Постанова
від 20.12.2007 по справі ас7/272-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС7/272-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.12.07           Справа №АС7/272-07.

Господарський суд Сумської області у складі:

Головуючого судді: Рижкова М.Б.

Розглянувши матеріали справи:

За позовом          Управління Пенсійного фонду України у Недригайлівському районі

до відповідача          Дочірнього підприємства «Недригайлівський комбікормовий завод» товариства з обмеженою відповідальністю «Сумиптахоспілка»   

про стягнення          202 грн. 79 коп.

Представники:

Від позивача:           не з'явився

Від відповідача: не з'явився

Суть спору: позивач просить стягнути з відповідача 202,79 грн. боргу, в тому числі : 202,79 грн. - недоїмки по сплаті страхових внесків, відповідно до вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.2003р. № 1058-1У, за вересень 2007 року.

Відповідач письмового відзиву на позов не надав, в судове засідання не прибув, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, тому справа слухається за наявними матеріалами, відповідно до ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши та дослідивши наявні в справі докази, суд встановив:

Відповідач – Дочірнє підприємство «Недригайлівський комбікормовий завод» товариства з обмеженою відповідальністю «Сумиптахоспілка» – відповідно до ст. 14 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” зареєстрований як платник внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування. Частиною 2 ст. 17 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” встановлено, що страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч. 3 ст. 18 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом.

Згідно п. 1 ст. 19 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” для платників страхових внесків об'єктом оподаткування є суми фактичних витрат на оплату праці працівникам, що включають витрати на виплату основної і додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Порядок обчислення внесків на фактичні витрати на оплату праці встановлений ст. 20 Закону України “Про  загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” та п. 5 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції 16.01.2004 р. за № 64/8663.

Порядок справляння та використання збору на обов'язкове державне пенсійне страхування визначається Законом України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» від 26 червня 1997 року № 400/97-ВР.

Відповідно до ст. 17 Закону України “Про  загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” відповідач у встановлені строки зобов'язаний подавати позивачу розрахунки зобов'язання зі сплати внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування, в яких самостійно визначає розмір зобов'язань перед Пенсійним Фондом.

Відповідно до поданого відповідачем звіту за вересень 2007 року ним самостійно були нараховані страхові внески в сумі 202,79 грн., але при цьому порушені строки сплати зазначеного платежу, таким чином заборгованість по сплаті страхових внесків становить 202,79 грн.

На день розгляду справи загальна сума заборгованості відповідача становить 202,79 грн.

Оскільки відповідач не подав ні доказів погашення заборгованості, ні аргументованих заперечень вимогам позивача, тому вимоги позивача визнаються судом правомірними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду в Недригайлівському районі задовольнити.

2.          Стягнути з Дочірнього підприємства «Недригайлівський комбікормовий завод» товариства з обмеженою відповідальністю «Сумиптахоспілка» (42100, Сумська область, Недригайлівський район, с. Засулля, вул. Будівельна, 1; і.к. 31952139) на користь Управління Пенсійного фонду України у Недригайлівському районі (42100, Сумська область, смт. Недригайлів, вул. Леніна, 1; і.к. 21129761) 202 грн. 79 коп. заборгованості.

3.          Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили за заявою особи на користь якої ухвалена дана постанова.

4.          Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

5.          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

6.          Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Дата ухвалення рішення20.12.2007
Оприлюднено25.12.2007
Номер документу1225347
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас7/272-07

Постанова від 20.12.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 03.12.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 16.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні