Ухвала
від 14.10.2010 по справі б8/138-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м.Київ - 32, вул.Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

У Х В А Л А

про порушення провадження у справі

"14" жовтня 2010 р.

Справа № Б8/138-10

04 жовтня 2010 року Справа № Б8/138-10

Господарський суд Київськ ої області в особі судді Ск утельника П.Ф., розглянувши матеріали за заявою Упр авління Пенсійного Фонду у М иронівському районі, ідентиф ікаційний код юридичної особ и: 22200840, місцезнаходження: 08800, Киї вська обл., м. Миронівка, вул. Пи роженка, буд. 3 (надалі за текст ом: «Заявник»),

до боржника, - Оздоровчо- лікувального Пансіонату «Хо дорів», ідентифікаційний код юридичної особи: 02841711, місцезна ходження: 08813, Київська обл., Мир онівський район, с. Ходорів, ву л. Леніна, буд. 49, про порушен ня справи про банкрутство , -

В С Т А Н О В И В:

14 жовтня 2010 року до госпо дарського суду Київської обл асті звернулось Управління П енсійного Фонду у Миронівськ ому районі (ідентифікаційний код юридичної особи: 22200840, місце знаходження: 08800, Київська обл., м. Миронівка, вул. Пироженка, б уд. 3) («Заявник») із заяво ю №2/04 від 24 вересня 2010 року про по рушення справи про банкрутст во боржника - Оздоровчо-ліку вального Пансіонату «Ходорі в»(ідентифікаційний код юрид ичної особи: 02841711, місцезнаходж ення: 08813, Київська обл., Миронів ський район, с. Ходорів) (надал і за текстом: «Боржник») , з підстав, що керівні органи Боржника відсутні за його мі сцезнаходженням, Боржник не звітує до Управління Пенсійн ого Фонду у Миронівському ра йоні та наявності інших озна к, що свідчать про відсутніст ь підприємницької діяльност і боржника та на підставі ст. 5 2 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

В заяві Заявник просить при значити арбітражним керуючи м ОСОБА_1 (ліцензія серії НОМЕР_1 від 04 березня 2004 року). Копії ліцензії серії НОМЕ Р_1 від 04 березня 2004 року на О СОБА_1, що підтверджує його п равовий статус та дає підста ві діяти у якості арбітражно го керуючого Заявником не на дано, відповідної заяви згід но вимог п. 3 ст. 31 Господарсько го процесуального Кодексу Ук раїни від ОСОБА_1 не надій шло.

Від арбітражного керуючог о ОСОБА_2 (додана ліцензія Державного департаменту з п итань банкрутства серії НО МЕР_2, ідентифікаційний ном ер фізичної особи - платника податків та інших обов' язк ових платежів: НОМЕР_3, дат а прийняття та номер рішення про видачу ліцензії 05 березня 2008 року №216-50-17/589) надійшла заява п ро участь у справі про банкру тство по справі № Б8/138-10, в якій ОСОБА_2 просить призначити його розпорядником майна у с праві № Б8/138-10 про банкрутство О здоровчо-лікувального Пансі онату «Ходорів»(ОЛП «Ходорів »), та повідомляє суд про те, що за час провадження діяльнос ті арбітражного керуючого п орушень законодавства та ліц ензійних умов провадження ді яльності арбітражного керую чого не допускав; ніколи не зд ійснював управління цим Борж ником - юридичною особою; су димості за вчинення корислив их злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітр ажного керуючого не має, не є з ацікавленою особою стосовно боржника та кредиторів відп овідно до Закону України «Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом».

Статтєю 13 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом” у п.п. 1, 3 передб ачено, що з метою забезпеченн я майнових інтересів кредито рів в ухвалі господарського суду про порушення проваджен ня у справі про банкрутство а бо в ухвалі, прийнятій на підг отовчому засіданні, вказуєть ся про введення процедури ро зпорядження майном боржника і призначається розпорядник майна у порядку, встановлено му цим Законом. Розпорядник м айна призначається господар ським судом із числа осіб, зар еєстрованих державним орган ом з питань банкрутства як ар бітражні керуючі, відомості про яких надаються в установ леному порядку Вищому господ арському суду України. Креди тори мають право запропонува ти кандидатуру розпорядника майна, яка відповідає вимога м, передбаченим цим Законом. Я кщо інше не передбачено цим З аконом, розпорядником майна може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємниць кої діяльності, яка має вищу ю ридичну чи економічну освіту або володіє спеціальними зн аннями, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів відповідно до ст атті 1 цього Закону і яка має л іцензію арбітражного керуюч ого, що видається в установле ному законодавством порядку .

Розглянувши вимогу про при значення розпорядника майна , подані заяви арбітражних ке руючих, суд з' ясував, що відн осно арбітражного керуючого ОСОБА_2 надано необхідні та в достатньому обсязі доку менти для встанолення його в ідповідності вимогам Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», т а те, що щодо арбітражного кер уючого ОСОБА_1 від Заявник а не надано документів, які пі дтверджують відповідність ОСОБА_1 вимогам ст. 3-1 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом»та вс тановленої п.п. 3 ст. 3-1 вказаног о Закону заяви від арбітражн ого керуючого ОСОБА_1 не н адійшло. На підставі поданих документів судом встановлен о, що арбітражний керуючий ОСОБА_2 відповідає вимогам ст. 3-1 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”, він може бути призн ачений розпорядником майна Б оржника. Зважаючи на конкуре нцію кандидатур, суд наголош ує, що жодна з кандидатур арбі тражних керуючих не являєтьс я для суду пріоритетною.

Представлених матеріалів достатньо для порушення спра ви про банкрутство суб' єкта підприємницької діяльності боржника-юридичної особи за особливостями, передбаченим и ст. 52 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” щодо відсутнього б оржника та призначення розгл яду до справи і підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 2 ст. 2 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, п итання щодо створення органі заційних умов, необхідних дл я реалізації відповідних про цедур банкротства, в тому чис лі щодо відсутнього боржника , відносяться до повноважень Державного органу з питань б анкрутства.

Відповідно до ч. 2 статті 36 Го сподарського-процесуальног о кодексу України письмові докази подаються в оригіна лі або в належним чином засві дченій копії.

Відповідно до п. 5.27 Націона льного стандарту України Уні фікованої системи організац ійно-розпорядчої документац ії “Вимоги до оформлювання д окументів” (ДСТУ 4163-2003), затвердж еного наказом Держспоживста ндарту України від 7 квітня 2003 р . N 55, відмітка про засвідчення к опії документа складається з і слів "Згідно з оригіналом", н азви, особистого підпису осо би, яка засвідчує копію, її іні ціалів та прізвища, дати засв ідчення копії, засвідчуватис ь повинна кожна сторінка док умента з відтиском печатки п ідприємства, установи, орган ізації, іншої юридичної особ и.

Згідно ч. 1-2 ст. 28 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, справи юридичних осіб в господарському суді ведут ь їх органи, що діють у межах п овноважень, наданих їм закон одавством та установчими док ументами, через свого предст авника.

Керівники підприємств та о рганізацій, інші особи, повно важення яких визначені закон одавством або установчими до кументами, подають господарс ькому суду документи, що посв ідчують їх посадове становищ е, що обумовлює необхідніс ть подачі заявником документ ів, підтверджуючих призначен ня на посаду керівника та обс яг його повноважень.

На копіях документів, долу чених до заяви відсутній в ідтиск мокрої печатки Уп равління Пенсійного Фонду у Миронівському районі та напи су (копія, з оригіналом згідно ) за відсутності яких, дані коп ії документів не є належним ч ином засвідченими.

Статтею 92 Цивільного кодекс у України передбачено, що юри дична особа набуває цивільни х прав та обов' язків і здійс нює їх через свої органи, які д іють відповідно до установчи х документів та закону. Орган чи особа, яка відповідно до ус тановчих документів юридичн ої особи виступає від її ім ені, зобов' язана діяти в інтересах юридичної особи, д обросовісно і розумно та не п еревищувати своїх повноваже нь.

Відповідно до п. 5 ст. 5 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, п оложення цього Закону застос овуються до юридичних осіб - п ідприємств, що є об'єктами права державної власності, я кі не підлягають приватизаці ї, в частині санації чи лік відації після виключення їх у встановленому порядку з пе реліку таких об'єктів.

Відповідно до Витягу з Єдин ого державного реє троку юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців виданого відн осно Боржника на запит Заявн ика станом на 03 серпня 2010 року, - Центральним чи місцевим орга ном виконавчої влади, до сфер и управління якого належить державне підприємство чи час тка держави у статутному фон ді юридичної особи, якщо ця ча стика становить не менше 25 від сотків: 00013936 Державний комітет телебачення та радіомовленн я України; Перелік засновник ів (учасників) юридичної особ и: 00013936 Державний комітет телеб ачення та радіомовлення Укра їни, м. Київ, Шевченківський ра йон, вул. Прорізна, буд. 2, розмір внесу до статного фонду - 0,00 г рн. (надалі за текстом «Засн овник»).

Керуючись ч. 1-2 ст. 28, ч.2 статті 36, 38, 64, 65 Господарського процесу ального кодексу України, ст.с т. 1, 2, 3, 6-8, 11, 12, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”, Національним стандартом України Уніфіков аної системи організаційно-р озпорядчої документації “Ви моги до оформлювання докумен тів” (ДСТУ 4163-2003), Суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадженн я у справі про банкрутство, пр ийняти заяву до розгляду.

2. Призначити справу до розг ляду у підготовчому зас іданні на 01 листопада 2010 рок у на 09 год. 25 хв. в пр иміщенні господарського суд у Київської області (м. Київ, в ул. С.Петлюри (Комінтерну), 16, ка б. 225).

3. Визнати обов' язковою уча сть в засідання представникі в: Заявника, Власника, Боржник а, розпорядника майна.

4. З метою забезпечення майн ових інтересів кредиторів вв ести процедуру розпорядженн я майном боржника та признач ити розпорядником майном бор жника арбітражного керуючог о - ОСОБА_2 (ліцензія Держ авного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_2 , ідентифікаційний номер фіз ичної особи - платника подат ків та інших обов' язкових п латежів: НОМЕР_3, дата прий няття та номер рішення про ви дачу ліцензії 05 березня 2008 року №216-50-17/589);

5. Розпоряднику майна: стати до виконання обов' язків, пе редбачених Законом України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”; вжити заход и щодо нагляду та контролю за управлінням та розпорядженн ям майном боржника; проаналі зувати фінансову, господарсь ку та інвестиційну діяльніст ь боржника, його становище на ринках з метою визначення мо жливості відновлення платос проможності боржника та наяв ності ознак фіктивного банкр утства чи доведення до банкр утства тощо, відомості про як і надати суду.

6. Зобов' язати Засновник а, - Державний комітет теле бачення та радіомовлення Укр аїни (00013936, м. Київ, Шевченківськ ий район, вул. Прорізна, буд. 2), Боржника до дня засіданн я подати до суду для огляду ор игінали документів та належн им чином засвідчені копії до кументів відповідно до ч. 2 ста тті 36 Господарського-процесу ального кодексу України для долучення до справи:

- документ, що підтверджує, щ о підприємство Боржника - Озд оровчо-лікувальний Пансіона т «Ходорів»(ідентифікаційни й код юридичної особи: 02841711) відп овідно до п. 5 ст. 5 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”, є об'єктом права державної власності, я ке не підлягає приватизації, в частині санації чи ліквіда ції після виключення його у в становленому порядку з перел іку таких об'єктів.

- установчі документи (стату т, свідоцтво про державну реє страцію, витяг з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів про знаходження в Єдиному державному юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців боржника станом на дату післ я одержання ухвали про поруш ення провадження у справі пр о банкрутство);

- відзив на заяву про поруше ння справи про банкрутство в ідповідно до п. 3 ст. 11 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” з під твердженням чи запереченням щодо факту неплатоспроможно сті та розміру вимог кредито ра; загальною сумою заборгов аності боржника перед кредит орами, у тому числі по заробіт ній платі працівникам боржни ка, а також заборгованості із страхових внесків на загаль нообов'язкове державне пенсі йне страхування та інших вид ах загальнообов'язкового дер жавного соціального страхув ання по податках і зборах (обо в'язкових платежах), з відомос тями про наявне у боржника ма йно, у тому числі і кошти, які з находяться на його рахунках у банках чи інших фінансово-к редитних установах, поштові адреси банків чи інших фінан сово-кредитних установ; відо мостями про фінансовий стан підприємства, перелік дебіто рів і кредиторів із зазначен ням їх реквізитів та сум забо ргованості;

- документи оцінки вартості наявних майнових активів бо ржника; правовстановлюючі до кументи боржника на належне нерухоме майно, витяги Бюро т ехнічної інвентаризації про реєстрацію права власності на нерухоме майно, технічну д окументацію та правовстанов люючі документи на земельні ділянки, на яких розташоване нерухоме майно боржника та і нші ділянки, які належать бор жнику, свідоцтва про державн у реєстрацію транспортних за собів належних боржнику;

- перелік і повний опис заст авленого майна із зазначення м його місцезнаходження та в артості на момент виникненн я права застави;

- місцезнаходження банків, щ о здійснюють розрахунково-ка сове обслуговування боржник а; довідки з банку (на банківсь кому фірмовому бланку, завір ені печаткою банківської уст анови) про обороти коштів по в сіх рахунках по місяцях за 12 о станніх місяців;

- дані про всі наявні розрах ункові рахунки в банківських установах та х адреси; довідк и всіх банків, які здійснюють розрахунково-касове обслуго вування боржника, про внесен ня документу на безспірне ст ягнення коштів, в тому числі д о картотеки на окремий позаб алансовий рахунок;

- відомості про місцезнаход ження документів з фінансово -господарської діяльності;

- письмові пояснення про при чини припинення підприємниц ької діяльності.

6. Зобов' язати Заявника надати:

- власне письмове підтвердж ення того, що у провадженні го сподарських судів України аб о іншого органу, відсутня спр ава між тими ж сторонами, про т ой же предмет із тих же підста в або відсутнє рішення цих ор ганів з такого предмету, інші докази, що підтверджують вик ладені в заяві обставини;

- документ, що підтверджує, щ о підприємство Боржника - Озд оровчо-лікувальний Пансіона т «Ходорів»(ідентифікаційни й код юридичної особи: 02841711) відп овідно до п. 5 ст. 5 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”, є об'єктом права державної власності, я ке не підлягає приватизації, в частині санації чи ліквіда ції після виключення його у в становленому порядку з перел іку таких об'єктів;

- оригінал заяви про порушен ня справи про банкрутство, де підпис Начальника управлінн я ПФУ у Миронівському районі засвідчений печаткою Зая вника;

- документи, які підтверджую ть призначення ОСОБА_3 на посаду Начальника управлінн я ПФУ у Миронівському районі ;

- витяги з Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців про знаходження в Єдиному держа вному юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців зая вника та боржника станом н а дату після одержання ухвал и про порушення провадження у справі про банкрутство та відносно Боржника, - з внесеними відомостями щод о відсутності Боржника за йо го місцезнаходженням.

- оригінали документів, що підтверджують підстави вини кнення, розмір кредиторської заборгованості та строки ви конання зобов' язань; факт в ідсутності керівних органів боржника за місцезнаходженн ям за вказані у Заяві періоди ;

- копію неоплаченого розрах ункового документа, за яким в ідповідно до законодавства з дійснюється списання коштів з рахунків боржника, з підтве рдженням банківською устано вою боржника про прийняття ц ього документа до виконання із зазначенням дати прийнятт я, виконавчі документи (викон авчий лист, виконавчий напис нотаріуса тощо) чи інші докум енти, які підтверджують визн ання боржником вимог кредито рів;

7. Зобов' язати Боржника пр овести аудит за останні 12 кале ндарних місяців його господа рської діяльності на надати аудиторський висновок суду;

8. Ввести мораторій на задов олення вимог кредиторів відп овідно до ст. 12 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”, у зв' язку з чим заборонити органам стя гнення та органам виконавчої служби стягнення на підстав і виконавчих документів та і нших документів, за якими зді йснюються стягнення відпові дно до законодавства.

9. Попередити сторони про ма теріальну відповідальність за неявку в судове засідання та відповідальність за неви конання вимог суду.

10. Ухвалу надіслати учасни кам провадження - Заявников і, Боржнику, Засновнику, розпо ряднику майна боржника арбіт ражному керуючому ОСОБА_2 (АДРЕСА_1), Київському упра влінню з питань банкрутства (місто Київ та Київська облас ть) (м. Київ, вул. Панаса Любченк а, буд. 15), Відділу державної вик онавчої служби Миронівськог о районного управління юстиц ії (08800, м. Миронівна, вул. Леніна, 76), державному реєстратору Ми ронівської райдержадмініст рації (08800, Київська обл., м. Мирон івка, вул. Леніна, 58); державному нотаріусу Миронівської місь кої державної нотаріальної к онтори (08800, Київська обл., м. Миро нівка, вул. Леніна, 48).

Суддя Скутельн ик П.Ф.

Дата ухвалення рішення14.10.2010
Оприлюднено20.11.2010
Номер документу12293030
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —б8/138-10

Ухвала від 01.11.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 26.11.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні