Постанова
від 08.11.2010 по справі 2а-3778/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

            ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                              ПОСТАНОВА

                                                      ІМЕНЕМ     УКРАЇНИ

 "08" листопада 2010 р.                                                    Справа № 2а-3778/10/0970

 м. Івано-Франківськ  

Івано-Франківський  окружний адміністративний суд у складі:

          Судді Кафарського В.В.

          за участю секретаря  Кузишин Р.М.

          представників:

від позивача: не з"явився.

від відповідача: не з"явився.

          розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

          за позовом: Державної податкової інспекції в м. Івано-Франківську      

          до відповідача:  ПП "Компанія "Партнер"  

          про стягнення податкового боргу у сумі 187, 80 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

ДПІ в м.Івано-Франківську звернулося до суду з адміністративним позовом до ПП "Компанія "Партнер"   про стягнення заборгованості перед бюджетом в сумі 187,80грн.

Представник позивача в судове засідання не з"явився, однак на адресу суду подав клопотання про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримує в повному обсязі, з підстав наведених у позовній  заяві.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, хоча належним чином про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений, причин неявки суду не повідомив, клопотань про розгляд справи за його відсутності чи відкладення розгляду справи суду не подавав.

З огляду на зазначене, суд вважає, що відповідач повідомлений належним чином, отже не прибуття в судове засідання відповідача не є перешкодою для розгляду справи.

Розглянувши матеріали адміністративної справи, дослідивши подані письмові докази, суд приходить до висновку, що позов обґрунтований та підлягає  до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що 18.05.2009 року ДПІ в м.Івано-Франківську проведено невиїзну документальну перевірку своєчасності подання податкової звітності, про що складено акт перевірки № 5998/152. В ході перевірки встановлено, що відповідачем порушено п. "а" пп.4.1.4, 4.1.7 п.4.1 ст.4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", п.17.1 ст.17 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств".

За результатами розгляду вищезазначеного акту перевірки прийнято податкове повідомлення-рішення № 0003851502/0 від 18.05.2009 року про застосування штрафних санкці в розмірі 170 грн.

Вищезазначене податкове повідомлення-рішення вручено відповідачу 18.05.2009 року про що свідчить підпис на корінці податкового повідомлення-рішення.

Однак відповідач не виконав вимог даного закону і не погасив узгоджені суми податкового зобов"язання.

Окрім того, відповідачу нараховано пеню, що розрахована на суму несплаченого податкового боргу платника податків в сумі 18,20грн.

Згідно пункту “б” підпункту 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 Закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу, - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Пунктом 16.4 статті 16 вказаного Закону податок за звітний період сплачується його платником до відповідного бюджету у строк, визначений законом для квартального податкового періоду. Платники податку у строки, визначені законом, подають до податкового органу податкову декларацію про прибуток за звітний період, розраховану наростаючим підсумком.

          Згідно підпункту 5.4.1. пункту 5.4 статті 5 Закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" узгоджена сума податкового зобов’язання, не сплачена платником податків у строки, визначені цією статтею, визнається сумою податкового боргу платника податків.

Згідно частини 3 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування" обов’язок юридичної особи щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) припиняється із сплатою податку, збору (обов’язкового платежу).

За таких обставин суд приходить до висновку, що відповідач зобов’язаний погасити податковий борг. Наявність такого обов’язку у відповідача є визначальною для вирішення вказаного спору, крім того, даний обов’язок забезпечується Конституцією України, стаття 67 якої передбачає, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Підпункт 3.1.1 пункт 3.1 статті 3 Закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" встановлює, що активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу виключно за рішенням суду.

Податковий борг підтверджується довідкою № 121 від 25.02.2010 року про суми заборгованості, актами невиїзних документальних перевірок, копіями податкових повідомлень - рішень, іншими матеріалами справи.

          Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Державної податкової інспекції в м.Івано-Франківську до ПП "Компанія "Партнер"  про стягнення  заборгованості  в сумі 187,80 грн. є обґрунтованими, а позов таким що підлягає до задоволення.

          На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167  Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

                                                             ПОСТАНОВИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Стягнути за рахунок активів ПП "Компанія "Партнер", вул.Млинарська, 50/31, м.Івано-Франківськ, код 36321502 в дохід Державного бюджету України податковий борг в сумі 187,80 (сто вісімдесят сім грн. 80коп.).

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб’єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п’ятиденного строку з моменту отримання суб’єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

          Постанова набирає законної сили в порядку та строки встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

          

          Суддя:                                                                      Кафарський В.В.

          

          Постанова складена в повному обсязі 12.11.2010 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.11.2010
Оприлюднено19.11.2010
Номер документу12291218
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3778/10/0970

Постанова від 08.11.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Постанова від 08.11.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні