Постанова
від 28.11.2010 по справі 3-2538-2010
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 3-2538/2010

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 листопада 2010 року суд дя Красногвардійського райо нного суду м. Дніпропетровсь ка Леон О.Я., розглянувши справ у про адміністративне правоп орушення відносно:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІ Я_1, уродженця Російської Фе дерації, приватно підприємця , громадянина України, прожив аючого: АДРЕСА_1

про притягнення до адміні стративної відповідальност і за ст. 124 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

27 жовтня 2010 року о 16 годині 40 хвилин, водій ОСОБА_1, керу ючи автомобілем ЗАЗ державни й номер НОМЕР_1 в районі бу динку № 52 на проспекті Карла Маркса у м. Дніпропетровсь ку, при зміні напрямку руху лі воруч не переконався що це бу де безпечно та скоїв зіткнен ня з автомобілем СПВ, який рух ався з лівого боку, державний номер НОМЕР_2 під керуван ням водія ОСОБА_3 В наслід ок ДТП транспортним засобам спричинені механічні пошкод ження, чим завдана матеріаль на шкода, постраждалих людей немає. При цьому водій ОСОБ А_1 порушив п. 10.1 Правил дорожн ього руху України.

ОСОБА_1 в суд не з' явився, про час та місце розгляду спр ави повідомлений належним чи ном, причин неявки суду не пов ідомив, клопотання про відкл адення розгляду справи не на дходило.

Винність ОСОБА_1 підтве рджується зібраними матеріа лами: протоколом про адмініс тративне правопорушення сер ії АЕ1 № 242382 від 27 жовтня 2010 року; пр отоколом огляду місця ДТП ві д 27 жовтня 2010 року та схемою до н ього; доповненням до схеми, в я кому зазначені пошкодження с причинені ДТП автомобілю ЗАЗ державний номер НОМЕР_1 т а СПВ, державний номер НОМЕ Р_2, поясненням свідка ОСО БА_4 від 27 жовтня 2010 року; письм овими поясненнями ОСОБА_3 від 27 жовтня 2010 року ; фототабл ицями .

Письмовими поясненнями св ідок ДТП ОСОБА_5 пояснив, щ о 27 жовтня 2010 року о 16 годині 40 хви лин він став свідком події ДТ П, яка відбулася в районі буди нку № 52 на проспекті Карла Ма ркса у м. Дніпропетровську та бачив, як автомобіль СПВ д ержавний номер НОМЕР_2 рух ався по проспекту Карла Марк са, в лівій смузі не змінюючи н апрямку руху, а автомобіль ЗА З державний номер НОМЕР_1 рухався в іншій смузі та змін ив напрямок руху вліво в резу льтаті чого відбулося зіткне ння з автомобілем СПВ держав ний номер НОМЕР_2.

Відповідно до п. 10.1 Правил до рожнього руху України, п еред початком руху, перестроюван ням та будь-якою зміною напря мку руху водій повинен перек онатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або не безпеки іншим учасникам руху . За змістом п. 1.10 Правил дорожн ього руху України, н ебезпека для руху це зміна дорожньої о бстановки, яка загрожує безп еці дорожнього руху і змушує водія негайно зменшити швид кість або зупинитися. Перешк ода для руху це об'єкт, що руха ється попутно в межах цієї см уги і змушує водія маневрува ти або зменшувати швидкість аж до зупинки транспортного засобу.

Приймаючи до уваги викладе не, дослідивши всі докази у їх сукупності, суд робить висно вок про доведеність вини пра вопорушника ОСОБА_1 у вчин енні правопорушення, передба ченого ст. 124 КУпАП - пору шенні учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху , що спричинило пошкодження т ранспортних засобів.

З урахуванням викладеного , а також характеру скоєного п равопорушення, особи правопо рушника, приймаючи до уваги с тупінь його вини, майновий ст ан, відсутність обставин, що п ом'якшують та обтяжують відп овідальність та інші вимоги ст. 33 КУпАП. Тому, з метою вихова ння правопорушника та попере дження наступних правопоруш ень, прихожу до висновку про н еобхідність накладення на ви нного адміністративного стя гнення у вигляді штрафу, що бу де достатнім для його вихова ння та попередження вчиненню нових правопорушень. Наклад ення стягнення на правопоруш ника у вигляді позбавлення п рава керування транспортним и засобами, вважаю таким, що не буде відповідати характеру вчиненого правопорушення, ос обі правопорушника та ступен ю його вини.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 124, ст. ст. 283, 284, ч. ч. 1, 2, 3 ст . 294, ч. 1 ст. 303 КУпАП, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

На ОСОБА_1 накласти адміністративне стягнення: штраф на користь держави в розмірі 340 / триста сорок / грив ень.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и чи протесту прокурора.

Постанова може бути оскарж ена особою, яку притягнуто до адміністративної відповіда льності, її захисником, потер пілим, його представником, аб о на неї може бути внесено про тест прокурора протягом деся ти днів з дня винесення поста нови до Апеляційного суду Дн іпропетровської області чер ез Красногвардійський район ний суд м. Дніпропетровська.

Строк пред'явлення постано ви до виконання протягом трь ох місяців з дня її винесення . В разі оскарження чи опроте стування постанови перебіг с троку давності зупиняється д о розгляду скарги або протес ту.

Суддя: О.Я. Леон

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.11.2010
Оприлюднено23.02.2011
Номер документу12460487
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-2538-2010

Постанова від 28.11.2010

Адмінправопорушення

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Леон Олександр Якович

Постанова від 30.06.2010

Адмінправопорушення

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Гусинський Михайло Олегович

Постанова від 28.04.2010

Адмінправопорушення

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Дяченко Ірина Вікторівна

Постанова від 09.07.2010

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Сімферополя

Шильнова Наталя Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні