Постанова
від 19.11.2010 по справі 50/561-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

19.11.2010 справа № 50/561-б

За заявою ТОВ «Комер ційна фірма «Арт-трейд»

до ТОВ «Ком ерційна фірма «Арт-трейд»

про банкру тство

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника(боржника) Данилюк В.М. (дов. від 03.02.2010)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник (боржник) звер нувся до суду з заявою про пор ушення справи про своє банкр утство, оскільки неспроможни й сплатити кредиторську забо ргованість в розмірі 5 550,00 грн.

Згідно наявних документі в боржник зареєстрований Свя тошинською РДА у м. Києві як то вариство з обмеженою відпові дальністю за адресою: 03115, м. Киї в, вул. Котельникова, буд. 17, офі с 81-А; ідентифікаційний код 35557662 , заборгував кредиторам 5 550,00 г рн. і неспроможний виконати п еред ними свої грошові зобов ' язання.

Ухвалою господарськ ого суду м. Києва від 19.10.2010 поруш ено провадження у справі №50/561-б з урахуванням особливостей застосування процедури банк рутства до боржника, передба чених ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом" та призначено ї ї до розгляду на 08.11.2010.

В судовому засіданні 08.11 .2010 було оголошено перерву на 19 .11.2010.

В судове засідання 19.11.2010 з"яв ився представник заявника (б оржника), підтримав подану за яву про порушення провадженн я у справі про своє банкрутст во та дав пояснення по справі .

З наданих матеріалів у справі вбачається, що боржн ик припинив свою діяльність та його майна недостатньо дл я задоволення вимог кредитор ів. Припинення своєї діяльно сті шляхом банкрутства заяв ник (боржник) обумовлює прото колом Загальних зборів учасн иків товариства з обмеженою відповідальністю «Комерцій на фірма «Арт-трейд»№3 від 23.02.2010 , яким передбачено припиненн я діяльності ТОВ «Комерційна фірма «Арт-трейд»шляхом йог о ліквідації та покладено п овноваження ліквідатора на:

Гордієнка Олександра Бор исовича.

Суд враховує, що відповід но до ч. 1 ст. 5 Закону України „П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство ре гулюється цим Законом, Госпо дарським процесуальним коде ксом України, іншими законод авчими актами України.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 51 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том" якщо вартості майна борж ника - юридичної особи, щодо як ого прийнято рішення про лік відацію, недостатньо для зад оволення вимог кредиторів, т ака юридична особа ліквідуєт ься в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин лікві датор (ліквідаційна коміс ія) зобов'язані вернутися в господарський суд із заявою про порушення справи пр о банкрутство такої юри дичної особи.

Відповідно до вимог ч. 4. ст. 105 ЦК України, комісія з припине ння юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуют ься відомості про державну р еєстрацію юридичної особи, щ о припиняється, повідомлення про припинення юридичної ос оби та про порядок і строк зая влення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може станови ти менше двох місяців з дня пу блікації повідомлення про пр ипинення юридичної особи.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 110 Ц К України юридична особа лік відується за рішенням її уча сників або органу юридичної особи, уповноваженого на це у становчими документами, в то му числі, у зв'язку із закінчен ням строку, на який було створ ено юридичну особу, досягнен ня мети, для якої її створено, а також в інших випадках, пере дбачених установчими докуме нтами.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатн ьою для задоволення вимог кр едиторів, юридична особа лік відується в порядку, встанов леному законом про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 111 Ц К України ліквідаційна коміс ія після закінчення строку д ля пред'явлення вимог кредит орами складає проміжний лікв ідаційний баланс, який місти ть відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідує ться, перелік пред'явлених кр едиторами вимог, а також про р езультати їх розгляду. Промі жний ліквідаційний баланс за тверджується учасниками юри дичної особи або органом, яки й прийняв рішення про ліквід ацію юридичної особи.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 60 Г К України, яка регулює загаль ний порядок ліквідації суб'є кта господарювання, ліквідац ійна комісія оцінює наявне м айно суб'єкта господарювання , який ліквідується і розрахо вується з кредиторами, склад ає, ліквідаційний баланс та п одає його власнику або орган у, який призначив ліквідацій ну комісію. Достовірність та повнота ліквідаційного бала нсу повинні бути перевірені у встановленому законодавст вом порядку.

Враховуючи викладене суд в важає, що товариство з обмеже ною відповідальністю «Коме рційна фірма «Арт-трейд» вик онало вимоги вищезазначених законів і перед зверненням д о господарського суду із зая вою про своє банкрутство та в инесення господарським суд ом м. Києва у даній справі ухв али про порушення провадженн я від 19.10.2010, боржник провів оці нку вартості наявного свого майна в порядку ст. 60 ГК Україн и, здійснив ліквідаційною ко місією публікацію повідомле ння про припинення юридичної особи для виявлення кредито рів в порядку ст. 105 ЦК і в даний час закінчився строк, який п ередбачений ч. 4 ст. 105 ЦК Україн и ( після розміщення ком ісією з припинення юридичної особи в друкованих засобах і нформації повідомлення про п рипинення юридичної особи, в порядку ч. 4 ст. 105 ЦК України, цей факт стає загальновідомим), п овідомив орган державної под аткової служби про свою лікв ідацію та склав проміжний лі квідаційний баланс.

Сукупність доказів, які мі стяться в матеріалах справи № 50/561-б, доводять безспірн ість грошових вимог кредитор ів та неспроможність боржник а виконати свої зобов'язання перед ними у встановлений За коном строк. Вказані обстави ни є правовою підставою визн ання боржника банкрутом.

Згідно з ч. 2 ст. 51 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”, за резул ьтатами розгляду заяви про п орушення справи про банкрутс тво юридичної особи, майна як ої недостатньо для задоволен ня вимог кредиторів, господа рський суд визнає боржника, я кий ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну проц едуру, призначає ліквідатора .

У судовому засіданні представник заявника (боржн ика) заявив вимогу про поклад ання обов”язків ліквідатора боржника на арбітражного ке руючого Вершиніна Андрія Оле ксандровича (ліцензія Держав ного департаменту з питань б анкрутства НОМЕР_1 від 27.01.2 009, ідентифікаційний номер фіз ичної особи - платника подат ків та інших обов' язкових п латежів НОМЕР_2).

Суд вважає за доцільне задовольнити зазначену вимо гу заявника (боржника) та обов 'язки ліквідатора боржника п окласти на арбітражного керу ючого Вершиніна Андрія Олекс андровича.

Крім того, нормами ст. 51 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо боржника , що ліквідується власником, з дійснюється також відповідн о до вимог, що передбачені роз ділом ІІІ Закону - “Ліквідаці йна процедура”. Отже, на лікві датора покладаються, зокрема , обов' язки ліквідатора у сп раві про банкрутство, що пере дбачені ст.ст.23, 25, 51 Закону. Відп овідно до ч. 3 ст.23 Закону, лікві датор зобов' язаний опублік увати в офіційних друкованих органах відомості про визна ння боржника банкрутом та ві дкриття відносно останнього ліквідаційної процедури.

Також, з положень ч. 3 ст. 51 Зако ну вбачається, що кредитори м ають право заявити свої прет ензії до боржника, який лікві дується, в місячний строк з дн я публікації оголошення про визнання боржника, який лікв ідується, банкрутом.

Оцінивши подані докум енти, заслухавши пояснення б оржника, з' ясувавши актив і пасив товариства з обмежено ю відповідальністю «Комерці йна фірма «Арт-трейд», належн о з' ясувавши коло його кред иторів та обсяг кредиторсько ї заборгованості, суд дійшов до висновку, що в матеріалах с прави містяться належні дока зи щодо заборгованості боржн ика перед кредиторами та док ази, що підтверджують його не спроможність погасити забо ргованість.

На підставі викладеного, к еруючись ст. ст. 22, 23, 24, 25, 51 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, с уд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою ві дповідальністю «Комерційна фірма «Арт-трейд»(03115, м. Київ, ву л. Котельникова, буд. 17, офіс 81-А; ідентифікаційний код 35557662).

2. Припинити процедуру розп орядження майном і відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Призначити ліквідат ором банкрута арбітражного к еруючого Вершиніна Андрія Ол ександровича (ліцензія Держа вного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_1 від 27. 01.2009, ідентифікаційний номер фі зичної особи - платника пода тків та інших обов' язкових платежів НОМЕР_2), якого зо бов”язати в десятиденний ст рок повідомити про своє приз начення державний орган з пи тань банкрутства та надати ц ьому органу інформацію для в едення єдиної бази даних щод о підприємств-банкрутів.

4. З метою виявлення всіх кр едиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь в лікві дації боржника, зобов' яз ати ліквідатора у відпові дності до чинного законодавс тва подати до офіційного дру кованого органу Верховної Ра ди України чи Кабінету Мініс трів України у п”ятиденний с трок за рахунок банкрута ого лошення про визнання боржник а банкрутом і відкриття лікв ідаційної процедури боржник а, надати суду докази публіка ції вищевказаного оголошенн я протягом двох тижнів з моме нту опублікування (оригінал примірника газети). Газетне о голошення має містити: найме нування та інші реквізити бо ржника, визнаного банкрутом; найменування господарськог о суду, в провадженні якого зн аходиться справа про банкрут ство; дату прийняття господа рським судом постанови про в изнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури; відомості про ліквід атора (ліквідаційну комісію) .

5. Зобов' язати лікві датора письмово повідомити п ро визнання банкрутом усіх в ідомих йому кредиторів відсу тнього боржника, у тому числі органи пенсійного фонду, фон ду зайнятості, інших державн их органів, які здійснюють ко нтроль за правильністю та св оєчасністю справляння страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов' язкового державн ого соціального страхування , податків і зборів (обов' язк ових платежів ), тощо.

6. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

7. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 19.11.2010.

8. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 19.11.2010.

9. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 19.11.2010.

10. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 19.11.2011.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію о б' єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дог овори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

11.Дана постанова може бути о скаржена.

12. Копію постанови направ ити для виконання:

- банкруту;

- ліквідатору:

- Київському управлінню з пи тань банкрутства (вул. П.Любче нка, 15, м. Київ, 03150);

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про ві дповідне судове рішення (п 1 ст . 39 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в").

Суддя Л.Д.Головатюк

Дата ухвалення рішення19.11.2010
Оприлюднено29.11.2010
Номер документу12455094
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/561-б

Ухвала від 13.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 19.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні