Ухвала
від 16.11.2010 по справі 3/17/77-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕ ЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71 -81-98


У Х В А Л А

"16" листопада 2010 р. Справа № 3/17/77-Б

За заявою Шепетівської о б'єднаної державної податков ої інспекції м. Шепетівка

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відп овідальністю "Маяк" смт. Гриці в Шепетівського району

про визнання банкрутом

Суддя Вибодовський О.Д.

Представники сторін:

Від кредитора: Ковальчук В.О. - за довіреністю №13524/10/10 в ід 06.11.2009 р.

Від боржника: не з`явився

Ліквідатор: ОСОБА_1

Ухвалою Господарського суду Хмельницької області в ід 27.04.2009р. порушено провадження у справі № 17/77-Б про визнання ба нкрутом Сільськогосподарсь кого товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк" смт. Г риців Шепетівського району у відповідності до ст. 52 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Розгляд справи відбуваєть ся у відповідності до ст.52 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ".

Постановою господарського суду від 16.03.2010р. Сільськогоспод арське товариство з обмежено ю відповідальністю "Маяк" смт . Гриців Шепетівського район у визнано банкрутом, відкрит о ліквідаційну процедуру стр оком на шість місяців та приз начено ліквідатором майна бо ржника арбітражного керуючо го ОСОБА_1. (АДРЕСА_1, ліц ензія Міністерства економік и та з питань Європейської ін теграції України, серія НОМ ЕР_1 від 19.04.2004 року) якого зобов 'язано провести ліквідаційну процедуру відповідно до вим ог Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом", скласти ліквідаційни й баланс та подати його госпо дарському суду разом із звіт ом про свою діяльність. Щоміс ячно подавати інформацію гос подарському суду про проведе ну роботу.

Відповідно до розпорядж ення голови господарського с уду області Балац Н.О. від 14.09.201 0 року №251, в зв'язку із хвороб ою судді Димбовського В.В., ві дповідно до ст. 24 Закону Украї ни "Про судоустрій України" сп раву № 17/77-Б передано на розгляд судді Вибодовському О.Д.

Ухвалою суду від 14.09.2010 рок у справу №17/77-Б прийнято до сво го провадження, присвоїно №3/ 17/77-Б, а розгляд мирової угод и призначено до розгляду в су довому засіданні.

Представник креди тора та ліквідатор в судов ому засіданні наполягають н а затвердженні мирової угод и по даній справі.

Представник боржник а в судове засідання не з' явився, однак в попередніх судових засіданнях запер ечував щодо затвердження мирової угоди по даній спр аві, оскільки витрати лікв ідатора по здійсненню лікв ідаційної процедури боржни ка складають більше ніж заборгованість перед кред иторами.

До заяви про затвердж ення мирової угоди додано те кст мирової угоди від 15.09.2010 ро ку з графіком погашення заб оргованості та зобов' язан ня боржника про відшкоду вання ліквідатору (ОСОБА _1) витрат відшкодування яких передбачено у пер шу чергу згідно статті 31 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”. А також подано проток ол №3 зборів комітету кред иторів від 15.09.2010 року, згід но якого комітетом прийн ято рішення про укладенн я мирової угоди по даній справі.

Заслухавши у судовому засіданні пояснення кредит ора та боржника, а також досл ідивши обставини укладення м ирової угоди, її зміст, судом в раховується наступне :

Комітет кредиторів, як ий діє на підставі протоколу зборів комітету кредиторів боржника товариства з обмеж еною відповідальністю "Маяк" смт. Гриців Шепетівського ра йону Хмельницької області, к од ЄДРПОУ 30849956 від 15 вересня 2010 ро ку №3, в особі голови комітету кредиторів Євтушенка Андрі я Сергійовича , що діє від імен і кредиторів, з однієї сторон и, та " Банкрут " товариство з о бмеженою відповідальністю " Маяк " смт. Гриців , в особі лікв ідатора ОСОБА_1 , що діє на п ідставі Постанови господарс ького суду Хмельницької обла сті від 16 березня 2010 року № 17/77-Б з другої сторони, які в подальш ому по тексту даної Мирової у годи разом іменуються- Сторо ни, а кожна окремо - Сторона, ке руючись ст. 35 Закону України " П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом " щодо можливо сті укладення Мирової угоди на будь - якій стадії провадже ння у справі про банкрутство , з метою приведення діючих мі ж Сторонами правовідносин у відповідність до дійсного ви явлення та намірів Сторін, пр ийшли до взаємної згоди нада ти можливість " Банкруту " від новити свою платоспроможніс ть , застосувавши процедуру ф інансового оздоровлення " Ба нкрута ", яка сприятиме збереж енню існуючого суб'єкта госп одарювання (а саме застосува ти процедуру : розстрочення , а також прощення ( списання ) б оргів " Банкрута "), уклали М ирову угоду про наступне:

І. Загальні положення.

1.1. Даною Мировою угодою вста новлюється домовленість між "Банкрутом" та кредиторами п ро розстрочку, а також прощен ня (списання) кредиторами бор гів " Банкрута"

1.2. Метою Мирової угоди є відн овлення платоспроможності "Б анкрута" шляхом розстрочення та списання (прощення) бо ргів кредиторами.

1.3. Джерелами погашення заборгованості товариства з обмеженою відповідальністю " Маяк " смт. Гриців є надходжен ня коштів від результатів го сподарської діяльності.

1.4. Рішення про укладан ня мирової угоди прийнято ко мітетом кредиторів згідно пр отоколу від 15 вересня 2010 року № 3.

II. Умови Мирової Угоди .

1. З метою відновлення плат оспроможності Боржника, керу ючись ст. 36 Закону України „ Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом ", - кредитори по годжуються на розстрочку та прощення (списання) суми борг у " Банкрута " на таких умова х:

III. Перша черга:

- Витрати, що виникли у про цесі провадження справи про банкрутство, відшкодування я ких передбачено в першу черг у, згідно ст.31 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом " в місячний те рмін з моменту затвердження даної Мирової угоди , зокрема борг до державного бюджету з а державне мито у сумі 85,00 грн., Державному інформаційному центру за оплату витрат на ін формаційно - технічне забезп ечення судового процесу у су мі 236,00 грн. оплата послуг лікв ідатора на суму 11313,00 грн. Загало м на суму 11634,00 грн. (зобов'язанн я додається, додаток № 1 ).

ІV. Друга черга

4.1. Врахувати, що визна на сума вимог управління Пен сійного фонду України в Шепе тівському районі - 1822,63 грн. пога шена під час здійснення лікв ідаційної процедури повніст ю.

4.2. Врахувати , визнана с ума вимог Шепетівського міс ькрайонного центру зайнятос ті в м. Шепетівка - 409,53 грн. пога шена під час здійснення лікв ідаційної процедури повніст ю.

4.3. Врахувати , що визнана су ма вимог Шепетівської районн ої виконавчої дирекції Хмель ницького обласного відділен ня Фонду соціального страхув ання з тимчасової втрати пра цездатності - сума боргу 84,51 гр н. погашена під час здійсненн я ліквідаційної процедури по вністю

4.4. Заборгованість по заробі тній платі (аліментах) боржни ка перед працівниками підпри ємства відсутня .

V Третя черга

- Визнана сума вимог Шепеті вської об'єднаної державної податкової інспекції - основ на суму боргу 2214,13 грн. підляг ає розстроченню на три міся ці, виплати починаючи з 01.11.2010 ро ку при умові щомісячної спл ати на відповідний рахунок р івними частинами щомісячно, що дорівнює в жовтні 2010 року - 738, 00 грн. в листопаді 2010 року -738,00 грн . в грудні 2010 року -738,13 грн.

VІ. Четверта черга.

6.1. Кредитори четвертої че рги відсутні.

VП. П'ята черга

7.1. Кредитори п'ятої черги ві дсутні.

VІІІ. Шоста черга

8.1. Визнана сума вимог Шепеті вської об'єднаної державної інспекції -2720,67 грн. (штрафні сан кції, пеня ) підлягає списанню .

XI. Зобов'язання боржника Бо ржник зобов'язується:

9.1. Своєчасно та в повному обс язі погашати розстрочені сум и згідно черговості та умов в изначених у даній угоді.

9.2. Своєчасно сплачуват и поточні податки, збори та об ов'язкові платежі.

9.3. За невиконання зобо в'язання передбачених Мирово ю угодою більше трьох місяці в сторони несуть відповідаль ність у відповідності із Зак оном України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”

X Набрання чинності Мирової угоди та термін дії.

10.1. Додатки до Мирової угоди є невід'ємною частиною даної Мирової угоди.

10.2. Дана Мирова угода на бирає чинності з дня її затве рдження Господарським судом Хмельницької області і є обо в'язковою для банкрута, креди торів другої та наступних че рг.

10.3.Одностороння відмова від Мирової угоди не допускаєть ся.

10.4. Мирова угода може бу ти розірвана Господарським с удом у разі невиконання борж ником умов

10.5. Мирової угоди щодо н е менш як третини вимог креди торів.

10.6. Розірвання Мирової угоди Господарським судом щ одо окремого кредитора не тя гне її розірвання щодо інших кредиторів.

10.7.Термін дії Мирової у годи припиняється після повн ого виконання зобов'язань бо ржника за даною угодою.

Відповідно абз.18 ст.1 т а ст.35 Закону України „Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” мирова угода у спр аві про банкрутство це домов леність між боржником і кред иторами про відстрочку та (аб о) розстрочку, а також прощенн я (списання) кредиторами борг ів боржника. Мирова угода мож е бути укладена на будь-якій с тадії провадження у справі п ро банкрутство. Від імені бор жника таке рішення приймаєть ся керівником боржника який виконує повноваження орган ів управління та керівника б оржника і підписують її.

Мирова угода від 15.11.2010 р оку підписана головою комі тету кредиторів, ліквідатор ом та Шепетівською ОДПІ, м. Шепетівка.

Відповідно до додатку № 1 до мирової угоди від 15.09. 2010 року боржник (сільського сподарське товариство з обм еженою відповідальністю "Мая к" смт. Гриців Шепетівського р айону, код 30849956 зобов' язуєт ься відшкодувати витрат и першої черги в місячний т ермін з дня затвердження господарський судом Хме льницької області мирової угоди зокрема: державне ми то в сумі 85,00 (вісімдесят п' ять) грн., 236 (двісті тридцять ш ість ) грн. витрат по оплаті послуг на інформаційно-те хнічне забезпечення судов ого процесу, оплату послуг ліквідатора (заробітна пл ата за період з 16.03.2010 року п о 28.09.2010 року згідно розрахунк у) в сумі 11313,00 (одинадцять ти сяч триста тринадцять) грн .

Статтею 31 Закону Укр аїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” - опла та послуг, відшкодування вит рат арбітражного керуючого ( розпорядника майна, керуючог о санацією, ліквідатора) у зв'я зку з виконанням ним своїх об ов'язків здійснюються в поря дку, встановленому цим Закон ом, за рахунок коштів, одержан их від продажу майна боржник а, або за рахунок коштів креди торів чи коштів, одержаних у р езультаті виробничої діяльн ості боржника. Оплата послуг арбітражного керуючого (роз порядника майна, керуючого с анацією, ліквідатора) за пері од від дня винесення господа рським судом ухвали про пору шення провадження у справі п ро банкрутство і до дня першо го засідання комітету кредит орів, на якому встановлюєтьс я розмір оплати послуг та від шкодування витрат арбітражн ого керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справ у, у максимальному розмірі, ви значеному цією статтею. Кред итори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодув ання витрат та виплати додат кової винагороди арбітражно му керуючому (розпоряднику м айна, керуючому санацією, лік відатору). Формування фонду т а порядок використання його коштів визначаються рішення м комітету кредиторів та зат верджуються ухвалою господа рського суду. Оплата послуг а рбітражного керуючого (розпо рядника майна, керуючого сан ацією, ліквідатора) за кожен м ісяць здійснення ним своїх п овноважень встановлюється т а виплачується в розмірі, вст ановленому комітетом кредит орів і затвердженому господа рським судом, якщо інше не вст ановлено цим Законом, але не м енше двох мінімальних заробі тних плат та не більше середн ьомісячної заробітної плати керівника боржника за остан ні дванадцять місяців його р оботи перед порушенням прова дження у справі про банкрутс тво. Кредитори мають право вс тановлювати і виплачувати ар бітражному керуючому за резу льтатами його діяльності дод аткову винагороду, розмір як ої затверджується господарс ьким судом.

Суд прийшов до виснов ку, що мирова угода від 15.09.2010 ро ку відповідає вимогам ст.ст.3 5 - 38 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”, не порушує законни х прав кредитора, а тому підля гає затвердженню.

Відповідно п.6 ст. 38 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” затв ердження судом мирової угоди є підставою для припинення п ровадження у справі про банк рутство.

Керуючись ст. 31, ст.38, п.5 ст.40 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

У Х В А Л И В :

Затвердити мир ову угоду від 15.09.2010 року укладе ну між кредиторами та борж ником з додатками.

Провадження у справ і №3/17/77-Б припинити.

Копію ухвали надіслати : кредиторам- Шепетівській ОД ПІ, УПФ в Шепетівському рай оні, ліквідатору, боржнику з додатками мирової угоди, к опію ухвали - державному реєс тратору Шепетівської райд ержадміністрації, відділу Де ржавної виконавчої служби Шепетівського районног о управління юстиції.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.11.2010
Оприлюднено18.11.2010
Номер документу12271335
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —3/17/77-б

Ухвала від 25.01.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 26.11.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 22.02.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 19.01.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні