Постанова
від 02.11.2010 по справі 2а-13727/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

02 листопада 2010 року 14:24 № 2а-13727/10/2670

Окружний адміністрати вний суд міста Києва у складі судді Шарпакової В.В. при секр етарі судового засідання Кар мазіні А.І.

розглянувши у судовому за сіданні адміністративну спр аву

за позовом Заступника прокурора Печ ерського району міста Києва в інтересах

держави в особі Територіал ьного управління Державної к омісії з цінних

паперів та фондового ринку в місті Києві

до Відкритого акціонерного товариства "Гранд Індастрі Груп"

про стягнення штрафних санкці й в сумі 1 700,00грн.

На підставі частини трет ьої статті 160 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни в судовому засіданні 02 л истопада 2010 року проголоше но вступну та резолютивну ча стини постанови.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заступник прокурор а Печерського району міста К иєва в інтересах держави в ос обі Територіального управлі ння Державної комісії з цінн их паперів та фондового ринк у в місті Києві (далі по тексту - позивач) звернувся до Окружн ого адміністративного суду м іста Києва з позовною заявою до Відкритого акціонерного товариства «Гранд Індастр і Груп»(далі по тексту - відп овідач) про стягнення штрафн их санкцій в сумі 1700, 00 грн.

Ухвалою Окружного ад міністративного суду міста К иєва від 01 жовтня 2010 року відкр ито провадження в адміністра тивній справі № 2а-13727/10/2670, закінч ено підготовче провадження т а призначено справу до розгл яду у судовому засіданні на 18 жовтня 2010 року.

У судовому засіданні 18 жовтня 2010 року позивачем над ано документи на виконання в имог ухвали Окружного адміні стративного суду міста Києва від 01 жовтня 2010 року. Представн ик відповідача у судове засі дання не з' явився. Розгляд с прави відкладено на 02 листопада 2010 року.

У судовому засіданні 02 листопада 2010 року позивач пі дтримав позовні вимоги в пов ному обсязі та просив суд зад овольнити позов.

Відповідач заперечен ь проти позову не надав, явку с воїх повноважних представни ків в судові засідання 18 жовтн я 2010 року та 02 листопада 2010 року н е забезпечив, хоча про дату, ча с та місце розгляду справи зг ідно вимог пункту 8 статті 35 Ко дексу адміністративного суд очинства України, був повідо млений належним чином. Корес понденція направлялась на ад ресу, яка міститься у Єдиному державному реєстрі юридични х осіб та фізичних осіб - під приємців (доданого до матері алів справи), а саме: 01103, місто Ки їв, Печерський район, вулиця К іквідзе, будинок 11, але поверт алась з позначкою «за зазнач еною адресою не проживає».

Позовні вимоги мотив овані тим, що Відкритим акціо нерним товариством «Гранд Індастрі Груп» вчинено пра вопорушення на ринку цінних паперів, за яке Територіальн им управлінням Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку в місті Києві нак ладено штраф у розмірі 1700,00 грн .

Розглянувши адміністра тивний позов та додані до ньо го матеріали, заслухавши поя снення представника позивач а, всебічно і повно з' ясував ши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об' єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Окружний адмін істративний суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціоне рне товариство «Гранд Інда стрі Груп»є юридичною особ ою та знаходиться за адресою : 01103, місто Київ, Печерський рай он, вулиця Кіквідзе, будинок 11 (відповідно до доданого до ма теріалів справи витягу з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців).

Територіальним управлін ням Державної комісії з цінн их паперів та фондового ринк у в місті Києві було встановл ено правопорушення Відкрити м акціонерним товариством «Г ранд Індастрі Груп» вимо г статті 41 Закону України «Про цінні папери та фондовий рин ок»від 23 лютого 2006 року № 3480-IV (далі по тексту - Закон № 3480-IV) т а пункту 14 Розділу 1 Положення «Про розкриття інформації е мітентами цінних паперів»ві д 19 грудня 2006 року № 1591, зареєс трованого в Міністерстві юст иції України 5 лютого 2007 р. за № 97 /13364 (далі по тексту - Положення № 1591), а саме подання не в повном у обсязі (відсутня дискета) Ві дкритим акціонерним товарис твом «Гранд Індастрі Груп »особливої інформації про з міну складу посадових осіб е мітента до територіального у правління Комісії за місцезн аходженням товариства, про щ о складено акт від 25 травня 2010 р оку № 340-КУ про правопорушення на ринку цінних паперів.

Відповідно до статті 6 Закон у України «Про державне регу лювання ринку цінних паперів в Україні»від 30 жовтня 1996 року № 448/96-ВР (далі по тексту - Закон № 448/96-ВР) Державна комісія з цін них паперів та фондового рин ку є державним колегіальним органом, підпорядкованим Пре зиденту України, підзвітним Верховній Раді України т а Кабінету Міністрів України . До системи цього органу вход ять Державна комісія з цінни х паперів та фондового ринку , її центральний апарат і тери торіальні органи.

Статтею 7 Закону № 448/96-ВР встан овлено, що основними завданн ями Державної комісії з цінн их паперів та фондового ринк у є, зокрема, захист прав інвес торів шляхом застосування за ходів щодо запобігання і при пинення порушень законодавс тва на ринку цінних паперів, з астосування санкцій за поруш ення законодавства у межах с воїх повноважень.

Відповідно до пункту 14 стат ті 8 Закону № 448/96-ВР Державна ком ісія з цінних паперів та фонд ового ринку має право наклад ати адміністративні стягнен ня, штрафні та інші санкції за порушення чинного законодав ства на юридичних осіб та їх с півробітників, аж до анулюва ння ліцензій на здійснення п рофесійної діяльності на рин ку цінних паперів.

Пунктом 7 статті 11 Закону № 448/9 6-ВР встановлено, що Державна к омісія з цінних паперів та фо ндового ринку застосовує до юридичних осіб фінансові сан кції за неподання, подання не в повному обсязі інформації та/або подання недостовірно ї інформації до Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку - у розмірі до тис ячі неоподатковуваних мінім умів доходів громадян.

Пунктом 14 Розділу 1 Положенн я № 1591 встановлено, що при подан ні Інформації до Комісії емі тент зобов'язаний надавати (н адсилати) таку Інформацію у п аперовій та електронній форм ах. Електронна форма Інформа ції складається з файлів, вст ановлених окремими наказами Голови Комісії. Електронна ф орма Інформації надається на носії інформації (дискета 3,5 а бо лазерний диск).

Як вбачається з Акту від 25 тр авня 2010 року № 340-КУ про правопор ушення на ринку цінних папер ів, відповідачем подана не в п овному обсязі (відсутня диск ета) особливої інформації пр о зміну складу посадових осі б емітента до територіальног о управління Комісії за місц езнаходження товариства.

Відповідно до вищевказано го, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку в инесла постанову від 03 червня 2010 року № 316-КУ про накладання са нкції за правопорушення на р инку цінних паперів та накла ла штраф на Відкрите акціоне рне товариство «Гранд Інда стрі Груп» у розмірі 100 неопо даткованих мінімумів доході в громадян, що становить 1700, 00 гр н.

Згідно з пунктом 2 Розділу 6 « Правила розгляду справ про п орушення вимог законодавств а на ринку цінних паперів та з астосування санкцій»затвер дженого рішенням Державної к омісії з цінних паперів та фо ндового ринку від 11 грудня 2007 р оку N 2272, зареєстрованого в Міні стерстві юстиції України 12 лю того 2008 р. за N 120/14811 (далі по тексту - Правила) керівник або пред ставник юридичної особи має право: бути заслуханим, дават и пояснення, надавати докази , заявляти клопотання, оскарж ити рішення уповноваженої ос оби за справою.

В матеріалах справи відсут ні відомості про надання від повідачем жодних пояснень та заперечень з приводу встано влення факту правопорушення на ринку цінних паперів Відк ритим акціонерним товариств ом «Гранд Індастрі Груп» та винесення постанови від 03 ч ервня 2010 року № 316 - КУ про накла дання санкцій за правопоруше ння на ринку цінних паперів.

Відповідно до пункту 2 Розді лу 18 Правил штраф має бути спл ачений юридичною особою не п ізніше як через 15 днів з дати о тримання ним постанови.

Як вбачається з матеріалів справи, повідомлення про вик онання постанови від 03 червня 2010 року № 316 - КУ про на кладання санкцій за правопор ушення на ринку цінних папер ів направлено керівнику Відк ритого акціонерного товарис тва «Гранд Індастрі Груп » 04 червня 2010 року.

На момент розгляду справи ш траф у розмірі 1700, 00 грн. відпові дачем не сплачений, постанов а від 03 червня 2010 року № 316-КУ, не о скаржена та не скасована.

Відповідно до статті 11 Зако ну № 448/96-ВР у разі несплати штра фу протягом 15 днів примусове с тягнення штрафів здійснюєть ся на підставі відповідного рішення суду за позовом Держ авної комісії з цінних папер ів та фондового ринку.

Відповідно до частини пер шої статті 71 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни кожна сторона повинна дов ести ті обставини, на яких ґру нтуються її вимоги та запере чення, крім випадків, встанов лених статтею 72 цього Кодексу .

Згідно із частиною першою с татті 69 Кодексу адміністрати вного судочинства України до казами в адміністративному с удочинстві є будь-які фактич ні дані, на підставі яких суд в становлює наявність або відс утність обставин, що обґрунт овують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у спра ві, та інші обставини, що мають значення для правильного ви рішення справи. Ці дані встан овлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, пока зань свідків, письмових і реч ових доказів, висновків експ ертів.

Відповідно до статті 70 Коде ксу адміністративного судоч инства України належними є д окази, які містять інформаці ю щодо предмету доказування. Суд не бере до розгляду доказ и, які не стосуються предмету доказування. Обставини, які з а законом повинні бути підтв ерджені певними засобами док азування, не можуть підтверд жуватися ніякими іншими засо бами доказування, крім випад ків, коли щодо таких обставин не виникає спору.

Враховуючи викладене, керу ючись статтями 69, 70, 71, 158 - 163 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Заступника про курора Печерського району мі ста Києва в інтересах держав и в особі Територіального уп равління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в місті Києві задоволь нити.

2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Гр анд Індастрі Груп»(01103, м. Ки їв, вул. Кіквідзе, 11, код ЄДРПОУ 35264213, р/р 2600901015291 у ВАТ Київська філі я «Кредобанк»МФО 321897) на корист ь Територіального управлінн я Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в місті Києві (на рахунок, відкр итий в Управлінні Державного казначейства за місцезнаход женням платника, за балансов им рахунком 3111, код бюджетної к ласифікації 21081100, символ банку 106) суму штрафних санкцій у роз мірі 1700,00 грн (одна тисяча сімсо т гривень).

Постанова набирає законн ої сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції протягом десяти днів з дня її складання в повному о бсязі за правилами, встановл еними статтями 185-187 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Суддя Шарпако ва В.В.

Дата ухвалення рішення02.11.2010
Оприлюднено26.11.2010
Номер документу12430368
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13727/10/2670

Ухвала від 01.10.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Постанова від 02.11.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шарпакова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні