Постанова
від 12.10.2010 по справі 4831/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2010 р.

Справа № 2-а-4831/10/2170

                              

Суддя Херсонського  окружного адміністративного суду Кисильової О.Й.

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

державної податкової інспекції у м. Херсоні до  приватного підприємства "Грейнері" про припинення юридичної особи,

встановила:

Державна податкова інспекція у м. Херсоні (далі – позивач, ДПІ) звернулась до суду з позовом до приватного підприємства «Грейнері» (далі - відповідач) про припинення юридичної особи.

В позовній заяві позивач просив суд припинити юридичну особу – приватне підприємство «Грейнері», зазначивши, що наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановлення   судового  рішення  щодо припинення  юридичної  особи.

Відповідач письмових заперечень на позов не надав, був належним чином повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження, строк та порядок подання заперечення проти позову, а також наслідки неподання такого заперечення.

Відповідно до ст. 33 Кодексу адміністративного судочинства України юридичним особам та фізичним особам-підприємцям судовий виклик або судове повідомлення надсилаються за адресою місцезнаходження  (місця  проживання),  що зазначена в Єдиному державному реєстрі  юридичних  осіб та фізичних  осіб - підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Враховуючи те, що поштовий конверт з повісткою-повідомленням про час та місце розгляду справи надісланий на адресу відповідача, зазначену в Єдиному державному реєстрі, повернувся до суду за причини - неповна адреса, то вважається, що відповідач повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Приватне підприємство «Грейнері» зареєстроване як юридична особа 15 червня 2006 року. Місце реєстрації: м. Херсон, вул. Червонофлотська,124.

Згідно до вимог законодавства України відповідач як юридична особа зобов’язаний надавати податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та інших обов’язкових платежів, сплачувати податки та інші обов’язкові платежі в порядку і в розмірах, встановлених законом. Строки подання податкових декларацій встановлені ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами».

При проведені перевірки відповідача, було зафіксовано, що приватне підприємство «Грейнері» не знаходиться за адресою: м. Херсон, вул. Червонофлотська,124. У зв'язку з цим, в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб підприємців було зроблено запис про відсутність юридичної особи за вказаною адресою.

Згідно п.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 року №755-ІV підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи,  що  не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 Господарського кодексу України скасування державної  реєстрації суб'єкта господарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного суб'єкта господарювання відповідно до статті 59 цього Кодексу.

Законом України «Про державну податкову службу в Україні» від 04.12.1990 року №509-ХІІ, а саме п.17 ст.11 передбачено, що органи державної податкової  служби у  випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених  законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою  (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Оскільки відповідач відсутній за місцезнаходженням та не має заборгованості до бюджету, вимоги позивача про припинення юридичної особи приватного підприємства «Грейнері» є обгрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 158-163, 167, 183-2 КАС України,

     

постановила:

Позов державної податкової інспекції у м. Херсоні до приватного підприємства «Грейнері» про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство «Грейнері», код ЄДРПОУ 32946220.

Копію постанови направити державному реєстратору та сторонам по справі.     

Постанова підлягає негайному виконанню.     

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була  подана  у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

          Суддя                                                                                                              Кисильова О.Й.

кат. 6.6.2     

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.10.2010
Оприлюднено17.11.2010
Номер документу12241836
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4831/10/2170

Постанова від 12.10.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні