Рішення
від 04.11.2010 по справі 2-5147-10
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

   

РІШЕННЯ                                               Справа №2-5147/10

ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

04 листопада 2010року   Кіровський районний суд м. Донецька у складі:

головуючого судді              Пронін С.Г.

при секретарі                       Боженової Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом прокурора Кіровського району м. Донецька в інтересах Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Донецька  до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТД МЕТТРЕЙД ІМПЕКС», ОСОБА_1,  третя особа Виконком Донецької міської Ради, « про скасування державної реєстрації» суд -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Кіровського району м. Донецька звернувся до суду з позовною заявою в якій вказує, що 08.05.2008р. державним реєстратором у виконавчому комітеті Донецької міської ради зареєстровано Т овариство з обмеженою відповідальністю «ТД «МЕТТРЕИД ІМПЕКС», про що видано відповідне свідоцтво серії А00 №742370. Відповідно до довідки АБ №039846 з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) керівником ТОВ «ТД «МЕТТРЕЙД ІМПЕКС» є ОСОБА_1 12.05.2008р. ТОВ  «ТД «МЕТТРЕИД ІМПЕКС» взято на податковий облік у ДПІ в Кіровському районі м. Донецька та видано свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість №34256893 від 15.05.2008р. Згідно довідки АБ №039846 з ЄДРПОУ підприємство створене для здійснення таких видів діяльності, як оптова торгівля чорними та кольоровими металами в первинних форма та напівфабрикатами з них, оптова торгівля будівельними матеріалами, оптова торгівля верстатами, інші види оптової торгівлі, оптова торгівля залізними виробами, водопровідними та опалювальним устаткуванням, тобто в розумінні ст.84 ЦК України з метою отримання прибутку шляхом здійснення виробництва торговельної та посередницької діяльності, виконання робіт та надання послуг, здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

Заходами відділу податкової міліції, спрямованими на перевірку законності державної реєстрації ТОВ «ТД «МЕТТРЕЙД ІМПЕКС» було встановлено ОСОБА_1  підприємницькою діяльністю, з моменту реєстрації підприємства не займалася, відношення до господарсько-фінансової діяльності ТОВ «ТД «МЕТТРЕЙД ІМПЕКС» не має, не підписувала жодного документу, звітність до ДПІ Кіровського району м. Донецька не подавала, участі в формуванні статутного фонду підприємства не приймала. Т аким чином на підставі ст.ст.215, 234 ЦК України правочин, який вчинений ОСОБА_1 у вигляді створення статуту ТОВ «ТД «МЕТТРЕЙД ІМПЕКС» є фіктивним і у статутному порядку повинен бути визнаний недійсним з моменту його державної реєстрації. Просив суд с касувати державну реєстрацію ТОВ «ТД «МЕТТРЕЙД ІМПЕКС» допустити негайне виконання рішення суду та стягнути з відповідача судові витрати.

В судовому засіданні помічник прокурора Кіровського району м. Донецька підтримала заявлені позовні вимоги, надала суду пояснення аналогічні вищевикладеним.

Відповідач ОСОБА_1 та представник Товариства з обмеженою відповідальністю «ТД МЕТТРЕЙД ІМПЕКС», в судове засідання не з’явилися про день та час слухання справи були повідомлені у встановленому законом порядку. Через такі обставини суд вважає, що при наявних у справі матеріалах можливо розглянути справу без участі відповідачів та винести заочне рішення.  

Представник третьої особи - про час і місце судового засідання повідомлений у встановленому законом порядку, суду представив заяву, у якій просить розглянути дану справу без його участі. Через такі обставини суд вважає, що при наявних у справі матеріалах можливий розгляд даної справи без участі представника Виконкому Донецької міської ради м. Донецька.  

Заслухавши пояснення представника позивача, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги обґрунтовані і підлягають задоволенню з наступних підстав:

Відповідно до ст.42 ГК України підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Згідно ч.1 ст.55 ГК України суб'єктами господарювання визнаються учасники господарських відносин, які здійснюють господарську діяльність, реалізуючи господарську компетенцію (сукупність господарських прав та обов'язків) мають відокремлене майно і несуть відповідальність за своїми зобов'язаннями, в межах цього майна, крім випадків, передбачених законодавством.

На підставі ст.59 ГК України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених цим Кодексом, - за рішенням суду.

Згідно представлених суду письмових пояснень ОСОБА_1 яка визнала, що не займалася господарською діяльністю, не має ніякого відношення до господарсько-фінансової діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «ТД МЕТТРЕЙД ІМПЕКС». Суд приходить до висновку, що за можливо задовольнити позовні вимоги позивача та скасувати державну реєстрацію ТОВ «ТД «МЕТТРЕЙД ІМПЕКС» (ЄДРПОУ 35886699) та стягнути з відповідача судові витрати за звернення до суду.

В задоволенні вимог позивача про застосуванні до зазначеного рішення суду негайного виконання, суд вважає за необхідно відмовити оскільки зазначеного непередбачено в ст.367 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.42,55,59 ГК України, ст.ст. 10,60,209,210 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги Прокурора Кіровського району м. Донецька в інтересах Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Донецька – задовольнити частково.

Скасувати державну реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «МЕТТРЕЙД ІМПЕКС» (ЄДРПОУ 35886699).

Стягнути з ОСОБА_1 судові витрати в доход держави в сумі 8,50 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду судового процесу в сумі 37,50грн.

В задоволенні інших позовних вимог - відмовити.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, який його ухвалив за заявою відповідача. Заява про перегляд заочного рішення може бути подана протягом десяти днів із дня одержання його копії.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Кіровського районного суду м. Донецька протягом 10 днів з дня його проголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення04.11.2010
Оприлюднено19.11.2010
Номер документу12297797
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державної реєстрації» суд

Судовий реєстр по справі —2-5147-10

Рішення від 16.07.2010

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Полєва Надія Миколаївна

Рішення від 04.11.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Донецька

Пронін Сергій Георгійович

Рішення від 14.10.2010

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський Сергій Миколайович

Рішення від 08.09.2010

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Жупанова Ірина Борисівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні