно до приписів частини другої статті 258 ЦК України встановлено, що до вимог про стягнення неустойки (штрафу, пені) застосовується позовна давність в один рік.

Таким чином, суд відхиляє грошові вимоги ПАТ АБ «Укргазбанк» в частині:

- 7 696 882, 90 гривень (що еквівалентно 187 762,74 доларів США за офіційним курсом НБУ долара до гривні станом курс 40,9926, на 09.08.2024року) заборгованість по процентах прострочена.

- 1 296 001, 96 гривень (що еквівалентно 31615,51 доларів США за офіційним курсом НБУ долара до гривні курс 40,9926, станом на 09.08.2024року) 3% річних за несвоєчасне погашення кредиту та процентів

- 9 144 068, 02 гривень (що еквівалентно 223 066, 31 доларів США за офіційним курсом НБУ долара до гривні станом - курс 40,9926, на 09.08.2024року) пеня за несвоєчасну сплату кредиту та процентів.

Судом визнаються кредиторські вимоги ПАТ АТ «Укргазбанк» в сумі 3 665 622, 57 гривень наступним чином:

-3 194 591, 44 гривень (що еквівалентно 77930,93 доларів США за офіційним курсом НБУ долара до гривні станом курс 40,9926 на 09.08.2024року) заборгованість за основним зобов`язанням.

- 469 211, 13 гривень (що еквівалентно 11 446, 24 доларів США за офіційним курсом НБУ долара до гривні курс 40,9926, станом на 09.08.2024року) 3% річних за несвоєчасне погашення кредиту.

- 1 820, 00 грн. судові витрати

Керуючись ст.ст. 2, 122, 123 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 12, 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Визнати грошові вимоги до боржника:

- Державної податкової служби України в особі відокремленого підрозділу Головне управління ДПС у Запорізькій області у розмірі 36 788,74 грн основного боргу з першою чергою задовлення, та 6 056,00 грн судового збору враховуються позачергово;

- ОСОБА_2 у розмірі 1 389 834,99 грн основного боргу з другою чергою задовлення, та 6 056,00 грн судового збору враховуються позачергово.

- Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк «Укргазбанк» у розмірі 3 665 622,57 грн основного боргу з другою чергою задоволення, та 4 844,80 грн судового збору враховуються позачергово.

Грошові вимоги Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк «Укргазбанк» у розмірі 17 667 741,75 відхилити.

Зобов`язати керуючого реструктуризацією - арбітражного керуючого Швеця Д.І. протягом трьох робочих днів після постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду письмово повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів, організувати та провести збори кредиторів, які мають відбутися не пізніше 14 днів з дня постановлення даної ухвали.

Зобов`язати конкурсних кредиторів розглянути проєкт плану реструктуризації боргів боржника та прийняти рішення про схвалення плану реструктуризації боргів боржника або про звернення з клопотанням до господарського суду про перехід до процедури погашення боргів боржника або про закриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Судове засідання призначити на 24 жовтня 2024 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4.

Ухвала господарського суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 235 ГПК України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, визначеними ст. ст. 256-259 ГПК України.

Ухвалу складено та підписано-10.10.24.

Суддя О.О. Юлдашев

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення26.09.2024
Оприлюднено14.10.2024
Номер документу122219003
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —908/1836/24

Ухвала від 26.09.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 29.08.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 15.08.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 13.08.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 13.08.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 13.08.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 09.07.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні