Постанова
від 13.07.2009 по справі 2-а-5518/09/2270/10
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-55 18/09/2270/1 0

ПОСТАНОВА

іменем України

13 липня 2009 року Хмельницький окружний адміністративний суд в склад і:

головуючого - судді Романішина В.Л. , при секретарі Тимощуку І.П. ,

розглянув у відкритому судовому засіданні в приміщ енні суду адміністративну справу за позовом Державної податкової інсп екції у м. Хмельницькому до підпр иємства «Укрполісервіс» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз о рганізацій інвалідів України»

про звернення стягнення на активи в рахунок погашен ня податкового боргу ,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Хмельницькому звернулась до суду з позовом до підп риємства «Укрполісервіс» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» про звернення стягнення на активи в рах унок погашення податкового боргу в сумі 1394 , 00 грн.

Представник позивача заявлені вимоги підтримав та просить стягнути вказану суму з підстав викладених у позові.

Представник відповідача в судове засідання не з ' явився , хоча був належним чином повідомлений про дату , час і місце судового розгляду сп рави , причини неприбуття до суду не повідомив , заяв про розгляд сп рави за його відсутності чи клопотань про відкладення розгляду справи д о суду не подавав , однак суд знахо дить можливим розглянути справу у його відсутності.

Заслухавши пояснення представника позивача , дослідивши матеріали справи , суд знаходить позов таким , що підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про порядок погашення зобов ' язань платників податків пере д бюджетами та державними цільовими фондами» (далі - Закону) податкові ор гани є контролюючими органами стосовно податків і зборів (обов ' язкових платежів) , які справляються до бюджетів та державних цільових фондів. Контролюючі органи мають право здійснювати перевірки своєчасності , достові рності , повноти нарахування та с плати податків і зборів.

Згідно п. п. 5.3.1. п. 5.З. ст. 5 Закону у разі визначення пода ткового зобов ' язання контролю ючим органом за наслідками проведення перевірки платника податку , платник податків зобов ' язаний погасити нараховану су му податкового зобов ' язання пр отягом десяти календарних днів з дня отримання податкового повідомлен ня.

Відповідно до ст. 6 Закону у разі , коли платник не сплачує узгоджену суму податкового з обов ' язання в установлені стро ки , податковий орган надсилає йо му податкові вимоги. Податкова вимога вважається надісланою , якщо її вручено особисто або над іслано листом із повідомленням про вручення.

У відповідача склалась заборгованість перед ДПІ у м. Хмельницькому розмірі 1394 , 00 грн. , що підтверджується довідкою про суми податкового бо ргу станом на 14.05.2009р. Відповідачу надсилались податкові вимоги № 1/1196 від 06.09.2007р. та № 2/1781 від 08.10.2007р. на сплату податковог о боргу. Однак , відповідач зазнач ену суму добровільно не сплатив , а тому згідно п. п. 3 .1.1. ст. 3 Закону дана сума підлягає при мусовому стягненню.

Керуючись ст. ст. 160 , 162-163 КАС Украї ни , Законом України «Про порядок погашення зобов ' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» , суд

постановив:

Позов задоволити.

Звернути стягнення на активи підприємства «Укрполі сервіс» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвал ідів України» (код 31156762) на користь державної податкової інспекції м. Хмельницького в розмірі 1394 (тися ча триста дев ' яносто чотири) гр н. 00 коп.

Стягнути з підприємства «Укрполісервіс» Всеукраїн ської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» на к ористь держави 13 грн. 94 коп. судового збору.

Апеляційна скарга на постанову може бути подана до Л ьвівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький ок ружний адміністративний суд протягом двадцяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження , яка подається протягом десяти днів.

Дата ухвалення рішення13.07.2009
Оприлюднено26.11.2010
Номер документу12415471
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5518/09/2270/10

Постанова від 13.07.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Романішин В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні