Ухвала
від 20.12.2007 по справі 7/274-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/274-07

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

20.12.07           Справа №7/274-07.

Суддя господарського суд Сумської області Рижков М.Б., розглянувши матеріали  справи № 7/274-07 за заявою кредитора – Глухівського міськрайонного центру зайнятості до боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю «Полісся» (41426, Сумська область, Глухівський район, с. Кучерівка; ід. код 03778792) про визнання банкрутом

За участю представників сторін:

Від кредиторів: представник Глухівського МРЦЗ – Ткаченко О.В.

                                         представник Глухівська МДПІ – Мамаєв О.М.

Від боржника – не з'явився

                                                                      ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 20.11.2007 р. порушено провадження у справі № 7/274-07 за заявою кредитора – Глухівського міськрайцентру зайнятості до боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю «Полісся» відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

До суду звернувся кредитор – Глухівський міськрайонний центр зайнятості  із заявою про затвердження мирової угоди, укладеної між боржником – ТОВ «Полісся» в особі директора Геращенко Анатолія Володимировича, якій діє на підставі статуту ТОВ «Полісся», Закону України «Про господарські товариства» та кредитором - Глухівським міськрайонним центром зайнятості в особі директора Москаленко Анатолія Федоровича, який діє на підставі Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», статуту Фонду та Положення про Глухівський міськрайонний центр зайнятості.

          Відповідно до змісту  мирової угоди передбачено, що боржник – ТОВ «Полісся» до 01.01.2009 року зобов'язується повністю погасити заборгованість перед кредитором – Глухівським міськрайонним центром зайнятості на загальну суму 12155 грн. 65 коп.

Глухівська міжрайонна державна податкова інспекція, яка є кредитором боржника – ТОВ «Полісся», оскільки останнє станом на 10.12.2007р. має заборгованість перед бюджетом в сумі 167188 грн. 22 коп., що підтверджується довідкою Глухівської МДПІ про податкову заборгованість, копіями облікових карток боржника, рішеннями про застосування штрафних санкцій, актом перевірки, податковими повідомленнями-рішеннями, актом звірки податкової заборгованості податку з доходів фізичних осіб, проти затвердження мирової угоди заперечує, оскільки не брала участі в голосуванні, щодо укладення мирової угоди.

Суд, розглянувши матеріали мирової угоди та заперечення кредитора – Глухівської міжрайонної державної податкової інспекції, щодо затвердження мирової угоди, встановив:

Відповідно до ч. 1 ст. 35 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та (або) розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється угодою сторін.

Суд, розглядаючи клопотання про затвердження мирової угоди, має перевірити чи не порушує мирова угода права кредиторів або інших осіб.

Між боржником та кредитором – Глухівською міжрайонною державною податковою інспекцією домовленості стосовно відстрочки та (або) розстрочки сплати заборгованості не було. Затвердження судом мирової угоди та припинення провадження у справі може порушити права кредитора – Глухівської МДПІ, оскільки боржник має заборгованість перед бюджетом в сумі 167188 грн. 22 коп., і яка станом на 10.12.2007р. залишається несплаченою.

Частиною 2 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що господарський суд має право відмовити в затвердженні мирової угоди у разі порушення порядку укладення мирової угоди, встановленого цим Законом.

При укладенні мирової угоди між боржником – Товариством з обмеженою відповідальністю «Полісся» та кредитором – Глухівським міськрайонним центром зайнятості не були враховані інтереси іншого кредитора – Глухівської міжрайонної державної податкової інспекції, що є порушенням порядку укладення мирової угоди.

Відповідно до ч. 4 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у разі винесення господарським судом ухвали про відмову в затвердженні мирової угоди мирова угода вважається неукладеною.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 35, 36, 37, 38 Закону України “Про відновлення  платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ,-

                                                                  УХВАЛИВ:

1.          Відмовити в затвердженні мирової угоди від 23 листопада 2007 року по справі № 7/274-07, укладеної між Товариством з обмеженою відповідальністю «Полісся» та Глухівським міськрайонним центром зайнятості.

2.          Ухвалу надіслати боржнику, кредиторам.

                    

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення20.12.2007
Оприлюднено25.12.2007
Номер документу1225916
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/274-07

Ухвала від 09.04.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 18.03.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 15.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 20.12.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Постанова від 20.12.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 03.12.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 07.12.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 20.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 22.11.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні