Рішення
від 04.11.2010 по справі 2-726 /2010
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-726/2010 року

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2010 року Снігу рівський районний суд Микола ївської області у складі: гол овуючого - судді Лисенко М.Є .,

при секретарі - Кол одязній Л.М.,

з участю представника пози вача - Мишак Є.А.,

з участю відповід ача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Снігурівка справу за поз овом Одеської залізниці, Хер сонське будівельно-монтажне експлуатаційне управління № 4 до ОСОБА_2 про стягненн я заборгованості за використ ану воду,

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2010 року начальник Херсонської дирекції залізн ичних перевезень Одеської за лізниці звернувся до суду з п озовом до ОСОБА_2 про стяг нення заборгованості за вико ристану воду у розмірі - 383 грн.9 9 коп., через відмову відповіда ча провести розрахунок за на дані послуги з водопостачан ня у добровільному порядку.

У судовому засіданні пред ставник позивача позовні вим оги підтримав в повному обся зі.

Відповідач позов визнав, ч астково, пояснивши, що дійсно вона зареєстрована на станц ії Галаганівка Снігурівсько го району Миколаївської обла сті, але фактично за місцем ре єстрації не проживає з листо пада 2009 року. А тому вважає що п озивач безпідставно нарахо вував за не надані послуги з в одопостачання кошти. Просить суд позовні вимоги позивача залишити без задоволення .

Заслухавши пояснення стор ін, перевіривши матеріали сп рави, та дослідивши надані ст оронами доказами, судом вста новленні такі факти і відпов ідні правовідносини.

Судом установлено, підтве рджується наявними у справі доказами і не заперечується сторонами, що вони перебуваю ть у фактичних договірних ві дносинах. Виконавець зобов'я зався надавати надійні послу ги з водопостачання, згідно н орм та графіку подачі води, а с поживач прийняв зобов'язання про оплату за діючими тарифа ми, за спожиту воду та не поруш увати Правил.

Як вбачається з Довідки в иконавчого комітету Баратів ської сільської ради Снігурі вського району Миколаївсько ї області від 05.05.2010 року за № 710 ОСОБА_2, зареєстрована АД РЕСА_1, на станції Галаганів ка Снігурівського району Мик олаївської області. За даною адресою зареєстрований і її чоловік ОСОБА_3

Заборгованість за надані п ослуги з водопостачання спо живача за період з липня 2008 рок у по 01 жовтня 2010 року становить 383 грн,99 коп. Відповідач добров ільно заборгованість не пога сив і на час розгляду справи в суді.

Згідно ст.20 Закону України "П ро житлово-комунальні послу ги" від 24 червня 2004 року № 1875-1У з мі нами та доповненнями, спожив ач має право на несплату варт ості житлово-комунальних пос луг за період тимчасової від сутності при відповідному до кументальному оформленні.

Суд не бере до уваги як дока з Акт обстеження матеріально -побутових умов відповідача, тому що тільки з її слів встан овлено, що вона за місцем реєс трації не проживає з листопа да 2009 року. Оскільки цей факт сп ростовуються іншими дослідж еними в суді доказами.

На підставі викладеного, су д вважає, що між сторонами маю ть місце договірні відносини з надання послуг, а відповіда чем порушено умови договору на надання послуг з водопост ачання та не належним чином в иконуються прийняті зобов'яз ання. А тому суд задовольняє п озовні вимоги позивача.

Спір вирішено на підставі ст.ст.67, 68,191ЖК України.

За ст.88 ЦПК України суд стягу є з відповідача документальн о підтвердженні понесенні по зивачем судові витрати за ро згляд справи в суді.

Керуючись ст. ст. 10,11,209,212,214- 215,218 ЦП К України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов Одеської залізниц і, Херсонське будівельно-мон тажне експлуатаційне управл іння № 4 задовольнити повніст ю.

Стягнути з ОСОБА_2 на кор исть Херсонського будівельн о-монтажного експлуатаційно го управління № 4 (р \ рахунок № 26004000293 в Одеській філії АБ «Експ ес-Банк» МФО 328801) заборгованіст ь платежів у сумі - 383 (триста вісімдесят три) гривень 99 коп ійок, витрати по оплаті судов ого збору в дохід держави-51грн ., на інформаційно-технічне за безпечення -30грн, а всього 464(чо тириста шістдесят чотири) гр ивень 99 копійок.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку до М иколаївського апеляційного суду через суд першої інстан ції шляхом подачі протягом 10-т и днів з дня проголошення ріш ення апеляційне скарги. Особ и які брали участь у справі, ал е не були присутні у судовому засіданні під час проголоше ння судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу пр отягом десяти днів з дня отри мання копії цього рішення.

СУДДЯ

СудСнігурівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення04.11.2010
Оприлюднено02.12.2010
Номер документу12512828
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-726 /2010

Рішення від 04.11.2010

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Лисенко Микола Євгенович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні