Постанова
від 11.09.2006 по справі ас3/465-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС3/465-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.09.06           Справа №АС3/465-06.

Господарський суд Сумської області, у складі судді Левченко, розглянувши матеріали справи  П.І. за позовом Сумської міжрайонної державної податкової інспекції в особі Лебединського відділення до відповідача – Товариства з обмеженою відповідальністю «Урожай-К» , с. Катеринівка , Лебединського району Сумської області про припинення юридичної особи.

За участю представників сторін:

від позивача –  Фоменко М.М.

від відповідача – не з'явився

В засіданні приймала участь секретар судового засідання Ю.В.Литвиненко .

При прийнятті рішенні про припинення діяльності, органи ДПІ  діють як органи державної влади у здійсненні ними  владних управлінських функцій і, відповідно, як суб'єкти владних повноважень.   Відповідно до ч.1, п.4 ст.17 КАС України, спори за зверненнями суб'єкта владних повноважень підлягають вирішенню в порядку адміністративного судочинства і належать до компетенції адміністративних судів.

Враховуючи викладене,  справа № АС 3/465-06 підлягає розгляду  відповідно до вимог Кодексу про адміністративне судочинство України.  

Суть спору: Позивач подав позовну заяву про припинення  юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Урожайне К », оскільки   в порушення ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування» підприємство не подає до органів ДПІ податкових декларацій і документів бухгалтерської звітності.

Відповідач відзив на позовну заяву не подав, в судове засідання не з‘явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений ухвалою господарського суду Сумської області від 05.09.2006 року. Тому відповідно до п. 6 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішує справу на основі наявних доказів.

           Розглянувши матеріали справи заслухавши пояснення представника позивача, господарський суд встановив:

         До Лебединського відділення Сумської МДПІ надійшла реєстраційна ка рта від 19.10.2004 р. №06.03/682 про проведення державної реєстрації юридич ної особи - ТОВ "Урожайне-К. Взаємозвіркою щодо від повідності даних обліку державного реєстратора Лебединської РДА Сумської області та облікових даних Лебединського відділення Сумської МДШ було встановлено, що ТОВ «Урожайне-К» з моменту проведення державної реєстрації як юридичної особи до 01.01.2006 року на податковий облік  не стало.

            Згідно довідки виданої Лебединським відділенням Сумської МДПІ від 10.02.2006 р. №364/10/735 ТОВ «Урожайне-К» (код 31293083) керуючись чин ним законодавством взяте на облік як платник податків.

            В обґрунтування позовних вимог , позивач зазначив що  ТОВ «Урожайне-К» підприємницької діяльності не здійс нює, встановленої чинним законодавством податкової звітності не подає, за місцем реєстрації керівні органи не виявлені, інформація про місцезнаходження керівника ТОВ «Урожайне-К» відсутня , що підтверджується  проведеними заходами підрозділу податкової міліції та складеними довідками посадовими особами Лебединського відділення Сумської МДШ .

Крім того, позивачем на  ім'я державного реєстратора Лебединської РДА Сумської області був направлений запит про надання копії Свідоцтва про державну реєстрацію ТОВ «Урожайне-К» Лис том від 24.07.2006 р. Лебединське відділення Сумської МДПІ нас повідомили про відсутність в матеріалах особової справи СПД відповідної копії.

Враховуючи вищевикладене ,  ТОВ «Урожайне-К» (код 31293083) до Лебединського від ділення Сумської МДПІ податкових декларацій, документів фінансової звітно сті не подає, чим систематично порушує положення статті 9 Закону України "Про систему оподаткування", згідно з якими платник податків зобов'язаний подавати до державних податкових органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб – підприємців» підставами для прийняття судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної по даткової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності від повідно до закону.

Відповідно до пункту 15 статті 58 Господарського кодексу України під ставою для відміни державної реєстрації, скасування (припинення) державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльнос ті, що суперечить закону чи установчими документами, або в інших випадках, передбачених законом.

Відповідач відзиву на позов не подав, в засідання суду не з‘явився, тому, позовні вимоги підтверджуються матеріалами справи, правомірні, обґрунтовані та підлягають задоволенню повністю , а державна реєстрація юридичної особи ТОВ «Урожайне К»  підлягає скасуванню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Припинити діяльність Товариства з обмеженою з відповідальністю « Урожайне-К » ,  яке знаходиться за адресою : Сумська область, Лебединський район, с. Катеринівка , вул. Інтернаціональна , 1 ; код ЄДРПОУ 31293089  .

3.          Зобов'язати засновників Товариства з обмеженою з відповідальністю « Урожайне-К » ,  яке знаходиться за адресою : Сумська область, Лебединський район, с. Катеринівка , вул. Інтернаціональна , 1 ; код ЄДРПОУ 31293089    здійснити   ліквідацію в   установленому законом порядку.

4.          Копію рішення надіслати сторонам у справі та виконкому Сумської міської ради для державного реєстратора.

5.          Згідно ст. 186 КАС України заява про апеляційне оскарження постанови подається до суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення (з дня складення постанови в повному обсязі). Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

6.          Згідно ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання, апеляційної скарги постанова, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови підписаний суддею 11 вересня  2006 року.

СУДДЯ                                                                                            П. І. ЛЕВЧЕНКО

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення11.09.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу124273
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас3/465-06

Постанова від 11.09.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 05.09.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні