Постанова
від 18.10.2010 по справі 2а-8240/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2010 р. Справа № 2а-8240/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Коблової О. Д. < Текст >

при секретарі Туранській С. О.

без участі представників с торін

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Криничанської міжрайонної державної подат кової інспекції до Фермерськ ого господарства "Самойленко +" про припинення підприємниц ької діяльності, -

ВСТАНОВИВ:

Криничанська міжрайо нна державна податкова інспе кція звернулась до Дніпропет ровського окружного адмініс тративного суду з позовною з аявою до Фермерського господ арства "Самойленко +", в якій пр осить припинити юридичну осо бу Фермерського господарств а "Самойленко +" (код ЄДРПОУ 36151355).

В обґрунтування позо ву податкова зазначила, що ві дповідач перебуває на обліку у Криничанської міжрайонної державної податкової інспек ції як платник податків та ін ших обов'язкових платежів, проте декларації та документ и податкової звітності не по давались з 26 січня 2009 року, забо ргованості по платежам до бю джету не має.

Представник позивача в судове засідання не з'яви вся, подав заяву про розгляд с прави без його участі

Відповідач в судове з асідання не з'явився, про да ту, час та місце проведення як ого належним чином повідомле ний, що підтверджується мате ріалами справи. Зокрема, копі я ухвали про відкриття прова дження по справі, повістка на 22 вересня 2010 року та копія позо вної заяви з усіма доданими д о неї документами вручена ві дповідачу 21 вересня 2010 року (по відомлення про вручення пошт ового відправлення №84090030). Пові стка на 18 жовтня 2010 року вручен а відповідачу 09 жовтня 2010 року (повідомлення про вручення п оштового відправлення №84413220). З аперечень проти позову та до казів на їх підтвердження не направив.

Суд вважає, що відсутність в ідповідача в судовому засіда нні не перешкоджає розгляду справи за наявними в ній мате ріалами.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до висн овку, що позовна заява підляг ає задоволенню, з наступних п ідстав

Судом встановлено, ма теріалами справи підтвердже но, що Фермерське господарст во "Самойленко +" перебуває на обліку в Криничанській міжра йонній державній податковій інспекції, як платник податк ів та інших обов'язкових пл атежів.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України “Про систему оподатк ування”платники податків і з борів (обов'язкових платежі в) зобов'язані подавати до д ержавних податкових органів та інших державних органів в ідповідно до законів деклара ції, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов 'язкових платежів).

Згідно довідки Криничансь кої міжрайонної державної по даткової інспекції, відпові дач не надає податкову звітн ість в податкову інспекцію п онад один рік, а саме з січня 2009 року.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців” встановл ено, що підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Згідно порядку облік у платників податків, затвер дженого наказом Державної по даткової адміністрації Укра їни від 19.02.1998 №80, зареєстрованог о в Міністерстві юстиції Укр аїни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, я кщо платник податків не має з аборгованості перед бюджето м та у разі неподання протяго м одного року в органи держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів бухгалтерської звітності, ке рівник органу державної пода ткової служби приймає рішенн я у вигляді розпорядження ві дносно суб'єкта господарюван ня - про звернення до суду або господарського суду із заяво ю (позовною заявою) про припин ення юридичної особи.

Згідно довідки Криничансь кої міжрайонної державної по даткової інспекції вбачаєть ся про відсутність у Фермерс ького господарства "Самойлен ко +" податкового боргу.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд вважає, що позовні вим оги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Ф ермерського господарства "Са мойленко +" (код ЄДРПОУ 36151355).

Копію постанови направити управлінню з питань реєстра ції юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду шляхом по дання апеляційної скарги чер ез Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд з од ночасним направленням копії апеляційної скарги особою, я ка її подає, до суду апеляційн ої інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили відповідно до ви мог ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Повний текст постанови с кладений 25 жовтня 2010 року.

Суддя < (підпис) >

< Текст >

< Список >

< Список >

< Список > О. Д. Коблова

< Текст > < ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення18.10.2010
Оприлюднено23.11.2010

Судовий реєстр по справі —2а-8240/10/0470

Ухвала від 09.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коблова Ольга Дмитрівна

Постанова від 18.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коблова Ольга Дмитрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні