Постанова
від 18.10.2010 по справі 9219/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа №2а- 9219/10/1570

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2010 року           

          Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Стефанова С.О.,

розглянувши у скороченому проваджені адміністративну справу за позовом Арцизької міжрайонної державної податкової інспекції до приватного підприємства «ГАРТ ОЙЛ»про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до адміністративного суду із позовом про припинення юридичної особи - приватного підприємства «ГАРТ ОЙЛ», мотивуючи тим, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб  та фізичних осіб –підприємців внесено запис про відсутність Відповідача за місцем реєстрації, що згідно ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15.02.2003 р. № 755-IV, є підставою для прийняття судового рішення про припинення юридичної особи. Просить позов задовольнити у повному обсязі.

Відповідач до суду заперечень не направив, про слухання справи був належним чином повідомлений.

Відповідно до матеріалів справи судом встановлено, що згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців 28.07.2009р. внесено інформація щодо відсутності Відповідача за місцем реєстрації.

Дослідивши матеріали справи, повно та всебічно з'ясувавши обставини, підтверджені доказами, проаналізувавши положення чинного законодавства, суд дійшов висновку про повне задоволення позовних вимог виходячи з наступного.

Згідно п. 2 ч.1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»№1251-XII від 25.06.1991 року за платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати  до  державних  податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів). Строки подання податкових декларацій встановлені пунктом 4.1.4 ст.4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами»№ 2181-111 від 21.12.2000 р.

Однак, всупереч цьому відповідач на протязі року не подавав звітності до державного податкового органу.

Частина 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»передбачає однією з підстав для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи - наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до ч.1 ст. 38 зазначеного Закону суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством, в день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

                                               П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Арцизької міжрайонної державної податкової інспекції до приватного підприємства «ГАРТ ОЙЛ»про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством  –задовольнити.                                                                      

Припинити юридичну особу - приватне підприємство «ГАРТ ОЙЛ» ( ЄДРПОУ 35434355, Одеська обл., м. Арциз, вул. Будівельників, 1-А).

Після набрання чинності постановою суду направити її копію державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для вчинення дій відповідно до ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги. Якщо апеляційну скаргу не буде подано в строк, встановлений ст. 186 КАС України, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Постанова суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

       Суддя                                                                      С.О. Cтефанов

 18 жовтня 2010 року

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2010
Оприлюднено23.11.2010
Номер документу12355946
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —9219/10/1570

Постанова від 18.10.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні