Ухвала
від 11.10.2024 по справі 201/12575/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/12575/24

Провадження № 2-о/201/518/2024

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

11 жовтня 2024р. суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська - Ткаченко Н.В., ознайомившись з матеріалами заяви ОСОБА_1 (заінтересована особа Комунарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)) про встановлення факту смерті на тимчасово окупованій території,

В С Т А Н О В И Л А:

В Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська 09.10.2024р. надійшла заява ОСОБА_1 (заінтересована особа Комунарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)) про встановлення факту смерті на тимчасово окупованій території.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями головуючою по справі визначена суддя Ткаченко Н.В.

Ознайомившись із матеріалами заяви про встановлення факту, на підставі ст. ст. 175, 185, 318 ЦПК України, вважаю необхідним залишити її без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 317 ЦПК України заява про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України, визначеній такою відповідно до законодавства, може бутиподана членамисім`ї померлого, їхніми представниками або іншими заінтересованими особами (якщо встановлення факту смерті особи впливає на їхні права, обов`язки чи законні інтереси) до будь-якого місцевого суду України, що здійснює правосуддя, незалежно від місця проживання (перебування) заявника.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 318 ЦПК України у заяві про встановлення факту повинно бути зазначено докази, що підтверджують факт, а згідно до ч. 2 ст. 318 ЦПК України такі докази додаються до заяви.

Зі змісту заяви про встановлення факту смерті вбачається, що заявник є сином ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Мелітополі, Запорізької області. Також зазначено, що заявник отримав свідоцтво про смерть на окупованій території та йому відмовлено у реєстрації смерті органом ДРАЦС.

Заявник перелічує в заяві про встановлення факту смерті на тимчасово окупованій території документи, що підтверджують факт смерті його матері, разом з тим, жодний з цих доказів, відповідно до ч. 2 ст. 318 ЦПК України, до заяви про встановлення факту смерті суду не наданий.

Так само, заявник по тексту заяви не зазначив та не надав документ, що підтверджує родинні зв`язки з ОСОБА_2 (копію свідоцтва про народження, витяг з державного реєстру).

Таким чином, пропоную заявнику подати до суду для огляду оригінали документів, що підтверджують родинні стосунки з померлою ОСОБА_2 та оригінали документів, які підтверджують факт її смерті (свідоцтво про смерть, довідку про смерть, договір на ритуальні послуги та інш.), а також надати в двох екземплярах копії відповідних документів, завірені належним чином.

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, вважаю за необхідне залишити без руху заяву ОСОБА_1 (заінтересована особа Комунарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)) про встановлення факту смерті на тимчасово окупованій території, надавши заявнику строк для усунення недоліків 5 (п`ять) днів з дня вручення копіїданої ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, , 185, 353 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И Л А:

Заяву ОСОБА_1 (заінтересована особа Комунарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)) про встановлення факту смерті на тимчасово окупованій території - залишити без руху, і запропонувати заявнику усунути недоліки протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення копії даної ухвали.

У випадку невиконання ухвали суду в зазначений термін, позовна заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Суддя : Ткаченко Н.В.

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення11.10.2024
Оприлюднено14.10.2024
Номер документу122240498
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: на тимчасово окупованій території України

Судовий реєстр по справі —201/12575/24

Ухвала від 11.10.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні