Ухвала
від 11.11.2010 по справі 27/201-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.11.10р. Справа № 27/201-10

За позовом Фізичної ос оби - підприємця ОСОБА_1, м. Кривий Ріг, Дніпропетровсько ї області

до Криворізької місько ї ради, м. Кривий Ріг, Дніпропе тровської області

про визнання права влас ності

Суддя Татарчук В.О.

Представники:

від позивача - не з'явився

від відповідача - не з'явив ся

СУТЬ СПОРУ:

Фізична особа - підприєме ць ОСОБА_1 звернулась з по зовом до Криворізької місько ї ради про:

- узаконення реконструкції вбудованого нежитлового при міщення № 12, розташованого на першому поверсі будівлі за л іт. "А-1", що знаходиться за адрес ою: АДРЕСА_1, в результаті ч ого загальна внутрішня площа вбудованого нежитлового при міщення зменшилася з 102,6 кв.м. д о 98,8 кв.м.;

- визнання за позивачем прав а власності на реконструйова не вбудоване нежитлове примі щення № 12, розташоване на перш ому поверсі будівлі за літ. "А- 1", що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, в результаті чого з агальна внутрішня площа вбуд ованого нежитлового приміще ння зменшилася з 102,6 кв.м. до 98,8 кв .м., без додаткового введення в експлуатацію.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що реконструкція (сам очинно виконані будівельно-м онтажні роботи: демонтаж пер егородок і зведення нових, пе ренесення сантехнічних прил адів) вказаного вбудованого нежитлового приміщення, влас ником якого є позивач на підс таві договору купівлі - прод ажу приміщення від 05.04.2002 року, у кладеного між фондом комунал ьної власності міста Криво го Рогу та фізичною особою - підприємцем ОСОБА_1, здій снено в межах земельної діля нки (земельна ділянка площею 0,0212 га, на якій розташоване неж итлове приміщення перебуває у користуванні позивача на п ідставі укладеного з Криворі зькою міською радою договору оренди земельної ділянки ві д 15.05.09р.), без отримання належног о дозволу та затвердження пр оектної документації. В резу льтаті реконструкції загаль на внутрішня площа вбудовано го нежитлового приміщення з меншилася з 102,6 кв.м. до 98,8 кв.м. По зивач просить в судовому пор ядку визнати за собою право в ласності на самочинно збудов ане нерухоме майно та узакон ити його реконструкцію.

20.10.10р. представник відповіда ча подав письмове клопотання , в якому повідомив суд про ві дкриття ухвалою Жовтневого р айонного суду м. Кривого Рогу провадження у справі № 2-3718/2010р. з а позовом ОСОБА_1 до Крив орізької міської ради про ви знання права власності на са мовільно реконструйоване ма йно. На думку відповідача ная вність у провадженні Жовтнев ого районного суду м. Кривого Рогу справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предме т і з тих же підстав є підставо ю для залишення позову без ро згляду в порядку п.2 ч.1 ст.81 ГПК У країни.

Суд вважає за необхідне при пинити провадження у справі в частині вимоги щодо узакон ення реконструкції вбудован ого нежитлового приміщення № 12, розташованого на першому п оверсі будівлі за літ. "А-1", що з находиться за адресою: АДРЕ СА_1, в результаті чого загал ьна внутрішня площа вбудован ого нежитлового приміщення з меншилася з 102,6 кв.м. до 98,8 кв.м.

Відповідно до ч.1 ст. 12 ГПК Укр аїни господарським судам під відомчі:

1) справи у спорах, що виника ють при укладанні, зміні, розі рванні і виконанні господарс ьких договорів, у тому числі щ одо приватизації майна, та з і нших підстав, крім:

спорів про приватизацію де ржавного житлового фонду;

спорів, що виникають при пог одженні стандартів та техніч них умов;

спорів про встановлення ці н на продукцію (товари), а тако ж тарифів на послуги (виконан ня робіт), якщо ці ціни і тариф и відповідно до законодавств а не можуть бути встановлені за угодою сторін;

спорів, що виникають із публ ічно-правових відносин та ві днесені до компетенції Конст итуційного Суду України та а дміністративних судів;

інших спорів, вирішення яки х відповідно до законів Укра їни та міжнародних договорів України віднесено до віданн я інших органів;

2) справи про банкрутство.

3) справи за заявами органів Антимонопольного комітету У країни, Рахункової палати з п итань, віднесених законодавч ими актами до їх компетенції .

4) справи, що виникають з корп оративних відносин у спорах між господарським товариств ом та його учасником (засновн иком, акціонером), у тому числі учасником, який вибув, а також між учасниками (засновникам и, акціонерами) господарськи х товариств, що пов'язані із ст воренням, діяльністю, управл інням та припиненням діяльно сті цього товариства, крім тр удових спорів.

5) справи у спорах щодо облік у прав на цінні папери.

6) справи у спорах, що виникаю ть із земельних відносин, в як их беруть участь суб'єкти гос подарської діяльності, за ви нятком тих, що віднесено до ко мпетенції адміністративних судів.

З чого слідує, що справа у в казаній частині не підлягає вирішенню в господарських су дах України, що є підставою дл я припинення провадження у с праві в порядку п. 1 ч.1 ст. 80 Г осподарського процесуально го кодексу України.

З приводу вимоги позивача п ро визнання права власності суд зазначає наступне.

Представники сторін у судо ве засідання, призначене на 21. 10.10р., не з'явились, про час і місц е судового засідання повідом лені судом належним чином, що підтверджено повідомленням и „Укрпошта” від 07.10.10р. (а.с.42), 08.10.10р . (а.с.50). Клопотання про відклад ення розгляду справи у зв'я зку з неможливістю участі у с праві представників сторін д о суду не надходили.

За результатами судового з асідання 21.10.10р. судом, виходячи з суті заявлених позовних ви мог і наявних в матеріалах сп рави документів, визнана обо в'язковою явка представників сторін та надання ними додат кових документів. Розгляд сп рави призначений на 11.11.10р.

Представники сторін у судо ве засідання, призначене на 11. 11.10р., не з'явились, про час і місц е судового засідання повідом лені судом належним чином. Пр ичини неявки суду не відомі.

Вимоги суду, визначені ухва лами у даній справі від 29.09.10р., 21.1 0.10р., сторонами не виконані. Кло потання про відкладення розг ляду справи у зв'язку з немо жливістю участі у справі пре дставників сторін до суду не надходили.

Відповідно до п. 5 ч.1 ст. 81 Госп одарського процесуального к одексу України суд залишає п озов без розгляду, якщо позив ач без поважних причин не под ав витребувані господарськи м судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або пред ставник позивача не з'явивс я на виклик у засідання госпо дарського суду і його нез'я влення перешкоджає вирішенн ю спору.

Враховуючи повторну неяв ку позивача, ненадання ним ви требуваних судом доказів, су д залишає позов в частині виз нання права власності без ро згляду в порядку п.5 ч.1 ст. 81 ГПК У країни.

Керуючись п.1 ч. 1 ст. 80, п. 2 ч.1, п.5 ч. 1 ст. 81, ст.86 Господарського проц есуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

Припинити провадження у справі в частині узаконенн я реконструкції вбудованого нежитлового приміщення № 12, р озташованого на першому пове рсі будівлі за літ. "А-1", що знах одиться за адресою: АДРЕСА_ 1, в результаті чого загальн а внутрішня площа вбудованог о нежитлового приміщення зме ншилася з 102,6 кв.м. до 98,8 кв.м.

Залишити позов без розгляд у в частині визнання за фізич ною особою - підприємцем ОС ОБА_1 права власності на рек онструйоване вбудоване нежи тлове приміщення № 12, розташов аного на першому поверсі буд івлі за літ. "А-1", що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, в резу льтаті чого загальна внутріш ня площа вбудованого нежитло вого приміщення зменшилася з 102,6 кв.м. до 98,8 кв.м., без додатково го введення в експлуатацію.

Суддя В.О. Татарчук

Згiдно з оригіналом

Помічник судді Н.Ф. Голов'яшкіна

Дата ухвалення рішення11.11.2010
Оприлюднено19.11.2010
Номер документу12290898
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права влас ності

Судовий реєстр по справі —27/201-10

Ухвала від 11.11.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 21.10.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 29.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні