Постанова
від 24.12.2007 по справі 5/375а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/375А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

          

24.12.07                                                                                           Справа№ 5/375А

за позовом: Сокальського районного центру зайнятості м.Сокаль

до відповідача: ТзОВ „Промінь”, с.Лучиці

про  стягнення 9103,05 грн.

Суддя  Петрик І.Й.

При секретарі  С.Печений

Представники:

від позивача: С.Коробко –заст. директора  

від відповідача: не з”явився

Сторонам, які беруть участь у справі, права та обов”язки роз”яснено відповідно до ст.ст.49, 51 КАС України.

Суть спору: Позовні вимоги заявлено Сокальським районним центром зайнятості м.Сокаль до ТзОВ „Промінь” про  стягнення 9103,05 грн.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 11.12.07р. відкрито провадження у даній справі та призначено її до розгляду на 24.12.07р.

В судовому засіданні 24.12.2007 р. з'явився представник позивача, подав клопотання від 24.12.07р., в якому позивач просить суд розглянути справу по суті відповідно до п. 2 ст. 128 КАС України, оскільки відповідач був повідомлений належним чином про час, дату та місце розгляду справи, проте ніяких пояснень, заперечень та клопотань на адресу суду не надсилав, просить позов задоволити.

Відповідач явки повноважного представника не забезпечив, відзиву на позовну не представив, хоча був належним чином повідомлений про час і дату розгляду справи.

          Враховуючи наведене, суд вважає за можливе розглянути справу при відсутності представника відповідача за наявними у справі матеріалами, яких достатньо для встановлення обставин та вирішення спору по суті.

          Розглянувши подані документи і матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, з'ясувавши фактичні обставини справи, на яких грунтуються позовні вимоги, які мають значення для справи, суд встановив наступне:

У відповідності до ч.1 п.7 Прикінцевих та перехідних положень КАС України після набрання чинності цим Кодексом заяви і скарги у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин, розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до Закону України “Про загальнообов”язкове  державне соціальне страхування на випадок безробіття” (надалі Закон), відповідач, одночасно з виплатою заробітної плати повинен перерахувати до Фонду загальнообов”язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття внески на загальнообов”язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов”язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття визначений Інструкцією про порядок обчислення і сплати внесків на загальнонобов”язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов”язкового державного соціального страхування України на випадок

безробіття, затв. Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 18.12.2000р. №339 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 16.01.2001р. за №30/5221.

Контроль за правильним нарахуванням, своєчасним і повним перерахуванням та надходженням страхових внесків до Фонду загальнообов”язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття здійснюється центрами зайнятості шляхом проведення планових перевірок (п.7.1 Інструкції).

Наявність заборгованості щодо сплати внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у розмірі 34290,95 грн. підтверджується актом № 152 від 21.09.07р. перевірки правильності нарахування своєчасності і повноти перерахування страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття України товариства з обмеженою відповідальністю „Промінь”.

Станом на день подання позову до суду заборгованість відповідача перед позивачем становить 9103,05 грн.

Враховуючи наведене, позовні вимоги обгрунтовані матеріалами справи  і підлягають до задоволення в повному обсязі.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 17, 128, 158-163 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

              1.Позов задоволити повністю.

          2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю „Промінь” (с.Лучиці, Сокальський р-н, Львівська обл., ЄДРПОУ 03760674) на користь Сокальського районного центру зайнятості (м.Сокаль, вул.С.Володимира, 4, ЄДРПОУ 22383295) 9103,05 грн. заборгованості.

            3. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

4. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

5. Виконавчий лист видати.

Суддя                                                                                                                            

Дата ухвалення рішення24.12.2007
Оприлюднено29.12.2007
Номер документу1238565
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/375а

Постанова від 24.12.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрик І.Й.

Ухвала від 11.12.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрик І.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні