Постанова
від 16.09.2010 по справі 2а-3353/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-3353/10/1770

16 вересня 2010 року 13год. 55хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд під голов уванням судді Шевчук С.М. за уч астю секретаря судового засі дання Бєлкіної Д.С. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

прокурор: < Текст >

позивача: представник не з'я вився

відповідача: представник н е з'явився третьої особи відп овідача: представник < Текст >

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Державна податкова інспек ція в м.Рівне < Список > < в особ і >

до Товариство з обмеженою від повідальністю підприємство "Енергія-91" третя особа, яка н е заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні в ідповідача < 3-тя особа >

про припинення юридично ї особи,

В С Т А Н О В И В :

Позивач - Державна податк ова інспекція в м.Рівне - звер нувся до Рівненського окружн ого адміністративного суду з позовом про припинення юрид ичної особи - Товариство з обм еженою відповідальністю пі дприємство "Енергія-91".

Від позивача надійшло пис ьмове клопотання про розгляд справи за відсутності його п редставника.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, в судове засідання не приб ув, причини неприбуття суду н е повідомив. Судом вживалися заходи щодо повідомлення ві дповідача про дату, час і місц е судового розгляду справи. Н а адресу відповідача, що зазн ачена в Єдиному державному р еєстрі юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців, надс илались копія ухвали про від криття провадження у справі та повідомлення-виклики до с уду. Судом не визнавалася обо в' язковою участь відповіда ча в судовому засіданні.

За таких обставин, суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі сторін на підст аві наявних доказів.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беру ть участь у справі, відповідн о до положень ч.6 ст.12, ч.1 ст.41 КАС У країни, повне фіксування суд ового засідання за допомогою звукозаписувального техніч ного засобу не здійснюється.

Розглянувши позовну заяв у, дослідивши подані позивач ем письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім перек онанням, що ґрунтується на вс ебічному, повному і об'єктивн ому розгляді у судовому проц есі всіх обставин справи в їх сукупності, суд прийшов до ви сновку, що позов слід задовол ьнити повністю.

Суд виходив з такого.

Відповідач як юридична ос оба зареєстрований 26.03.1993 року за адресою: м.Рівне, вул. Кавка зька, буд. 7, та перебуває на обл іку в ДПІ у м.Рівне як платник податків.

30 грудня 2008 року до Єдиного д ержавного реєстру внесено ін формацію про відсутність юри дичної особи за вказаною адр есою.

Пунктами 1, 2 частини 1 статт і 9 Закону України «Про систем у оподаткування»передбачен о, що платники податків і збор ів (обов'язкових платежів) зоб ов'язані вести бухгалтерськи й облік, складати звітність п ро фінансово-господарську ді яльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встано влені законом; подавати до де ржавних податкових органів т а інших державних органів ві дповідно до законів декларац ії, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов 'язкових платежів).

За даними податкового обл іку відповідач протягом трив алого часу (більше одного рок у) не подає до податкового орг ану податкових декларацій та інших документів фінансової звітності.

Недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними ф ондами, в тому числі до органі в Пенсійного фонду відсутня, що підтверджується відповід ними довідками (8-13).

Відповідно до абзаців 5, 6 ча стини 2 статті 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юрид ичної особи, що не пов' язано з банкрутством юридичної ос оби є неподання протягом рок у органам державної податков ої служби податкових деклара цій, документів фінансової з вітності відповідно до закон у, наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

З урахуванням вищевикладе ного, позовні вимоги про прип инення юридичної особи підтв ерджуються матеріалами спра ви, а тому підлягають до задо волення.

Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, на кор исть сторони - суб'єкта владни х повноважень не присуджувал ися, оскільки доказів їх поне сення стороною суду не надан о. Позивач від сплати судових витрат звільнений у встанов леному ДКМУ «Про державне ми то»порядку (стаття 4).

Керуючись статтями < Текст >, 160-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити. < Тек ст >

Юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальніст ю підприємство "Енергія-91" (код ЄДРПОУ 13980767) - припинити.

Копію постанови направити державному реєстратору Рівн енського міськвиконкому.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя < П ідпис > Шевчук С .М.

Постанова складена в по вному обсязі 20.09.2010р.

< Текст >

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.09.2010
Оприлюднено26.11.2010
Номер документу12429245
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3353/10/1770

Постанова від 16.09.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 08.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 07.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні