Постанова
від 15.11.2010 по справі 2а-3130/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

15.11.10 Справа №2а-3130/10/2770

Суддя Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя Майсак О.І., розгля нувши у порядку скороченого провадження адміністративн у справу за позовом Державно ї податкової інспекції у Лен інському районі м. Севастопо ля до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЄВРАЗ БУД »про припинення юридичної ос оби,

в с т а н о в и в:

Державна податкова ін спекція у Ленінському районі м. Севастополя звернулася до Окружного адміністративног о суду міста Севастополя з по зовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «ЄВРАЗ БУД»про припинення юридичної особи. Вказує, що ві дповідач в порушення вимог с татті 19 Закону України «Про де ржавну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємці в»на надав до державного реє стратору відомостей про змін у свого місцезнаходження.

Просить припинити юридичн у особу відповідача.

Ухвалою від 26 жовтня 2010 року в ідкрито скорочене проваджен ня по адміністративній спра ві, запропоновано відповідач еві подати у строк до 12.11.2010 року письмові заперечення проти позову з посиланням на доказ и, якими вони обґрунтовуютьс я

Відповідачем ухвалу від 26 ж овтня 2010 року про відкриття ск ороченого провадження по ад міністративній справі викон ано не було. Письмові запереч ення суду не надав. Був повідо млений належним чином (а.с.20).

Відповідно до пункту 2 части ни 3 статті 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, справа повинна бути розгл янута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку , передбаченого частиною тре тьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення в ідповідача та за умови, що спр ава розглядається судом за м ісцезнаходженням відповіда ча

Розглянувши матеріали спр ави, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги слід задовольни ти з таких підстав.

Товариства з обмеженою від повідальністю «ЄВРАЗ БУД»за реєстроване Ленінською райо нною державною адміністраці єю м. Севастополя та перебува є на обліку в Державній подат ковій інспекції у Ленінськом у районі м. Севастополя як пла тник податків з 15.03.2006 року, код Є ДРПОУ 34192012 (а.с.9). Зареєстроване ТОВ «ЄВРАЗ БУД» за адресою: м. Севастополь, вул. В. Морська, 23 т а державну реєстрацію припин ення не проводило.

Згідно з пунктом 8 статті 19 Го сподарського кодексу Україн и всі суб'єкти господарюванн я зобов'язані здійснювати пе рвинний (оперативний) і бухга лтерський облік результатів своєї роботи, складати стати стичну інформацію, а також на давати відповідно до вимог з акону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльно сті, інші дані, визначені зако ном.

Згідно п. 15 статті 58 Господар ського кодексу України, скас ування реєстрації суб'єкта п ідприємницької діяльності з дійснюється згідно заяви, а т акож на підставі рішення суд у у випадках, передбачених за коном.

Відповідно до абзацу 6 ст. 1 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних та фізич них осіб-підприємців»№ 755-IV від 15.05.2003 року (далі - Закон № 755) мі сцезнаходження юридичної ос оби - адреса органу або осо би, які відповідно до установ чих документів юридичної осо би чи закону виступають від ї ї імені (далі - виконавчий орга н.

Пунктом 1 статті 19 Зако ну № 755 передбачено, що у разі як що зміна відомостей про юрид ичну особу, які містяться в Єд иному державному реєстрі, не пов'язана із змінами, що внося ться до установчих документі в юридичної особи, або не підл ягає державній реєстрації, о соба, уповноважена діяти від імені юридичної особи (викон авчого органу), подає (надсила є рекомендованим листом з оп исом вкладення) державному р еєстратору за місцезнаходже нням реєстраційної справи юр идичної особи заповнену реєс траційну картку про внесення змін до відомостей про юриди чну особу, які містяться в Єди ному державному реєстрі.

Абзацом 2 ч. 12 та абзацом 2 ч. 14 ст . 19 Закону № 755 передбачений обо в' язок державного реєстрат ора внести до Єдиного держав ного реєстру запис про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням у разі не повідомлення нею державного реєстратора про зміну свого місцезнаходження у встановл еному Законом порядку.

Відповідно до п.п. 5 ч. 2 ст. 38 Зак ону № 755, підставою про ухвален ня судом рішення щодо припин ення юридичної особи є наявн ість в Єдиному державному ре єстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно пункту 17 статті 11 Зако ну України «Про державну под аткову службу в Україні»від 04.12.1990 № 509 (з подальшими змінами і доповненнями) органи держав ної податкової служби у випа дках, в межах компетенції та у порядку, встановлених закон ами України, мають право звер татися у передбачених законо м випадках до судових органі в із заявою (позовною заявою) п ро скасування державної реєс трації суб'єкта підприємниць кої діяльності.

14 травня 2010 року державним ре єстратором Ленінської РДА м. Севастополя до Єдиного держ авного реєстру було внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи ТОВ «ЄВРАЗ Б УД»за вказаною адресою (а.с.5-8).

Останній звіт ТОВ «ЄВРАЗ БУ Д»був наданий до ДПІ у Ленінс ькому районі м. Севастополя 19. 07.2010 року з нульовими показника ми (а.с.11).

За таких обставин позовні в имоги Державної податкової і нспекції у Ленінському район і міста Севастополя підлягаю ть задоволенню, а юридична ос оба - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЄВРАЗ БУД »підлягає припиненню.

Враховуючи викладене, керу ючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу а дміністративного судочинст ва України № 2747-ІV від 06.07.2005 року, с уд

п о с т а н о в и в:

1. Адміністрати вний позов задовольнити повн істю.

2. Припинити юрид ичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «ЄВРАЗ БУД» (99011, м. Севастопо ль, вул.. В. Морська, 23, код ЄДРПОУ 34192012).

3. Проведення лікв ідаційних заходів для держав ної реєстрації припинення юр идичної особи покласти на То вариство з обмеженою відпові дальністю «ЄВРАЗ БУД».

4. Зобов' язати Тов ариство з обмеженою відповід альністю «ЄВРАЗ БУД» виконат и постанову негайно.

5. Надіслати копію п останови державному реєстра тору Ленінської районної дер жавної адміністрації м. Сева стополя після набрання поста новою законної сили, для внес ення до Єдиного державного р еєстру відповідного запису.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Севастопольського апе ляційного адміністративног о суду через суд першої інста нції шляхом подачі в 10-денний строк, з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги . Якщо суб'єкта владних повнов ажень у випадках та порядку, п ередбачених частиною четвер тою статті 167 цього Кодексу, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Постанова набирає законн ої сили у порядку та строки пе редбачені статтею 254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України.

Суддя підпис О.І. Майсак

< З оригіналом згідно >

< Суддя > < підпис > < Суддя >

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення15.11.2010
Оприлюднено26.11.2010
Номер документу12430462
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3130/10/2770

Постанова від 15.11.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Майсак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні