Ухвала
від 25.11.2010 по справі 6/218-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"25" листопада 2010 р. Сп рава № 6/218-Б-07

Господарський суд Херсонс ької області у складі колегі ї суддів Ситюка В.Г. (головуючи й суддя), Пінтеліної Т.Г., Скобелкіна С.В., при секрета рі Беловій О.С., розглянувши сп раву

за заявою приватного п ідприємця ОСОБА_3, м. Херсо на

до приватного підприємц я ОСОБА_3, м. Херсона

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредиторів: ДПІ у м. Херсоні - Шевченко К.В. , - голов. держ. податк. інспекто р, Крюковська І.М., нач. від ділу, дов. № 18591/9/10-105 від 12.11.10 р.

АТ “Укрексім банк” - Тригубенко Ю.П., ю /к, дов. у справі,

ВАТ “Райфф айзен Банк Аваль” - Міще нко С.І., гол. ю/к, дов. у справі ,

ВАТ КБ “Хрещ атик” - Танцюренко Ю.О., н-к відділу, дов. у справі,

від боржника - ОСОБА_4., пр едставник, дов. у справі

ліквідатор - арбітражний керуючий Косовський В.С.

в с т а н о в и в:

Постановою гос подарського суду від 12.01.10 р. бор жника визнано банкрутом і ві дкрито ліквідаційну процеду ру, ліквідатором банкрута пр изначено арбітражного керую чого Косовського В.С., яко го зобов' язано здійснити лі квідаційну процедуру та пода ти до суду звіт.

Ухвалою суду від 07.09.10 р. стро к ліквідаційної процедури і повноваження ліквідатора пр одовжено, зобов' язано лікві датора забезпечити завершен ня ліквідаційної процедури б анкрута та подати до суду зві т.

Ліквідатором подано до суд у звіт та клопотання про його достроковий розгляд і затве рдження судом.

Ухвалою господарського су ду від 03.11.10 р. для розгляду звіту ліквідатора призначено судо ве засідання.

Ліквідатором подано до суд у ліквідаційний баланс та по відомлено, що на цей час відсу тні будь-які майнові активи, я кі належать боржнику та підл ягають включенню до ліквідац ійної маси. При цьому зазначе но, що ухвалою апеляційного с уду Херсонської області відм овлено у задоволенні апеляці йної скарги АТ “Укрексімбанк ” та залишено без змін рішенн я Суворовського районного су ду м. Херсона від 18.06.10 р. у справі № 22ц-4908,2010р., яким кредитору у зад оволенні позову про визнання договору купівлі-продажу ма йна боржника відмовлено. Вва жає, що на цей час можливість в ключення спірного майна до л іквідаційної маси відсутня, просить затвердити звіт та п рипинити провадження у справ і.

Кредитором АТ “Укрексімба нк” подано до суду копію каса ційної скарги на рішення апе ляційної інстанції та докази її відправки, представник кр едитора заперечує щодо затве рдження звіту ліквідатора з посиланням на незакінчення п ровадження у справі у зв' яз ку з касаційним оскарженням рішення апеляційної інстанц ії.

Представники кредиторів - В АТ “Райффайзен Банк Авал ь” та ВАТ КБ “Хрещатик” запер ечують щодо клопотання лікві датора про затвердження звіт у з посиланням на знаходженн я на виконанні виконавчої сл ужби виконавчих документів н а стягнення боргу з поручите лів боржника та можливого по рушення прав стягувачів на з адоволення вимог за рахунок поручителів боржника у разі затвердження звіту ліквідат ора.

Для можливості надання кре диторами документального пі дтвердження проведення стяг нення боргу з поручителів бо ржника в судовому засіданні 18.11.10 р. оголошено перерву до 11 го д. 00 хв. 25.11.10 р.

Після перерви кредиторами - ВАТ “Райффайзен Банк Ав аль”, ВАТ КБ “Хрещатик” та АТ “ Укрексімбанк” подано до суду письмові заперечення щодо з атвердження звіту ліквідато ра, дані щодо стягнення забор гованості з поручителів борж ника та пред' явлення викона вчих документів до виконання до органів державної викона вчої служби. Представники кр едиторів заперечують щодо за твердження звіту ліквідатор а з зазначених у заявах підст ав, посилаючись на унеможлив лення в подальшому, у разі зат вердження звіту ліквідатора , задовольнити вимоги за раху нок поручителів боржника та виконати рішення суду.

Представник боржника підт римує клопотання ліквідатор а про затвердження звіту лік відатора, посилаючись на від сутність у боржника майнових активів, які підлягають вклю ченню до ліквідаційної маси та відсутності підстав для п родовження строку ліквідаці йної процедури, зазначаючи п ри цьому і на відчуження пору чителем майна, яке було предм етом іпотеки.

Відповідно до ст. 32 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор по дає до господарського суду з віт і ліквідаційний баланс, д о якого додаються: показники виявленої ліквідаційної мас и (дані її інвентаризації); від омості про реалізацію об' єк тів ліквідаційної маси з пос иланням на укладені договори купівлі-продажу; копії догов орів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; ре єстр вимог кредиторів з дани ми про розміри погашених вим ог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вим ог кредиторів.

Постановою господарського суду Херсонської області ві д 12.01.10 р. боржника визнано банкр утом і відкрито ліквідаційну процедуру, строк якої продов жено ухвалою суду від 07.09.10 р. на шість місяців.

На виконання постанови суд у ліквідатором проведена лік відаційна процедура в ході я кої сформовано ліквідаційну масу, здійснено оцінку майна та його реалізацію. Кошти, отр имані від продажу майна лікв ідатором використані на пога шення вимог кредиторів, пога шення витрат ліквідатора та оплату винагороди. За резуль татами ліквідаційної процед ури ліквідатором складено зв іт.

Проте, як вбачається з мате ріалів справи на виконанні о рганів державної виконавчої служби знаходяться виконавч і документи на стягнення бор гу з солідарних боржників - поручителів банкрута.

Зазначені обставини підтв ерджуються копією постанови виконавчої служби від 11.06.10 р. пр о відкриття виконавчого пров адження, виконавчим листом н а стягнення боргу з боржника та його поручителів від 15.06.07 р., заявою кредитора про пред'яв лення виконавчого документу - наказу суду № 11/88-10 від 25.06.10 р. до виконання.

Таким чином вказані обстав ини свідчать про фактичну на явність дебіторської заборг ованості (заборгованості осі б, які несуть з боржником солі дарну чи субсидіарну відпові дальність), стягнення якої по винно здійснюватися в межах ліквідаційної процедури, що вбачається з положень ст.ст. 17 , 23, 25 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом", оскільки відповідно д о ч. 6 ст. 31 Закону України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом" вимоги незадовол ені за недостатністю майна, в важаються погашеними.

У зв"язку з чим затвердження звіту ліквідатора порушує п рава кредиторів на задоволен ня вимог солідарними чи субс идіарними боржниками та унем ожливлює отримання від них б оргу.

Окрім того, кредитором АТ “Укрексімбанк” рішення апел яційної інстанції оскаржено в касаційному порядку і на це й час касаційною інстанцією рішення по касаційній скарзі не прийнято.

Також ліквідатором не з' я совано факт наявності частки майна боржника у спільному м айні та наявності дебіторськ ої заборгованості чи заборго ваності осіб, які несуть з бор жником солідарну чи субсидіа рну відповідальність.

За таких обставин, клопотан ня ліквідатора про затвердже ння звіту судом відхиляється і враховуючи що на цей час стр ок ліквідаційної процедури і повноваження ліквідатора не закінчені, суд зобов' язує л іквідатора прийняти заходи щ одо виявлення осіб, які несут ь солідарну та субсидіарну в ідповідальність з боржником , наявності частки майна у спі льному майні та здійснити ст ягнення заборгованості, звіт по завершенні ліквідаційної процедури подати до суду.

Враховуючи виклад ене, керуючись ст. ст. 24, 32 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом“ , с т. 86 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Клопотання ліквідато ра про затвердження звіту ві дхилити.

2. Ліквідатору прийняти захо ди щодо виявлення осіб, які не суть солідарну та субсидіарн у відповідальність з боржник ом, наявності частки майна у с пільному майні та здійснити стягнення заборгованості. Зв іт по завершенню ліквідаційн ої процедури подати до суду.

3. Ухвалу надіслати кредитор ам, боржнику, ліквідатору, Хер сонському обласному сектору з питань банкрутства.

Головуючий суддя В.Г. Ситюк

Судді Т.Г. Пінтеліна

С.В. Скобелкін

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення25.11.2010
Оприлюднено29.11.2010
Номер документу12459159
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/218-б-07

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 03.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 16.07.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 12.01.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні