Постанова
від 05.11.2010 по справі 50/564-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

05.11.2010 справа № 50/564-б

За заявою Державної п одаткової інспекції у Святош инському районі м. Києва

до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Укртерміналс»

про визнання банкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

від заявника Мельни к Р.В. (дов. № 45/10-021 від 31.03.2010)

від боржника не з' явив ся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся д о суду із заявою про порушенн я справи про банкрутство від сутнього боржника, оскільки товариство з обмеженою відпо відальністю "Укртерміналс" н еспроможне сплатити податко вий борг у сумі 58 421,81 грн., не нада є з 2008 року до органів державн ої податкової служби податко вих декларацій та інших доку ментів фінансової звітності , відсутнє за юридичною адрес ою і його місцезнаходження н евідоме, що підтверджується довідкою про подання останн ьої податкової звітності від 06.09.2010.

Згідно наявних документ ів боржник зареєстрований як товариство з обмеженою відп овідальністю Святошинською РДА у м. Києві за адресою: 03115, м. К иїв, Святошинський район, пло ща Святошинська, буд. 1, кімнат а 272; ідентифікаційний код 34585217, з аборгував до бюджету 58 421,81 грн. і неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сп лати податків.

На виконання вимог ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в" в Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців наявна відомість про внесення змін про місцезнаходження юридич ної особи товариства з обмеж еною відповідальністю " Укрт ерміналс " - вказано про його в ідсутність за місцезнаходже нням.

Ухвалою господарського с уду м. Києва від 25.10.2010 порушено п ровадження у справі №50/564-б за с прощеною процедурою , передб аченою ст. 52 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом” , призначено її до розгляду на 05.11.2010.

В судовому засіданні 05.11.2010 п редставник кредитора підтри мав подану заяву про порушен ня справи про банкрутство, да в пояснення та надав додатко ві докази по справі. Представ ник ініціюючого кредитора п ідтримав вимогу про винесен ня постанови щодо визнання в ідсутнього боржника банкрут ом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення лік відатором боржника за згодою ініціюючого кредитора - Дер жавну податкову інспекцію у Святошинському районі м. Киє ва. Суд визнав дану вимогу обґ рунтованою та такою, що підля гає задоволенню.

Представник боржника в су дове засідання 05.11.2010 не з' явив ся, витребувані судом докази не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та міс це розгляду справи був повід омлений належним чином.

Оцінивши подані документ и, заслухавши пояснення кред итора, з”ясувавши актив і пас ив боржника, суд дійшов до вис новку, що в матеріалах справи містяться належні докази що до заборгованості боржника п еред кредитором та докази, що підтверджують неспроможніс ть боржника погасити заборго ваність.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Поданими суду доказами пі дтверджена неспроможність б оржника виконати після наста ння встановленого строку йог о силами зобов' язання щодо сплати податків і зборів(обо в' язкових платежів), майна н е виявлено, кошти на р/рахунка х боржника тривалий час відс утні, автотранспортних засоб ів та нерухомого майна за бор жником на праві власності не зареєстровано, боржник не надає протягом року до орган ів державної податкової служ би податкових декларацій та інших документів фінансової звітності, відсутній за свої м місцезнаходженням, не підтверджено відомостей про юридичну особу, наявні інш і ознаки, що свідчать про відс утність підприємницької дія льності боржника. Вказані об ставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом .

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/564-б, доводять безспірні сть грошових вимог заявника та неспроможність боржника в иконати свої зобов'язання пе ред кредитором у встановлени й Законом строк.

Відповідно до з ч.1 ст. 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” кредитор має право звернут ися до суду із заявою про пору шення справи про банкрутство незалежно від розміру його в имог до боржника та строку ви конання зобов' язань, якщо б оржник або керівні органи бо ржника - юридичної особи від сутні за її місцезнаходження м, або у разі, якщо громадянин -підприємець - боржник або к ерівник боржника - юридично ї особи, які фактично припини ли свою діяльність, відсутні та визначити їх місцезнаход ження неможливо, а також за на явності інших ознак, що свідч ать про відсутність підприєм ницької діяльності боржника .

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд у двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зг одою останнього.

Враховуючи вказані норми закону та дослідивши подані заявником докази у суду є пра вові підстави для визнання в ідсутнього боржника банкрут ом та відкриття ліквідаційно ї процедури

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22 - 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, господарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати відсутнь ого боржника - товариство з обмеженою відповідальністю "Укртерміналс" (03115, м. Київ, Святошинський район, площа С вятошинська, буд. 1, кімната 272; і дентифікаційний код 34585217) ба нкрутом.

2. Припинити процедуру ро зпорядження майном і відкрит и ліквідаційну процедуру.

3. Визнати державну по даткову інспекцію у Святошин ському районі м. Києва кредит ором до банкрута - товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Укртерміналс" з майновими вимогами на суму 58 421,81 грн.

4. Призначити ліквідаторо м банкрута за згодою ініціюю чого кредитора - Державну по даткову інспекцію у Святошин ському районі м. Києва.

5. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' яза ти ліквідатора у відповід ності до чинного законодавст ва подати до офіційного друк ованого органу Верховної Р ади України чи Кабінету Мін істрів України у десятиденни й строк за його рахунок оголо шення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури боржника, надати суду докази публікаці ї вищевказаного оголошення п ротягом двох тижнів з момент у опублікування (оригінал пр имірника газети). Газетне ого лошення має містити: наймену вання та інші реквізити борж ника, визнаного банкрутом; на йменування господарського с уду, в провадженні якого знах одиться справа про банкрутст во; дату прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури; відомості про ліквіда тора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, у тому числі органи пенсійного фонду, фон ду зайнятості, інших державн их органів, які здійснюють ко нтроль за правильністю та св оєчасністю справляння страх ових внесків на загальнообов ”язкове державне пенсійне ст рахування та інші види загал ьнообов”язкового державног о соціального страхування, п одатків і зборів (обов”язков их платежів ), тощо.

7. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 05.11.2010.

9.Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 05.11.2010.

10.Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 05.11.2010.

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 05.11.2011.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);- відомості про реал ізацію об”єктів ліквідаційн ої маси з посиланням на уклад ені договори купівлі-продажу ;- копії договорів купівлі-про дажу та акти приймання-перед ачі майна;- реєстр вимог креди торів з даними про розміри по гашених вимог кредиторів.

12. Копію постанови направ ити для виконання:

- сторонам;

- Київському управлінню з пи тань банкрутства (вул. П.Любче нка, 15, м. Київ, 03150);

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про ві дповідне судове рішення (п 1 ст . 39 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в").

Суддя Л.Д.Головатю к

Дата ухвалення рішення05.11.2010
Оприлюднено17.11.2010
Номер документу12243482
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/564-б

Ухвала від 29.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 08.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 05.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні