Постанова
від 28.09.2010 по справі 2а-4343/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-4343/10/1770

28 вересня 2010 року 10год. 25хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд під голов уванням судді Жуковської Л.А . розглянувши адміністративн у справу з врахуванням вимог ст. 183-2 КАС України, у порядку ск ороченого провадження за поз овом:

Державна податкова інспек ція у м.Рівне < Список > < Позив ач в особі >

до Товариство з обмеженою від повідальністю "Промполекс" третя особа, яка не заявляє с амостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача < 3-тя особа >

про припинення юридично ї особи,

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова інсп екція у м.Рівне - звернулася до Рівненського окружного адмі ністративного суду з позовом про припинення підприємниць кої діяльності відповідача - Товариство з обмеженою відп овідальністю "Промполекс".

Розглянувши матеріали по зовної заяви, суд приходить д о висновку, що дана справа під лягає розгляду у порядку ско роченого провадження.

Відповідно до вимог ч. 3 ст.183-2 КАС в ухвалі про відк риття скороченого проваджен ня від 10 вересня 2010 року відпо відачу було надано десятиден ний строк з дня одержання так ої ухвали та копій документі в для подання заперечення.

У вказаний строк відп овідачем не було подано запе речення на адміністративний позов.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з' ясувавши всі обставини справ и в їх сукупності на підставі чинного законодавства, пере віривши їх дослідженими дока зами, суд приходить до виснов ку, що позов підлягає до задов олення .

Судом встановлено, що відповідач як суб'єкт підпри ємницької діяльності-фізичн а особа зареєстрований Викон авчим комітетом Рівненської міської ради від 14 листопада 2006 року № 4270 та перебуває на об ліку у ДПІ в м. Рівне як платни к податків 17 листопада 2006 року №4100.

За даними податковог о обліку відповідач протягом тривалого часу (більше одног о року) не подає до податковог о органу податкових декларац ій та інших документів фінан сової звітності.

Матеріалами справи п ідтверджується, що недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними фондами, в то му числі до органів пенсійно го фонду, центру зайнятості, ф ондів соціального страхуван ня з тимчасової втрати праце здатності та загальнообов'яз кового державного соціально го страхування України на ви падок безробіття відсутня.

Відповідно до абзацу 3 пун кту 2 статті 46 Закону України “ Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців” підставами для п остановлення судового рішен ня про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

Відповідно до статті 247 Госп одарського кодексу України н еподання суб'єктом господарю вання звітності у встановлен ому порядку та строки супере чить вимогам спеціального п одаткового закону. За вказан е порушення судом застосовує ться адміністративно-господ арська санкція - припинення д ержавної реєстрації відпові дача.

З урахуванням вищевикладе ного позовні вимоги про прип инення державної реєстрації суб'єкта підприємницької ді яльності підтверджуються ма теріалами справи, а тому підл ягають задоволенню.

Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, на кор исть сторони - суб' єкта вла дних повноважень не присуджу валися, оскільки доказів їх п онесення стороною суду не на дано. Позивач від сплати судо вих витрат звільнений у вста новленому ДКМУ “Про державне мито” порядку (стаття 4).

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Промполекс" (ідентифікацій ний код 34704079) - припинити.

Копію постанови направити державному реєстратору Рівн енського міськвиконкому.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб'єкта владни х повноважень у випадках та п орядку, передбачених частино ю четвертою статті 167 цього Ко дексу, було повідомлено про м ожливість отримання копії по станови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п'ятиденного строку з момен ту отримання суб'єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Суддя < Підпис > Жуковська Л.А.

Дата ухвалення рішення28.09.2010
Оприлюднено23.11.2010
Номер документу12330426
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4343/10/1770

Постанова від 28.09.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні