Постанова
від 17.11.2010 по справі 10977/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 листопада 2010 р. № 2-а- 10977/10/2070

Харківський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді - Заічко О.В.,

при секретарі судового зас ідання - Басовій Н.М.,

за участю представників ст орін

прокуратури - Семенець Ю.В .,

позивача - Ілейко В.П.,

відповідача - не прибув,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміще нні суду в м. Харкові адмініст ративну справу за позовом

Прокурора Зачепилівсько го району Харківської област і в особі держави в

інтересах:

Управління Пенсійного фонду України в З ачепилівському районі Харкі вської

області

до суб"єкта підприємницької діяльності - фізичної особи ОСОБА_3

Альбертовича

про стягнення заборгованост і,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Зачепилівсь кого району міста Харкова в інтересах держави в особі Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Зачепилівському райо ні Харківської області звер нувся до Харківського окружн ого адміністративного суду з адміністративним позовом до суб"єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи О СОБА_3, в якому просить суд с тягнути з відповідача забор гованість зі сплати страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування в сумі 1989,13 грн., згідно н аданих відповідачем розраху нків суми страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування з квітня по червень 2010р., та ріше ння № 34 від 06.07.2010р. про застосуван ня фінансових санкцій за неп одання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою ф ормою звітності до органів П енсійного фонду України, пос илаючись на слідуюче.

Суб"єкт підприємницької ді яльності - фізична особа ОС ОБА_3 зареєстровано в Управ лінні Пенсійного фонду Украї ни в Зачепилівському районі Харківської області, як плат ник страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування і відп овідно до Інструкції «Про по рядок обчислення і сплати ст рахувальниками та застрахов аними особами внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування до Пенсій ного фонду України» відповід ач зобов' язан скласти розра хунок страхових внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування, сам остійно обчислених і нарахов аних за відповідний базовий період, що дорівнює календар ному місяцю. Страхові внески повинні бути сплачені платн иком не пізніше ніж через 20 ка лендарних днів із дня закінч ення цього періоду. Проте від повідач, свої зобов' язання не виконав, внаслідок чого ви никла вказана недоїмка та зг ідно ст. 106 ч. 9 п. 2 Закону України „Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я” застосована фінансова сан кція в розмірі 186,70 грн. , а тому у відповідача утворилась заб оргованість перед Пенсійним фондом України в сумі 1989,13 грн., яка добровільно не сплачена до теперішнього часу..

Представники прокуратури та позивача підтримали позов ні вимоги та просили їх задов ольнити в повному обсязі.

Відповідач, який належним ч ином повідомлений, відповідн о до ч. 8 ст. 35 КАС України, шляхом направлення повісток з пошт овими повідомленнями за адре сою, внесеною до відповідног о державного реєстру, про дат у, час і місце судового розгля ду в судове засідання не приб ув, причину неявки суду не пов ідомив, заяву про розгляд спр ави за його відсутності та за перечень проти позову не над авав.

Розглянувши відомості про належне повідомлення відпов ідача про дату час та місце ро згляду справи, заслухавши ду мку представників прокурату ри та позивача про можливіст ь розгляду справи за відсутн ості відповідача, суд відпов ідно до ст.35 КАС України вважа є останнього належно повідо мленим про дату, час та місце с удового засідання та вважає за можливе продовжити розгля д справи за його відсутності на підставі наявних у ній док азів, відповідно до ст. 128 КАСУ .

Заслухавши представників прокуратури та позивача, дос лідивши матеріали справи, су д приходить до висновку, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Встановлено, що суб"єкт підп риємницької діяльності - фіз ична особа ОСОБА_3 зареєст рован в Управлінні Пенсійног о фонду України в Зачепилівс ькому районі Харківської обл асті, як платник страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання та в зв”язку з чим до Пенс ійного фонду України, зобов'я заний нараховувати, обчислюв ати і сплачувати страхові вн ески в установлені строки та в повному обсязі, як то передб ачено Законом України «Про з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування» № 1058-IV в ід 09.07.2003 року, Інструкцією «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України» затве рдженої Постановою Правлінн я Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 року та зареєстрова ної в Мін'юсті за № 64/8663 від 16.01.2004 ро ку.

За квітень - червень 2010р. відп овідач самостійно здійснив р озрахунки суми страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, що підлягали до сплати, та подав їх до Управління Пенсі йного фонду України в Зачепи лівському районі Харківсько ї області.

Відповідно до ст. 20 Закону Ук раїни «Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання» страхувальники зобов' язані сплачувати страхові вн ески, нараховані за відповід ний період, не пізніше ніж чер ез 20 календарних днів із дня з акінчення цього періоду. Стр ахові внески підлягають спла ті незалежно від фінансового стану підприємства.

У встановлений законом стр ок відповідачем страхові вне ски не сплачені, внаслідок чо го утворилася заборгованіст ь перед Пенсійним фондом.

На підставі ст. 106 ч. 9 п. 5 вищевк азаного Закону, згідно рішен ня про застосування фінансов их санкцій за неподання, несв оєчасне подання, подання не з а встановленою формою звітно сті до органів Пенсійного фо нду України за № 34 від 06.07.2010р. до в ідповідача застосована фіна нсова санкція в розмірі 186,70 гр н. вищевказане рішення отрим ано відповідачем та не оскар жено у встановленому законом порядку.

Згідно ст. 106 Закону України « Про загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування» с уми страхових внесків своєча сно не нараховані та/або не сп лачені страхувальниками у ви значені строки вважаються пр остроченою заборгованістю і з сплати страхових внесків (д алі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та засто суванням фінансових санкцій .

Таким чином, у суб"єкта підп риємницької діяльності - фіз ичної особи ОСОБА_3 утвори лась заборгованість перед Пе нсійним фондом України в сум і 1989,13 грн., яка до теперішнього часу не сплачена та на думку с уду підлягає стягненню, як за конна та обґрунтована.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС Украї ни у справах, в яких позиваче м є суб' єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізична чи юридична особа судові вит рати з відповідача не стягую ться.

На підставі викладеного, ке руючись Законом України “Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування”, ст.с т. 9, 11, 94, 128, 159, 160- 163, 186, 254 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Прокурора Зачепилівськог о району Харківської області в інтересах держави в особі: У правління Пенсійного фонду У країни в Зачепилівському рай оні Харківської області до с уб"єкта підприємницької діял ьності - фізичної особи ОСО БА_3 про стягнення заборгов аності - задовольнити в повно му обсязі.

Стягнути з суб"єкта підприє мницької діяльності - фізичн ої особи ОСОБА_3 (адреса: 64422, Харківська обл., Зачепилівсь кий район, с. Леб"яже, ідентифі каційний код: НОМЕР_1) на ко ристь Управління Пенсійного фонду України в Зачепилівсь кому районі Харківської обла сті (адреса: 64401 Харківська обл. , смт. Зачепилівка, код ЄДРПОУ : 22645275) заборгованість зі сплати страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування в сумі 1989.13 г рн.(одна тисяча дев"ятсот вісі мдесят дев"ять) грн. 13 коп. та пе рерахувати на р/р 256073122496, 256063132496, філ ія ХОУ ВАТ “Ощадбанк” м. Харкі в, код 22645275, МФО 351823.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної с карги постанова, якщо її не ск асовано, набирає законної си ли після повернення апеляцій ної скарги, відмови у відкрит ті апеляційного провадження або набрання законної сили р ішенням за наслідками апеляц ійного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному по рядку до Харківського апеляц ійного адміністративного су ду через Харківський окружни й адміністративний суд шляхо м подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосу вання судом частини третьої статті 160 КАС України, а також п рийняття постанови у письмов ому провадженні апеляційна с карга подається протягом дес яти днів з дня отримання копі ї постанови.

У повному обсязі пост анова виготовлена 22 листопад а 2010 року.

Суддя Заічко О.В.

Дата ухвалення рішення17.11.2010
Оприлюднено24.11.2010
Номер документу12384860
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —10977/10/2070

Ухвала від 07.09.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Ухвала від 06.10.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Постанова від 17.11.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні