Постанова
від 01.11.2010 по справі 3964/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а- 3964/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2010 року

12год.26хв.

Зала судових засідань №19

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

Головуючого - судді Ар акелян М.М.

При секретарі - Жаворонк овій М.О.

За участю сторін:

Від позивача: Цапок Н.В. - за довіреністю №07/11197 від 10.09.2010р.

Від відповідача: не з' яви вся.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а адміністративним позовом У правління Пенсійного фонду У країни у Біляївському районі Одеської області до Виробни чого закритого акціонерного товариства «Великодальниць кий завод продовольчих товар ів «Євдокія»про стягнення за боргованості, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адмі ністративна позовна заява Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни у Біляївському районі Одеської області, в якій пози вач просить суд стягнути з Ви робничого закритого акціоне рного товариства «Великодал ьницький завод продовольчих товарів «Євдокія»заборгова ність по сплаті страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання у загальному розмірі 27176,48 грн. (з урахуванням заяви про з більшення позовних вимог).

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається н а несплату відповідачем сум страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування згідно з поданими відповідачем роз рахунками за період з 01.01.2010р. по 01.08.2010р.

Відповідач запере чення на позов не надав, у судо ве засідання 26.10.2010р. не з'явився , незважаючи на те, що про дату , час та місце судового засіда ння був повідомлений належни м чином,.

В засіданні суду пре дставник позивача збільшені позовні вимоги підтримав.

Дослідивши матеріали сп рави, оцінивши надані учасни ками судового процесу докази в їх сукупності, проаналізув авши положення чинного закон одавства, заслухавши пояснен ня представника позивача, су д дійшов висновку про задово лення позовних вимог виходяч и з наступного.

Судом встановлено, що Виро бниче закрите акціонерне тов ариство «Великодальницький завод продовольчих товарів «Євдокія»зареєстроване в Уп равлінні Пенсійного фонду Ук раїни у Біляївському районі Одеської області як платник страхових внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування за №15.13.04.0113.

Згідно поданих відповід ачем до Управління Пенсійног о фонду України у Біляївсько му районі Одеської області р озрахунків сум страхових вне сків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування, що підлягають сплат і за період з 01.01.2010р. по 01.08.2010р., відп овідачем самостійно визначе но такі суми страхових внеск ів на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання: за січень 2010р. - 3904,76грн., з а лютий 2010р. - 3896,93грн., за березен ь 2010р. - 3746,69грн., за квітень 2010р. - 3916,22грн., за травень 2010р. - 4301,44грн., за червень 2010р. - 4698,01грн. та за липе нь 2010р. - 2712,53грн.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.15 Закон у України „Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” №1058-IV від 09.07.2003р. (надалі - Закон №1058) платниками страхов их внесків до солідарної сис теми є страхувальники, зазна чені в статті 14 цього Закону, і застраховані особи, зазначе ні в частині першій статті 12 ц ього Закону. Страхувальники набувають статусу платників страхових внесків із дня їх р еєстрації у територіальному органі Пенсійного фонду, а ос оби, визначені частиною перш ою статті 12 цього Закону, - з дня набрання чинності договором про їх добровільну участь.

Згідно з п.1 ч.1 ст.14 вказаного З акону страхувальниками є роб отодавці - підприємства, уст анови і організації, створен і відповідно до законодавств а України, незалежно від форм и власності, виду діяльності та господарювання, об'єднанн я громадян, профспілки, політ ичні партії (у тому числі філі ї, представництва, відділенн я та інші відокремлені підро зділи зазначених підприємст в, установ, організацій, об'єдн ань громадян, профспілок, пол ітичних партій, які мають окр емий баланс і самостійно вед уть розрахунки із застрахова ними особами), фізичні особи - суб'єкти підприємницької дія льності та інші особи (включа ючи юридичних та фізичних ос іб - суб'єктів підприємницько ї діяльності, які обрали особ ливий спосіб оподаткування ( фіксований податок, єдиний п одаток, фіксований сільськог осподарський податок, придба ли спеціальний торговий пате нт), які використовують працю фізичних осіб на умовах труд ового договору (контракту) аб о на інших умовах, передбачен их законодавством, або за дог оворами цивільно-правового х арактеру, - для осіб, зазначени х у пунктах 1, 10, 15 статті 11 цього З акону.

Відповідно до ст.19 Закону №105 8 страхові внески до солідарн ої системи нараховуються для роботодавця - на суми факти чних витрат на оплату праці (г рошового забезпечення) праці вників, що включають витрати на виплату основної і додатк ової заробітної плати та інш их заохочувальних та компенс аційних виплат, у тому числі в натуральній формі, які визна чаються згідно з нормативно- правовими актами, прийнятими відповідно до Закону Україн и „Про працю”, виплату винаго род фізичним особам за викон ання робіт (послуг) за угодами цивільно- правового характ еру, що підлягають обкладенн ю податком на доходи фізични х осіб, а також на суми оплати перших п' яти днів тимчасово ї непрацездатності, яка здій снюється за рахунок коштів р оботодавця та допомоги по ти мчасовій непрацездатності.

Пунктом 6 ч.2 ст. 17 зазначеного Закону передбачено, що страх увальник зобов' язаний нара ховувати, обчислювати і спла чувати у встановлені строки та в повному обсязі страхові внески. Частиною 12 ст.20 Закону встановлено, що страхові вне ски підлягають сплаті незале жно від фінансового стану пл атника страхових внесків.

Згідно з п. 11.11 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України, затве рдженої Постановою правлінн я Пенсійного фонду України в ід 19.12.2003р. № 21-1, платники страхови х внесків, зазначені в п.п.2.1.10 та п.п.2.1.2 п.2.1 цієї Інструкції, щомі сяця складають у двох примір никах розрахунок сум страхов их внесків на загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування, в якому зазначають с амостійно обчислені суми гро шових внесків за формою згід но з додатком 23 цієї Інструкці ї.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону України „Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” страхувальники зо бов'язані сплачувати страхов і внески, нараховані за відпо відний базовий період, але не пізніше ніж через 20 календарн их днів із дня закінчення цьо го періоду. Базовим звітним п еріодом для страхувальників , зазначених у п.п.1-4 ст.11 Закону є календарний місяць. Таким чи ном, Виробниче закрите акціо нерне товариство «Великодал ьницький завод продовольчих товарів «Євдокія»згідно з ч .1 ст.14 Закону є роботодавцем, ви користовує працю фізичних ос іб та повинно сплачувати нар аховані страхові внески за н айманих працівників до 20 числ а кожного місяця за минулий м ісяць.

Згідно з ч.2 ст.106 Закону №1058 су ми страхових внесків своєчас но не нараховані та/або не спл ачені страхувальниками у стр оки, визначені статтею 20 цьо го Закону, в тому числі обчисл ені територіальними органам и Пенсійного фонду у випадка х, передбачених частиною тре тьою статті 20 цього Закону, вв ажаються простроченою забор гованістю із сплати страхови х внесків і стягуються з нар ахуванням пені та застосува нням фінансових санкцій.

Таким чином, станом на дат у ухвалення судового рішення по справі за Виробничим закр итим акціонерним товариство м «Великодальницький завод п родовольчих товарів «Євдокі я»обліковується заборгован ість по сплаті страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння у розмірі 27176,48грн., що не спр остовано відповідачем та під тверджується карткою особов ого рахунку ВЗАТ «Великодаль ницький завод продовольчих т оварів «Євдокія»

Приймаючи до уваги вищеви кладене, позовні вимоги Упра вління Пенсійного фонду Укра їни у Біляївському районі Од еської області є обґрунтован ими, відповідають закону і пі длягають задоволенню повніс тю.

Керуючись ст. ст.158-163 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Управління Пенсійного фон ду України у Біляївському ра йоні Одеської області до Вир обничого закритого акціонер ного товариства «Великодаль ницький завод продовольчих т оварів «Євдокія»про стягнен ня заборгованості задовольн ити.

Стягнути з Виробничого зак ритого акціонерного товарис тва «Великодальницький заво д продовольчих товарів «Євдо кія»(Одеська область, Біляїв ський район, с.Великий Дальни к, вул.2-й Маякський провулок, 27, ідентифікаційний код 00379235, р/р 2 6005301361366 філія «Відділення ПІБ» м .Іллічівськ, МФО 328124) на користь Управління Пенсійного фонду України у Біляївському райо ні Одеської області (67600, Одеськ а область, м.Біляївка, вул.Миру , 1, код ЄДРПОУ 24532003, р/р 256043014444 у Біляї вському відділенні Державно го Ощадного банку України №5422 , МФО 388045) заборгованість по спл аті страхових внесків у зага льному розмірі 27176 (двадцять сі м тисяч сто сімдесят шість)гр н.48коп.

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції в пор ядку передбаченому ст.186 КАС У країни.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо таку скаргу не було под ано, або в порядку ч.3 ст.254 КАС Ук раїни.

Повний текст постанови ск ладено та підписано 01.11.2010р.

Суддя /підпис/ М.М. Аракелян

Адміністративний позов Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни у Біляївському районі Одеської області до Виробнич ого закритого акціонерного т овариства «Великодальницьк ий завод продовольчих товарі в «Євдокія» про стягнення за боргованості задовольнити.

Стягнути з Виробничого зак ритого акціонерного товарис тва «Великодальницький заво д продовольчих товарів «Євдо кія» (Одеська область, Біляїв ський район, с.Великий Дальни к, вул.2-й Маякський провулок, 27, ідентифікаційний код 00379235, р/р 2 6005301361366 філія «Відділення ПІБ» м .Іллічівськ, МФО 328124) на користь Управління Пенсійного фонду України у Біляївському райо ні Одеської області (67600, Одеськ а область, м.Біляївка, вул.Миру , 1, код ЄДРПОУ 24532003, р/р 256043014444 у Біляї вському відділенні Державно го Ощадного банку України №5422 , МФО 388045) заборгованість по спл аті страхових внесків у зага льному розмірі 27176 (двадцять сі м тисяч сто сімдесят шість)гр н.48коп.

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції в пор ядку передбаченому ст.186 КАС У країни.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо таку скаргу не було под ано, або в порядку ч.3 ст.254 КАС Ук раїни.

01 листопада 2010 року

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.11.2010
Оприлюднено24.11.2010
Номер документу12384246
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3964/10/1570

Ухвала від 25.01.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 27.04.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 13.04.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Постанова від 01.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні