Ухвала
від 18.11.2010 по справі 14/313 (2а-5346/08)
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: №14/313 (2а-5346/08) Гол овуючий у 1- й інстанції Літв інова А.В.

Суддя - доповідач: Бєл ова Л.В.

У Х В А Л А

Іменем України

18 листопада 2010 р. м. Ки їв

Київський апеляційний ад міністративний суд у складі колегії суддів

головуючого: Бє лової Л.В.

суддів: Бистрик Г.М.

Кучми А.Ю.

при секретарі: К омісаренко В.Д.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у м. Києві, в порядку ч. 1 ст.41 КАС України за яву особи, яка не брала участь у розгляді справи - Інститу ту генетики та розведення тв арин Української академії аг рарних наук про поновлення п ропущеного процесуального с троку на апеляційне оскаржен ня постанови Окружного адмін істративного суду м. Києва ві д 02 березня 2009 року у справі за а дміністративним позовом Дер жавної податкової інспекції в Дніпровському районі м. Киє ва до Інституту м' ясного ск отарства Української академ ії аграрних наук про припине ння юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Окружного а дміністративного суду м. Киє ва від 02 березня 2009 року позов Д ержавної податкової інспекц ії в Дніпровському районі м. К иєва до Інституту м' ясного скотарства Української акад емії аграрних наук про припи нення юридичної особи задово лено.

Припинено юридичну особу Інститут м' ясного скотарст ва Української академії агра рних наук ( код ЄДРПОУ 30263037).

Не погоджуючись із вказан ою постановою, особою, яка не б рала участі у розгляді справ и - Інститутом генетики та р озведення тварин Українсько ї академії аграрних наук под ано заяву про поновлення про пущеного процесуального стр оку на апеляційне оскарження та апеляційну скаргу на пост анову Окружного адміністрат ивного суду м. Києва від 02 бере зня 2009 року.

Сторони, будучи належним ч ином повідомлені про дату, ча с та місце апеляційного розг ляду справи, в судове засідан ня не з' явилися. Про причини своєї неявки суд не повідоми ли.

Враховуючи, що в матеріала х справи достатньо письмових доказів для правильного вир ішення апеляційної скарги, а особиста участь сторін в суд овому засіданні - не обов' я зкова, колегія суддів у відпо відності до ч. 4 ст. 196 КАС Україн и визнала можливим проводити апеляційний розгляд справи за відсутності представникі в сторін.

Згідно ст. 41 КАС України фік сування судового засідання з а допомогою звукозаписуваль ного технічного засобу не зд ійснювалося.

Заслухавши суддю - д оповідача, дослідивши матері али справи, суд вважає, що клоп отання позивача про поновлен ня пропущеного процесуально го строку на апеляційне оска рження постанови суду першої інстанції не підлягає задов оленню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 18 6 КАС України, - заява про апеля ційне оскарження постанови с уду першої інстанції подаєть ся протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі скла дання в повному обсязі відпо відно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обс язі. Апеляційна скарга на пос танову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

З матеріалів справи вбачається, що постанова суд у першої інстанції була прог олошена у відкритому судовом у засіданні 02 березня 2009 року з а відсутності відповідача аб о її представника.

Апеляційна скарга та заява про поновлення пропущ еного процесуального строку на апеляційне оскарження ви щезазначеної постанови пода на апелянтом до суду першої і нстанції 25 грудня 2009 року, про щ о свідчить штамп вхідної кор еспонденції суду першої інст анції Вх.: 03-23/4590 (а.с. 71-74).

В обґрунтування прич ин пропуску строку на апеляц ійне оскарження постанови Ок ружного адміністративного с уду м. Києва від 02 березня 2009 рок у, апелянт зазначає, що Інстит ут м' ясного скотарства УААН згідно з постановою Президі ї Української академії аграр них наук 08.07.2002 р. «Про приєднанн я Інституту м' ясного скотар ства УААН до Інституту генет ики тварин УААН»було приєдна но до Інституту розведення і генетики тварин УААН. Правон аступником Інституту м' ясн ого скотарства УААН визнано інститут розведення і генети ки тварин.

Про постанову суду пе ршої інстанції апелянт дізна вся в серпні 2009 року. Підтвердж енням чого є клопотання про в идачу судового рішення від 07.0 8 2009 року та розписка про отрима ння копії постанови Окружног о адміністративного суду м. К иєва від 02 березня 2009 року.

Дослідивши матеріали по справі, колегія суддів апе ляційної інстанції дійшла ви сновку, що Інститут розведен ня і генетики тварин Українс ької академії аграрних наук пропустив строк на апеляційн е оскарження постанови Окруж ного адміністративного суду м. Києва від 02 березня 2009 року, о скільки копія постанови ними була отримана 07 серпня 2009 року , а заява про поновлення проп ущеного процесуального стро ку та апеляційна скарга на по станову суду першої інстанц ії були подані лише 25 грудня 2009 року.

За таких обставин, кол егія суддів вважає причини п ропуску процесуального стро ку особою, яка не приймала уча сті у розгляді справи - Інстит утом розведення і генетики т варин Української академії а грарних наук про поновлення процесуального строку на апе ляційне оскарження постанов и Окружного адміністративно го суду м. Києва від 02 березня 20 09 року не поважними, а тому кло потання про поновлення строк у на апеляційне оскарження в казаної постанови суду першо ї інстанції не підлягає задо воленню.

Керуючись ст. ст. 102, 160, 186, 206 КАС Ук раїни, суд ,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви о соби, яка не брала участь у роз гляді справи - Інституту ген етики та розведення тварин У країнської академії аграрни х наук про поновлення пропущ еного процесуального строку на апеляційне оскарження по станови Окружного адміністр ативного суду м. Києва від 02 бе резня 2009 року - відмовити.

Апеляційну скаргу Інстит уту генетики та розведення т варин Української академії а грарних наук на постанову Ок ружного адміністративного с уду м. Києва від 02 березня 2009 рок у, залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та може бути оскаржена протяго м двадцяти днів з дня її склад ання в повному обсязі шляхом подачі касаційної скарги бе зпосередньо до Вищого адміні стративного суду України.

Головуючий суддя Л.В.Бєлова

Судді

Дата ухвалення рішення18.11.2010
Оприлюднено01.12.2010
Номер документу12519844
СудочинствоАдміністративне
Сутьприпине ння юридичної особи

Судовий реєстр по справі —14/313 (2а-5346/08)

Ухвала від 18.11.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бєлова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні