Постанова
від 30.09.2010 по справі 2а-3469/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-3469/10/1770

30 вересня 2010 року 11год. 40хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд під голов уванням судді Шевчук С.М. за уч астю секретаря судового засі дання Бєлкіної Д.С. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

прокурор: < Текст >

позивача: представник не з'я вився

відповідача: представник н е з'явився третьої особи пози вача: представник < Текст > тре тьої особи відповідача: пред ставник < Текст >

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Державна податкова інспе кція у м.Рівне < Список > < Пози вач в особі > третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні п озивача < 3-тя особа >

до Товариство з обмеженою від повідальністю "Домініон-Рівн е" третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору на стороні відповіда ча < 3-тя особа >

про стягнення заборговано сті, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспе кція в м.Рівне звернувся до Рі вненського окружного адміні стративного суду з позовом д о Товариства з обмеженою від повідальністю "Домініон-Рівн е" про стягнення заборговано сті по податку на додану варт ість в сумі 1020,00 грн.

Від позивача надійшло пись мове клопотання про розгляд справи за відсутності його п редставника.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, в судове засідання не приб ув, причини неприбуття суду н е повідомив. Судом вживалися заходи щодо повідомлення ві дповідача про дату, час і місц е судового розгляду справи. Н а адресу відповідача, що зазн ачена в Єдиному державному р еєстрі юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців, надс илались копія ухвали про від криття провадження у справі та повідомлення-виклики до с уду. Судом не визнавалася обо в' язковою участь відповіда ча в судовому засіданні.

За таких обставин, суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі сторін на підст аві наявних доказів.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беру ть участь у справі, відповідн о до положень ч.6 ст.12, ч.1 ст.41 КАС У країни, повне фіксування суд ового засідання за допомогою звукозаписувального техніч ного засобу не здійснюється.

Розглянувши позовну заяву , дослідивши подані позиваче м письмові докази, оцінивши ї х за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об'єктивно му розгляді у судовому проце сі всіх обставин справи в їх с укупності, суд прийшов до вис новку, що позов слід задоволь нити повністю.

Відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Домініон-Рівне" зареєстрова не як юридична особа (а.с.5). Відп овідач взятий на облік як пла тник податків ДПІ в м.Рівне (а. с.6) та є платником ПДВ (а.с.6).

З матеріалів справи вбачає ться, що за відповідачем раху ється заборгованість: по под атку на додану вартість в сум і 1020,00 грн. (а.с.3).

Сума заборгованості підтв ерджується наявними в матері алах справи та дослідженими в судовому засіданні доказам и, а саме: зворотнім боком облі кової картки платника податк ів (а.с.3), довідкою від 23.06.2010 року (а .с.11), податковим повідомлення м-рішенням від 18.01.2010 року № 0000051541/0/15- 209 (а.с.12), актом № 138 від 29.12.2009 року (а.с .13).

Зазначене вище податкове п овідомлення-рішення було отр имано уповноваженою особою в ідповідача, що підтверджуєть ся копією повідомлення про в ручення поштового відправле ння (а.с.12).

Податкове повідомлення-рі шення в судовому порядку не о скаржувалося.

Позивачем відповідачу, від повідно до Закону України “П ро порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами” надсилали ся податкові вимоги № 1/143 та № 2/27 5 (а.с.8, 9). Податкова вимога № 1/143 вр учена уповноваженій особі ві дповідача (а.с.9). Через неможли вість вручення податкових ви мог відповідачу, вимога № 2/275 бу ла вивішена на дошці податко вих оголошень, що підтверджу ється актом (а.с.8). Податкові в имоги на момент подання адмі ністративного позову відпов ідачем не задоволені. У встан овленому порядку податкові в имоги не оскаржувалися.

Згідно ч.1 ст. 14 Закону Україн и “Про систему оподаткування ”, податок на додану вартість , належить до загальнодержав них і справляється на всій те риторії України.

Пунктом 3 ч.1 ст. 9 цього ж Закон у України встановлено, що пла тники податків і зборів (обов 'язкових платежів) зобов'язан і сплачувати належні суми по датків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені зако нами терміни.

Відповідно до п. 3.1.1 ст. 3 Закон у України «Про порядок погаш ення зобов' язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и», активи платника податкі в можуть бути примусово стяг нені в рахунок погашення йог о податкового боргу виключно за рішенням суду.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями < Текст >, 160-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

< Текст > Позов задовольнит и повністю.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Дом ініон-Рівне" (код ЄДРПОУ 35103405) до Державного бюджету заборгов аність по податку на додану в артість в сумі 1020,00 грн. (одна тис яча двадцять гривень).

Постанова суду першої інс танції набирає законної сили після закінчення строку под ання апеляційної скарги, якщ о таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повн оважень у випадках та порядк у, передбачених частиною чет вертою статті 167 цього Кодексу , було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя < Підпис > Ш евчук С.М.

Постанова складена в по вному обсязі < Дата >р.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.09.2010
Оприлюднено26.11.2010
Номер документу12429351
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3469/10/1770

Постанова від 30.09.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Постанова від 30.09.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 12.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 12.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні