Постанова
від 16.08.2010 по справі 2а-3718/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

16 серпня 2010 року < Час п роголошення > № 2а-3718/10/2670

Окружний адміністративн ий суд міста Києва у складі су дді Пащенка К.С. при секретарі судового засідання Шмігелю Т.В., розглянувши адміністрат ивну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у Шевченківському райо ні міста Києва

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Самміт»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідач а Шевченківська районна у м істі Києві державна адмініст рація

про припинення юридичної особ и

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просив припинити (скасувати ) юридичну особу ТОВ «Самміт» .

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав.

Відповідач заперечення на позов не надав, явку своїх пре дставників в судове засіданн я не забезпечив, хоча про час т а місце розгляду справи був п овідомлений належним чином. У зв' язку з нез' явленням в ідповідача чи його представн иків та ненаданням витребува них доказів розгляд справи в ідкладався, ухвала про призн ачення розгляду справи та по вістки направлялися відпові дачу за адресою, внесеною від повідачем до Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців. Відповідно до змісту ч. 2 ст. 17, ч. 1 ст. 18 Закону України «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців»з урахуванням вимог ч. 8 ст. 35 КАС України така адрес а вважається достовірною, а п овістка, направлена за нею, вр ученою юридичній особі.

За таких обставин відповід но до ст. 128 КАС України справа в ирішується на підставі наявн их в ній доказів.

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Украї ни в судовому засіданні 16.08.2010 пр оголошено ступну та резолюти вну частини постанови. Вигот овлення постанови у повному обсязі відкладено на 23.08.2010, про що повідомлено сторонам післ я проголошення вступної та р езолютивної частини постано ви в судовому засіданні з ура хуванням вимог ч. 4 ст. 167 КАС Укр аїни.

Розглянувши подані позива чем документи і матеріали, за слухавши пояснення представ ника позивача, всебічно і пов но з' ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуєть ся позов, об' єктивно оцінив ши докази, які мають значення для розгляду справи і виріше ння спору по суті, суд встанов ив наступне.

ТОВ «Самміт»зареєстроване Шевченківською районною у м істі Києві державною адмініс трацією 17.06.2002 та знаходиться на обліку у ДПІ у Шевченківсько го району м. Києва.

Як видно з наданого позивач ем витягу з Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, щ одо ТОВ «Самміт»у реєстрі мі ститься запис про відсутніст ь юридичної особи за її місце знаходженням.

Відповідно до ст. 247 ГК Україн и у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи уста новчим документам, до нього м оже бути застосовано адмініс тративно-господарську санкц ію у вигляді скасування держ авної реєстрації цього суб'є кта та його ліквідації. Скасу вання державної реєстрації с уб'єкта господарювання прова диться за рішенням суду, що є п ідставою для ліквідації дано го суб'єкта господарювання в ідповідно до статті 59 цього Ко дексу.

Згідно із ч.ч. 6, 7 ст. 59 ГК Україн и суб' єкт господарювання лі квідується, зокрема, у разі ск асування його державної реєс трації у випадках передбачен их законом. Скасування держа вної реєстрації позбавляє су б' єкта господарювання стат усу юридичної особи і є підст авою для виключення його з де ржавного реєстру.

Відповідно до змісту ч. 1 ст. 3 3 Закону України “Про державн у реєстрацію юридичних та фі зичних осіб-підприємців” юри дична особа припиняється за судовим рішенням, підставою для прийняття якого згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України “Про де ржавну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємці в”, зокрема, є наявність в Єдин ому державному реєстрі юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну подат кову службу в Україні” орган и державної податкової служб и у випадках, в межах компетен ції та у порядку, встановлени х законами України, мають, зок рема, право звертатися у пере дбачених законом випадках до судових органів із заявою (по зовною заявою) про скасуванн я державної реєстрації суб'є кта підприємницької діяльно сті.

Згідно з ч. 1 ст. 71 КАС України к ожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтую ться її вимоги та запереченн я, крім випадків, встановлени х статтею 72 цього Кодексу.

Доказів, які б спростовувал и доводи позивача, відповіда ч суду не надав.

Враховуючи викладене, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги ДПІ у Шевченківському р айоні м. Києва підлягають зад оволенню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (су довий збір) стягненню з відпо відача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 9, 69-71, 94, 158-163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Окружний а дміністративний суд міста Ки єва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Державної податкової інспекції у Шевче нківському районі міста Києв а задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну о собу - Товариство з обмежено ю відповідальністю «Самміт» (04112, м. Київ, вул. Оранжерейна, 3; ко д ЄДРПОУ 32074293), зареєстроване Ше вченківською районною держа вною адміністрацією міста Ки єва 17.07.2002, у зв' язку з ліквідац ією, не пов' язаною з банкрут ством юридичних осіб.

Постанова відповідно д о ч. 1 ст. 254 КАС України набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження, встанов леного цим Кодексом, якщо так у заяву не було подано.

Постанова може бути оска ржена до суду апеляційної ін станції протягом десяти днів з дня її складення в повному о бсязі за правилами, встановл еними ст.ст. 185-187 КАС України, шля хом подання через суд першої інстанції апеляційної скарг и.

Суддя К.С. Пащенко

Дата ухвалення рішення16.08.2010
Оприлюднено17.11.2010
Номер документу12241951
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3718/10/2670

Ухвала від 12.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

Постанова від 16.08.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні