Постанова
від 23.06.2010 по справі 2а-6971/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

місто Київ

 23 червня 2010 року           15:07           справа № 2а-6971/10/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Клименчук Н.М., при секретарі Сергієнко-Колодій В.В., розглянувши у судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

Управління Пенсійного фонду України в Подільському районі міста Києва  

до

Благодійної організації  «Благодійний фонд Свята Софія».

про          

стягнення заборгованості

за участю представників сторін:

від позивача: Дутова І.М,

від відповідача: Маслов Ю.О., Середицький В.І.

На підставі частини 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в судовому засіданні 23 червня 2010 року проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом про стягнення заборгованості по сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування з Благодійної організації  «Благодійний фонд Свята Софія».

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідачем порушено вимоги Закону України «Про збір на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 26 червня 1997 року             № 400/97-ВР, відповідно до якого сплата страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування є обов’язковою для всіх суб’єктів підприємницької діяльності, проте відповідачем у встановлені законом строки  страхові внески не сплачено. В зв’язку з наведеним, позивач просить суд стягнути з відповідача на його користь заборгованість по сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування у розмірі                     15 134 грн. 58 коп.

Представниками відповідача у судовому засіданні позовні вимоги визнано в повному обсязі.

Розглянувши подані документи і матеріали,заслухавши представників сторін, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об’єктивно дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Благодійний фонд «Свята Софія»зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в Подільського району міста Києва та є платником страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно до статті 1 Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування»та статті 14 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Відповідно до статті 1 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 9 липня 2003 року № 1058-ІV із змінами та доповненнями, страхові внески –це кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, сплачені згідно із законодавством, що діяло раніше; кошти, сплачені на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

          Згідно з частиною 3 статті 18 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страхові внески є цільовим загальнообов’язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом.

          Відповідно до частини 6 статті 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Частиною 2 статті 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»встановлено, що обчислення страхових внесків застрахованих осіб здійснюється страхувальниками на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески.

Згідно з частиною 12 статті 20 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

В силу частини 2 статті 106 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строк, визначені статтею 20 даного Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною 3 статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю по сплаті страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. Частиною 3 цієї статті встановлено, що територіальні органи Пенсійного фонду за формою і в строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про сплату недоїмки.                           Протягом 10 робочих днів з дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов’язаний сплатити суму недоїмки та суму фінансових санкцій.

Як свідчать матеріали справи, внаслідок порушення відповідачем вимог Закону щодо сплати страхових внесків у строки та в порядку, що визначені законодавством з питань загальнообов’язкового державного пенсійного страхування у відповідача виникла заборгованість у розмірі 15 134 грн. 58 коп.

Наявність заборгованості у вказаній сумі підтверджується довідкою про заборгованість від 23 квітня 2010 року № 2110/11, витягом з особового рахунку страхувальника юридичної особи або фізичної особи, розрахунком суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за березень місяць 2010 року.

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми заборгованості на день розгляду справи або щодо спростування доказів позивача відповідачем не надано.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також відсутності витрат позивача - суб’єкта владних повноважень, пов’язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

          Керуючись статтями 69, 70, 71, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

позов задовольнити.

Стягнути з Благодійної організації  «Благодійний фонд Свята Софія»(01034, місто Київ, Контрактова площа,  будинок 4, код ЄДРПОУ 25759542) на користь Управління Пенсійного фонду України в Подільському районі міста Києва (р/р 256013012610 ГУ Ощадбанку по місту Києву та Київській області, МФО 322669, код ЄДРПОУ 26087978) заборгованість в розмірі 15 134 (п‘ятнадцять тисяч сто тридцять чотири) грн. 58 коп.

Постанова відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями    185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                Н.М. Клименчук

Постанова складена в повному обсязі та підписана 29 червня 2010 року.   

Дата ухвалення рішення23.06.2010
Оприлюднено26.11.2010
Номер документу12430037
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6971/10/2670

Постанова від 23.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні