Постанова
від 06.07.2010 по справі 2а-14279/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

місто Київ

 06 липня 2010 року           11:52                         справа № 2а-14279/09/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Клименчук Н.М., при секретарі Сергієнко-Колодій В.В., розглянувши у судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

прокурора Солом‘янського району міста Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Солом‘янському районі міста Києва  

до

товариства з обмеженою відповідальністю «КСК-Блок»

про          

стягнення заборгованості

за участю представників сторін:

від прокурора: Демиденко Н.П.

від позивача: не з’явився,

від відповідача: не з’явився.

На підставі частини 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в судовому засіданні 6 липня 2010 року проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Солом‘янському районі міста Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Солом‘янському районі міста Києва звернулося до суду з позовом про стягнення заборгованості з товариства з обмеженою відповідальністю «КСК-Блок».

Позовні вимоги мотивовано тим, що всупереч вимогам Закону України «Про збір на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 26 червня 1997 року № 400/97-ВР, відповідно до якого сплата страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування є обов’язковою для всіх суб’єктів підприємницької діяльності, відповідачем страхові внески не сплачено. У зв’язку з наведеним, позивач просить суд стягнути з відповідача заборгованість у сумі                           49 134 грн. 87 коп.

Представник відповідача не з’явився, про причини неявки суду не повідомлено, хоча про час і місце розгляду справи зазначену особу повідомлено належним чином шляхом направлення поштової кореспонденції на адресу, зазначену у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, копія якого наявна в матеріалах справи.

     У зв’язку з неприбуттям представників відповідача та ненаданням витребуваних доказів розгляд справи неодноразово відкладався, відповідно до статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України справа вирішується на підставі наявних в ній доказів.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об’єктивно дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «КСК-Блок»зареєстроване в Управлінні Пенсійного фонду України в Солом‘янському районі міста Києва та є платником страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно до статті 1 Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування»та статті 14 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Відповідно до статті 1 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 9 липня 2003 року № 1058-ІV із змінами та доповненнями, страхові внески –це кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, сплачені згідно із законодавством, що діяло раніше; кошти, сплачені на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

          Згідно з частиною 3 статті 18 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страхові внески є цільовим загальнообов’язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом.

          Відповідно до частини 6 статті 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Частиною 2 статті 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»встановлено, що обчислення страхових внесків застрахованих осіб здійснюється страхувальниками на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески.

Згідно з частиною 12 статті 20 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

Частиною 2 статті 106 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»встановлено, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строк, визначені статтею 20 даного Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною 3 статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю зы сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. Частиною 3 цієї статті встановлено, що територіальні органи Пенсійного фонду за формою і в строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про їх сплату. Протягом 10 робочих днів з дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов’язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.

Як свідчать матеріали справи, внаслідок порушення відповідачем вимог Закону щодо сплати страхових внесків у строки та в порядку, що визначені законодавством з питань загальнообов’язкового державного пенсійного страхування у відповідача виникла заборгованість в сумі 49 134 грн. 87 коп.

Наявність заборгованості у вказаній сумі підтверджується структурою боргу підприємства, корінцем вимоги від 4 червня 2009 року № Ю-370, корінцем вимоги від 5 серпня 2009 року, корінцем вимоги від 3 липня 2009 року, корінцем вимоги від 5 жовтня 2009 року, корінцем вимоги від 3 вересня 2009 року, рішенням № 1397 про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або органом Пенсійного фонду, рішенням                  № 3034 про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або органом Пенсійного фонду, рішенням № 3598 про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або органом Пенсійного фонду.

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми заборгованості на день розгляду справи або ж спростувати докази позивача відповідач не надав.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також відсутності витрат позивача - суб’єкта владних повноважень, пов’язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

          Керуючись статтями 69, 70, 71, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «КСК-Блок»(юридична адреса: 03124,                 м. Київ, вул. Миколи Василенка, 7-А та фактична адреса: 03124, м. Київ, вул. Борисоглібська, 11, код ЄДРПОУ 31283761) на користь Управління Пенсійного фонду України в Солом‘янському районі міста Києва (03151, м. Київ, вул. Керченська, 5-А, р/р 256023012613 в ГУ Ощадбанку по м. Києву та Київській обл. ВАТ «Державний Ощадбанк України», МФО 322669, ЄДРПОУ 26063727) заборгованість в розмірі 49 134 (сорок дев‘ять тисяч сто тридцять чотири) грн. 87 коп.

Постанова відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями    185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                Н.М. Клименчук

Постанова складена в повному обсязі та підписана 9 липня 2010 року.   

Дата ухвалення рішення06.07.2010
Оприлюднено26.11.2010
Номер документу12430038
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14279/09/2670

Постанова від 06.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні