Постанова
від 29.10.2010 по справі 2а-4339/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-4339/10/1770

29 жовтня 2010 року 09 год. 00 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адм іністративний суд у складі с удді Друзенко Н.В. розглянувш и у скороченому провадженні адміністративну справу за по зовом

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Державної податкової інс пекції у м.Рівне

до Товариства з обмеженою від повідальністю "Український інформаційно-комерційний це нтр Авеста"

про припинення юридичної о соби, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інсп екція у м. Рівне звернулася до Рівненського окружного адмі ністративного суду з адмініс тративним позовом, відповідн о до якого просить припинити юридичну особу відповідача - Товариство з обмеженою відп овідальністю "Український і нформаційно-комерційний цен тр Авеста", мотивуючи свої поз овні вимоги тим, що відповіда ч більше року не подавав звіт ності до державного податков ого органу.

Ухвала про відкриття скор оченого провадження від 10.09.2010 р оку направлена відповідачу 1 4.09.2010 року за адресою, що внесена до Єдиного державного реєст ру, як місцезнаходження юрид ичної особи. Однак на адресу с уду повернувся конверт з від міткою поштового відділення від 15.09.2010 року про те, що за вказа ною адресою Товариство з обм еженою відповідальністю "Укр аїнський інформаційно-коме рційний центр Авеста" не знач иться.

Відтак, суд вважає за можл иве розглянути справу по сут і в порядку скороченого пров адження у встановлений ст.183-2 К АС України строк.

Розглянувши матеріали сп рави, оцінивши повідомлені п озивачем обставини, дослідив ши наявні докази, суд вважає, що позов підлягає до задовол ення.

Судом встановлено, що відп овідач - Товариство з обмеж еною відповідальністю "Украї нський інформаційно-комерц ійний центр Авеста", код ЄДРПО У 36171078, зареєстрований як юриди чна особа виконавчим комітет ом Рівненської міської ради, відомості про нього внесені до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців (а.с.10-11) та пе ребуває на обліку у ДПІ у м. Рі вне як платник податків з 07.10.2008 року за № 29-23/4997 (а.с.3).

Згідно з вказаними докумен тами та довідкою Головного у правління статистики у Рівне нській області (а.с.13), зареєстр ованим місцезнаходженням ві дповідача є наступна адреса: 33001, Рівненська область, м. Рі вне, вул. Яворницького, 41, кв. 2 . Інформації щодо зміни вказа ної адреси відповідач держав ному реєстратору не подавав, що доведено відсутністю зап исів про відповідні реєстрац ійні дії у довідці з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців. 29.01.2010 року до Єдиного дер жавного реєстру внесено інфо рмацію про відсутність підтв ердження відомостей про юрид ичну особу.

Недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними ф ондами, в тому числі до органі в Пенсійного фонду, Фонду соц іального страхування з тимча сової втрати працездатності , Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Рівненського мі ського центру зайнятості, ві дсутня, що підтверджується в ідповідними довідками (а.с.4,5,14, 9). Згідно з довідкою ДПІ в м. Рів не, відповідач заборгованост і по платежах і зборах до бюдж ету немає (а.с.7).

В той же час, за даними подат кового обліку, відповідач бі льше року не подає до податко вого органу податкових декла рацій та інших документів фі нансової звітності. Дані обс тавини стверджені відповідн ою довідкою, дослідженою у су довому засіданні (а.с.8).

Такі дії відповідача є пря мим порушенням вимог п.2 ч.1 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”№1251-XII від 25.06.1991 ро ку, в силу якої платники пода тків і зборів (обов' язкових платежів) зобов' язані пода вати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерсь ку звітність та інші докумен ти і відомості, пов'язані з обч исленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платеж ів), та, відповідно до вимог аб з.5 ч.2 ст.38 Закону України “Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців”№755 від 15.05.2003 року, є підс тавою для постановлення судо вого рішення щодо припинення юридичної особи, яке не пов'яз ано з банкрутством юридичної особи.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163, 183-2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Український інформаційно -комерційний центр Авеста" (ко д ЄДРПОУ 36171078) - припинити.

Копію постанови направити сторонам по справі, а після на брання постановою законної сили - державному реєстратор у Рівненського міськвиконко му.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Постанова за результатами скороченого провадження мож е бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку. Поста нова може бути оскаржена в ап еляційному порядку також інш ими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи об ов'язки.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в. Строк для подання апеляцій ної скарги стороною або іншо ю особою, яка брала участь у сп раві, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез суд першої інстанції, яки й ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної с карги одночасно надсилаєтьс я особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя < Підпис > Друзенко Н.В.

Дата ухвалення рішення29.10.2010
Оприлюднено18.11.2010
Номер документу12269158
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4339/10/1770

Постанова від 29.10.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 10.09.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні