Постанова
від 07.07.2009 по справі 2-а-5146/09/2270/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2009 року справа № 2-а-5146/09/2270/11

Хмельницький окружний адміністративний суд в скла ді головуючого судді - Касап В. М. при секретарі - Федику Р. С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмін істративну справу за позовом Хмельницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до приватного підприємства «Теплий дім - КТВ-СЛ» про стягнення адміністративно-господарської санкції та пені , -

ВСТАНОВИВ:

Хмельницьке обласне відділ ення Фонду соціального захисту інвалідів звернулося з позовом до ПП «Те плий дім - КТВ-СЛ» про стягнення адміністративно-господарської санкції в розмірі 3681 грн. 82 коп. та пені в ро змірі 42 грн. 63 коп.

В обгрунтування своїх вимог вказує , що порушення відповідачем поло жень Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Укр аїні» щодо сплати адміністративно-господарських санкцій за недодержан ня нормативу робочих місць для забезпечення працевлаштування інваліді в на підприємстві відповідача призвело до виникнення заборгованості , яка складає 3681 грн. 82 коп. та пені в розмірі 42 грн. 63 коп. В зв ' язку з ц им , позивач просить стягнути з в ідповідача вказану заборгованість в повному обсязі.

В судовому засіданні представник позивача позов пі дтримав в повному обсязі.

Відповідач заперечень на адміністративний позов н е подав , в судове засідання не з ' явився повторно , про день , час , місце с удового засідання повідомлений належним чино м.

Судом явка відповідача в судове засідання не визнав алася обов ' язковою. За таких о бставин , з врахуванням думки пр едставника позивача , суд вважа є за можливе розглянути справу без участі відповідача на підставі наявн их доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача , з ' ясувавши повно і всебічно обставини справи , суд вважає , що позов підлягає задоволенню в повному обсязі.

Судом встановлено , що відповідач - приватне підприємство «Теплий дім - К ТВ-СЛ» , ідентифікаційний код 33168900 , зареєстроване органом державн ої реєстрації , як юридична особ а.

Згідно статті 19 Закону України "Про основи соціально ї захищеності інвалідів в Україні" (далі Закону) для підприємств , установ , організацій , у тому числі підприємств , організацій громадських організацій інвалідів , фізичних осіб , які використовують найману пра цю , установлюється норматив ро бочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотк ів середньооблікової чисельності штатних працівників облікового скла ду за рік , а якщо працює від 8 до 25 о сіб , - у кількості одного робочог о місця.

Підприємства , установи , о рганізації , у тому числі підпри ємства , організації громадськи х організацій інвалідів , фізич ні особи , які використовують на йману працю , самостійно розрах овують кількість робочих місць для працевлаштування інвалідів відпові дно до нормативу , встановленог о ч. 1 ст. 19 Закону і забезпечують п рацевлаштування інвалідів.

Відповідно до ст. 20 Закону підприємства , установи , о рганізації , у тому числі підпри ємства , організації громадськи х організацій інвалідів , фізич ні особи , які використовують на йману працю , де середньообліко ва чисельність працюючих інвалідів менша , ніж установлено нормативом , передбаченим статтею 19 Закону , щороку сплачують відповідним відділенням Фонду соц іального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції , сума яких визначається в розмі рі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві , установі , о рганізації , у тому числі підпри ємстві , організації громадськи х організацій інвалідів , фізич ної особи , яка використовує най ману працю , за кожне робоче місц е , призначене для працевлаштув ання інваліда і не зайняте інвалідо м. Для підприємств , установ , ор ганізацій у тому числі підприємств , організацій громадських організацій інвалідів , фізичних осіб , на яких працює від 8 до 15 осіб , розмір адміністративно-господ арських санкцій за робоче місце , призначене для працевлаштування інваліда і не зайн яте інвалідом , визначається в р озмірі половини середньої річної заробітної плати на відповідному під приємстві , в установі , організації , у тому числі підприємстві , організації громадських орган ізацій інвалідів , у фізичної ос оби , яка використовує найману п рацю. Відповідно до ч.2 ст. 20 Закон у порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій тяг не за собою нарахування пені. Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків рі чних облікової ставки Національного банку України , що діяла на момент сплати , нарахованої на повну суму недоїмки за весь її строк.

У зв ' язку із несплатою до 15.04.2009 року адміністративно господарської санкції за 1 робо че місце , призначене для працев лаштування інваліда і не зайняте інвалідом , за відповідачем утворилась заборгованість у розмір і 3681 грн.82 коп. та пеня у розмірі 42 грн. 63 коп. , яка є об г ру нтованою , відповідає чинному з аконодавству і підлягає стягненню. Наявність зазначеної заборгованост і підтверджується звітом форми № 10- ІІ І про зайняті сть та працевлаштування інвалідів за 2008 рік , розрахунком заборгованості та розрахунком пені на суму заборгованості по сплаті адміністративно-господарських санкцій.

Керуючись ст. ст. 158 - 163 КАС України , ст. ст. 19 , 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" , -

ПОСТАНОВИВ:

позов Хмельницького обласного відділення Фонду со ціального захисту інвалідів задоволити.

Стягнути з приватного підприємства «Теплий дім - КТ В-СЛ» , код 33168900 , 3681 (три тисячі шістсот вісімдеся т одну) грн. 82 коп. адміністративно-господарської санкції та пені в розмір і 42 (сорок дві) грн. 63 коп.

Постанова суду набирає законної сили після закінче ння строку подання заяви про апеляційне оскарження , якщо таку заяву не було подано. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення , а в р азі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову подається протягом два дцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скар га подаються до Львівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою , яка її подає , до суду апеляційної інстанції.

Постанова складена в повному обсязі 10 липня 2009 року.

Дата ухвалення рішення07.07.2009
Оприлюднено26.11.2010
Номер документу12415664
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5146/09/2270/11

Постанова від 07.07.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні