Рішення
від 25.10.2010 по справі 21/199-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСП ОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛ АСТІ

01032, м. Київ, вул. Комі нтерну, 16 тел. 235-24-26

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Р І Ш Е Н Н Я

"25" жовтня 2010 р. С права № 21/199-10

Господарський суд Київськ ої області у складі судді Яре ми В.А., розглянувши матеріали справи

за позовом ОСОБА_ 1, м. Київ

до Закритого акціонер ного товариства «Молнія», Ки ївська обл., смт. Баришівка

про визнання рішення не дійсним

за участю представників :

від позивача: не з'явився

від відповідача: Уколов О.Л. (довіреність від 20.09.2010р.)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Акціонер Закритого а кціонерного товариства «Мол нія»ОСОБА_1 (далі-ОСОБА_1 /позивач) звернувся до госпо дарського суду Київської обл асті з позовом до Закритого акціонерного товариства «Мо лнія» (далі-ЗАТ «Молнія»/відп овідач) про визнання недійс ними рішень, прийнятих загал ьними зборами акціонерів З АТ «Молнія» 19.08.2010р. з підстав н едопущення останнього до уча сті у зборах.

Відповідач позовні вимоги не визнав з підстав, викладен их у відзиві на позовну заяву , та просив суд у задоволенні п озову відмовити повністю.

Ухвалою господарського су ду Київської області від 13.09.2010р . порушено провадження у спра ві №21/199-10 та призначено її до роз гляду на 29.09.2010р.

29.09.2010р. через загальний відді л господарського суду Київсь кої області від позивача над ійшло клопотання про забезпе чення позову шляхом накладен ня арешту на нерухоме майно в ідповідача, а також заборони відповідачу та Акціонерно му банку «Київська Русь»об тяжувати нерухоме майно Това риства.

Оскільки позивачем в клопо танні не надано обґрунтуванн я в чому саме не вжиття зазнач ених заходів по забезпеченню позову можуть утруднити чи з робити неможливим виконання рішення господарського суду у відповідності до ст. 66 Госпо дарського кодексу України, с удом у задоволенні вказаного клопотання відмовлено.

29.09.2010р. через загальний відді л господарського суду Київсь кої області від позивача над ійшло клопотання про залучен ня до участі у даній справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог н а предмет спору на стороні ві дповідача Акціонерний б анк «Київська Русь». У зад оволенні зазначеного клопот ання у відповідності до 27 Госп одарського кодексу України с удом відмовлено з огляду на й ого необґрунтованість.

Ухвалою господарського су ду Київської області від 29.09.2010р . у задоволенні клопотання по зивача про призначення кол егіального розгляду даної сп рави, поданого 29.09.2010р. через з агальний відділ господарськ ого суду Київської області, відмовлено.

В судовому засіданні 29.09.2010р. п озивачем подано заяву про ут очнення підстав позову, відп овідно до якої позивач проси ть суд визнати недійсними рі шення, прийняті загальними з борами акціонерів ЗАТ «Мол нія» 19.08.2010р. з підстав ненадан ня останньому можливості озн айомитись з матеріалами, які стосуються зазначених зборі в, а також з підстав прийняття рішень, які не були включені д о порядку денного. Зазначені уточнення судом прийняті.

В судовому засіданні 29.09.2010р. п редставником відповідача по дано клопотання про залишенн я позову без розгляду. У задов оленні зазначеного клопотан ня судом відмовлено з огляду на його необґрунтованість.

В судових засіданнях 29.09.2010р. т а 20.10.2010р. оголошувалась перерва до 11.10.2010р. та 25.10.2010р. відповідно.

11.10.2010р. через загальний відді л господарського суду Київсь кої області від позивача над ійшло клопотання про витребу вання доказів, які підтвердж ували б факт обслуговування абонентського номеру відпов ідача протягом липня-серпня 2010р. Зазначене клопотання суд ом задоволено.

Ухвалою господарського су ду Київської області від 11.10.2010р . розгляд даної справи відкла дено на 20.10.2010р.

20.10.2010р. через загальний відді л господарського суду Київсь кої області від позивача над ійшли клопотання про витребу вання доказів, які підтвердж ували б факт здійснення вихі дних дзвінків з телефонів по зивача на номери відповідача , а також клопотання про напра влення матеріалів даної спра ви до Прокуратури Київської області. У задоволенні зазна чених клопотань судом відмов лено з огляду на їх необґрунт ованість.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши наявні в ній д окази, оцінивши їх в сукупнос ті та заслухавши пояснення п редставників сторін, суд

ВСТАНОВИВ:

12.10.2006р. Баришівською райо нною державною адміністраці єю Київської області проведе но державну реєстрацію ЗАТ «Молнія».

Відповідно до сертифікату акцій А №459 ОСОБА_1 володіє 66 акцій ЗАТ «Молнія», що ст ановить 0,00001% від загальної кі лькості акцій Товариства.

19.08.2010р. були проведені загаль ні збори акціонерів Товарист ва, з наступним порядком де нним:

1. про обрання голови та секр етаря зборів, про затверджен ня регламенту зборів;

2. про затвердження звіту ви конавчого органу про діяльні сть ЗАТ за 2009 рік;

3. про затвердження звіту та висновків ревізійної комісі ї про діяльність ЗАТ за 2009 рік;

4. про затвердження річних р езультатів діяльності ЗАТ за 2009 рік;

5. про затвердження балансу ЗАТ за 2009 рік;

6. про затвердження порядку покриття збитків;

7. про внесення змін та допов нень до статуту ЗАТ;

8. про відкликання та обранн я членів наглядової ради ЗАТ ;

9. про відкликання та обранн я членів виконавчого органу ЗАТ;

10. про відкликання та обранн я членів ревізійної комісії ЗАТ;

11. про затвердження рішень, п рийнятих спостережною радою ЗАТ, та вчинених правочинів;

12. про затвердженого догово ру іпотеки укладеного ЗАТ з А Б «Київська Русь»;

13. про переведення випуску і менних акцій Товариства доку ментарної форми існування у бездокументарну;

14. про визначення та затверд ження умов договору про обсл уговування емісії цінних пап ерів з депозитарієм;

15. про визначення та затверд ження умов договору про відк риття рахунків у цінних папе рах з зберігачем;

16. про затвердження дати при пинення ведення системи реєс тру ЗАТ;

17. про передачу в іпотеку об' єктів нерухомого майна в заб езпечення кредитних зобов' язань третіх осіб;

18. про затвердження проекту договору іпотеки.

Відповідно до реєстру ак ціонерів (їх учасників) від 19.08. 2010р. та протоколу мандатної комісії ЗАТ «Молнія», який був складений за результатам и проведеної реєстрації акці онерів Товариства, для участ і у загальних зборах Товарис тва 19.08.2010р. було зареєстровано 1 6 учасників, які володіють 770 474 064 акцій, що становить 77,04% від за гальної кількості акцій Това риства. Копії зазначених док ументів містяться в матеріал ах справи

За результатами проведени х зборів, більшістю голосів а кціонерів були прийняті ріше ння по кожному, із перелічени х питань, що підтверджується протоколом загальних зборів акціонерів від 19.08.2010р., який під писаний головою зборів, секр етарем зборів, директором То вариства і скріплений відбит ком печатки Товариства. Копі я зазначеного протоколу мі ститься в матеріалах справи.

Предметом позову є вимога п озивача про визнання недійсн ими всіх рішень, що були прийн яті на загальних зборах акці онерів Товариства 19.08.2010р.

Так, в обґрунтування позовн их вимог позивач зазначає, що зі змісту отриманого ним пер сонального повідомлення про скликання 19.08.2010р. загальних збо рів акціонерів вбачається, щ о довідкову інформацію щодо зборів можна отримати за ном ером 8 (04476) 5-16-61.

Проте, протягом липня-серпн я 2010р. за зазначеним номером не можливо було зв' язатись з Т овариством у зв' язку з не об слуговуванням зазначеного н омеру. Інші засоби зв' язку з Товариством позивачу не від омі.

До того ж, на територію само го Товариства (Київська обл., с мт. Баришівка, вул. Торфяна, 26) п рацівника ми охорони позивач а не було допущено, у зв' язку з особливим режимом охорони території.

Як зазначає позивач, такі ді ї з боку відповідача та його п осадових осіб, порушують пра ва останнього, як акціонера Т овариства, оскільки не дають йому змогу ознайомитись з до кументами, пов'язаними з поря дком денним зборів, що є підст авою для визнання спірних рі шень недійсними.

Дослідивши матеріали спра ви та подані докази, заслухав ши пояснення представників с торін, суд дійшов висновку, що вимога позивача про визнанн я недійсними всіх рішень, що були прийняті на загальних з борах акціонерів Товариства 19.08.2010р. з підстав порушення ви мог ст. 43 Закону України «Про г осподарські товариства в час тині не надання останньому з моги належним чином підготув атися до розгляду питань пор ядку денного задоволенню не підлягає виходячи з наступно го.

Приписами ст. 1 Закону Украї ни «Про господарські товарис тва»(далі-Закон) визначено, що до господарських товариств належать: акціонерні товарис тва, товариства з обмеженою в ідповідальністю, товариства з додатковою відповідальніс тю, повні товариства, команди тні товариства.

Відповідно до ст. 41 Закону ви щим органом акціонерного тов ариства є загальні збори тов ариства. У загальних зборах м ають право брати участь усі а кціонери, незалежно від кіль кості та виду акцій, власника ми яких вони є. Брати участь у загальних зборах з правом до радчого голосу можуть і член и виконавчих органів, які не є акціонерами. Акціонери (їх пр едставники), які беруть участ ь у загальних зборах, реєстру ються із зазначенням кількос ті голосів, яку має кожний уча сник. Реєстрація акціонерів (їх представників), які прибул и для участі у загальних збор ах, здійснюється згідно з реє стром акціонерів у день пров едення загальних зборів вико навчим органом акціонерного товариства або реєстратором на підставі укладеного з ним договору. Цей реєстр підпису ється головою та секретарем зборів.

Пунктом 10 постанови Пленуму Верховного Суду України від 24.10.2008р. №13 "Про практику розгляду судами корпоративних спорів " встановлено, що судам при вир ішенні корпоративних спорів необхідно звернути увагу на неможливість застосування т аких способів захисту прав т а законних інтересів осіб, не передбачених чинним законод авством, зокрема статтею 16 ЦК та статтею 20 ГК, та не випливаю ть із положень законодавства .

Відповідно до ст.16 Цивільно го кодексу України та ст.ст. 1, 2 Господарського процесуальн ого кодексу України, особа зв ертається до суду за захисто м порушеного права або охоро нюваного законом інтересу. О дним же зі способів захисту ц ивільного права в силу ст. 16 Ци вільного кодексу України є в изнання правочину недійсним ;.

Дана норма кореспондуєтьс я з положеннями статті 20 Госпо дарського кодексу України, я кою визначено способи захист у прав і законних інтересів с уб'єктів господарювання та с поживачів.

Приписами пунктів 17, 18 постан ови Пленуму Верховного Суду України від 24.10.2008р. №13 "Про практи ку розгляду судами корпорати вних спорів" встановлено, що п ідставами для визнання недій сними рішень загальних зборі в акціонерів (учасників) госп одарського товариства можут ь бути:

- порушення вимог закону та/ або установчих документів пі д час скликання та проведенн я загальних зборів товариств а;

- позбавлення акціонера (уча сника) товариства можливості взяти участь у загальних збо рах;

- порушення прав чи законних інтересів акціонера (учасни ка) товариства рішенням зага льних зборів.

Водночас, при розгляді спра в судам слід враховувати, що н е всі порушення законодавств а, допущені під час скликання та проведення загальних збо рів господарського товарист ва, є підставою для визнання н едійсними прийнятих на них р ішень.

Безумовною підставою для в изнання недійсними рішень за гальних зборів у зв'язку з пря мою вказівкою закону є:

- прийняття загальними збор ами рішення за відсутності к воруму для проведення загаль них зборів чи прийняття ріше ння (статті 41, 42, 59, 60 Закону про го сподарські товариства);

- прийняття загальними збор ами рішень з питань, не включе них до порядку денного загал ьних зборів товариства (част ина четверта статті 43 Закону п ро господарські товариства);

- прийняття загальними збор ами рішення про зміну статут ного капіталу товариства, як що не дотримано процедури на дання акціонерам (учасникам) відповідної інформації (ста тті 40, 45 Закону про господарськ і товариства).

При вирішенні питання про н едійсність рішень загальних зборів у зв'язку з іншими пору шеннями, допущеними під час с кликання та проведення загал ьних зборів, господарський с уд повинен оцінити, наскільк и ці порушення могли вплинут и на прийняття загальними зб орами відповідного рішення.

Пунктом 21 зазначеної постан ови визначено, що рішення заг альних зборів господарськог о товариства можуть бути виз наними недійсними в судовому порядку у випадку недотрима ння процедури їх скликання, в становленої статтями 43, 61 Зако ну України «Про господарські товариства.

Права учасника (акціонера) т овариства можуть бути визнан і порушеними внаслідок недот римання вимог закону про скл икання і проведення загальни х зборів, якщо він не зміг взят и участь у загальних зборах, н алежним чином підготуватися до розгляду питань порядку д енного, зареєструватися для участі у загальних зборах то що.

Пунктом 3 ст. 43 вищезазначено го Закону визначено, що до скл икання загальних зборів акці онерам повинна бути надана м ожливість ознайомитись з док ументами, пов'язаними з поряд ком денним зборів.

Аналогічне положення міст иться також і у п. 10.16 Статуту То вариства.

Приписами статей 33, 34 Господа рського процесуального коде ксу України визначено, що кож на сторона повинна довести т і обставини, на які вона посил ається як на підставу своїх в имог та заперечень.

Обставини справи, які відпо відно до законодавства повин ні бути підтверджені певними засобами доказування, не мож уть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Обов'язок доказування визн ачається предметом спору. За загальним правилом тягар до казування певних обставин по кладається на особу, яка поси лається на ці обставини.

Натомість, в порушення вище зазначених вимог Закону, поз ивачем не надано суду належн их та допустимих доказів, що п ідтверджують факт ненадання відповідачем позивачу можли вості ознайомитись з докум ентами, пов'язаними з порядко м денним зборів, які відбулис ь 19.08.2010р.

Крім того, позивачем не визн ачено які саме документи, не б ули надані відповідачем та н еобхідні були останньому для належної підготовки до роз гляду питань порядку денного зборів 19.08.2010р., що унеможливлює встановлення судом факту не дотримання при скликанні і п роведення спірних загальних зборів вимог ст. 43 ЗУ «Про госп одарські товариства».

Посилання ж позивача на не о бслуговування телефонного н омеру відповідача, за яким мо жна отримати довідкову інфор мацію щодо зборів, зазначено го у персональному повідомле ння про скликання 19.08.2010р. загаль них зборів акціонерів (8 (04476) 5-16-61) с простовується наявною в мате ріалах справи довідкою ВАТ « Укртелеком» №332 від 19.10.2010р.

До того ж, при винесені дано го рішення судом враховано, щ о у відповідності до реєстру акціонерів, які зареєструва лись для участі у загальних з борах 19.08.2010р., а також протоколу мандатної комісії від 19.08.2010р., п озивач не зареєструвався для участі у спірних зборах і не б рав участь при вирішенні пит ань, винесених на порядок ден ний.

Що ж до вимоги позивача про визнання спірного рішення не дійсним з підстав порушенням вимог ст. 43 Закону України “Пр о господарські товариства”, яке полягає у вирішенні збо рами питань, не включених до п орядку денного, а саме: про п ередачу в іпотеку об' єктів нерухомого майна в забезпече ння кредитних зобов' язань т ретіх осіб та про затверджен ня проекту договору іпотеки, слід зазначити наступне.

Частиною 4 ст. 43 Закону Укра їни “Про господарські товари ства” визначено, що загальні збори не вправі приймати ріш ення з питань, не включених до порядку денного.

Пунктом 22 постанови Плену му Верховного Суду України в ід 24.10.2008р. №13 "Про практику розгля ду судами корпоративних спор ів" встановлено, що у разі, як що на порушення вимог статті 43 Закону про господарські тов ариства питання не було вклю чено до опублікованого поряд ку денного загальних зборів товариства, рішення цих збор ів із зазначеного питання по винні визнаватися недійсним и через пряму заборону закон у.

Відповідно до ст. 43 Закону Ук раїни “Про господарські това риства” про проведення загал ьних зборів акціонерів держа телі іменних акцій повідомля ються персонально передбаче ним статутом способом. Крім т ого, загальне повідомлення д рукується в місцевій пресі з а місцезнаходженням акціоне рного товариства і в одному і з офіційних друкованих видан ь Верховної Ради України, Каб інету Міністрів України чи Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку із з азначенням часу і місця пров едення зборів та порядку ден ного. Якщо до порядку денного включено питання про зміну с татутного (складеного) капіт алу акціонерного товариства , то одночасно з порядком денн им друкується інформація, пе редбачена статтею 40 цього Зак ону. Повідомлення повинно бу ти зроблено не менш як за 45 дні в до скликання загальних збо рів. У разі необхідності може бути зроблено повторне пові домлення в зазначених засоба х масової інформації. Загаль ні збори акціонерів проводят ься на території України, як п равило, за місцезнаходженням акціонерного товариства, за винятком випадків, коли на де нь проведення загальних збор ів 100 відсотками акцій товарис тва володіють іноземці, особ и без громадянства, іноземні юридичні особи, а також міжна родні організації.

Пунктом 10.14 Статуту Товарист ва передбачено, що про провед ення загальних зборів повідо мляється персонально в письм овій формі не менш ніж за 45 дні в до дня, на який призначені за гальні збори. Крім цього, зага льне повідомлення в той же те рмін друкується в місцевій п ресі за місцезнаходженням То вариства і в одному із офіцій них друкованих органів Верхо вної Ради України, Кабінету М іністрів України чи Державно ї комісії з цінних паперів і ф ондового ринку із зазначення м часу, місяця проведення збо рів і їх порядку денного.

Судом встановлено, що 02.07.2010р. п озивачем направлено акціоне рам Товариства, в тому числі і позивачу, повідомлення про п роведення 19.08.2010р. загальних збо рів з наступним порядком ден ним:

1. про обрання голови та секр етаря зборів, про затверджен ня регламенту зборів;

2. про затвердження звіту ви конавчого органу про діяльні сть ЗАТ за 2009 рік;

3. про затвердження звіту та висновків ревізійної комісі ї про діяльність ЗАТ за 2009 рік;

4. про затвердження річних р езультатів діяльності ЗАТ за 2009 рік;

5. про затвердження балансу ЗАТ за 2009 рік;

6. про затвердження порядку покриття збитків;

7. про внесення змін та допов нень до статуту ЗАТ;

8. про відкликання та обранн я членів наглядової ради ЗАТ ;

9. про відкликання та обранн я членів виконавчого органу ЗАТ;

10. про відкликання та обранн я членів ревізійної комісії ЗАТ;

11. про затвердження рішень, п рийнятих спостережною радою ЗАТ, та вчинених правочинів;

12. про затвердженого догово ру іпотеки укладеного ЗАТ з А Б «Київська Русь»;

13. про переведення випуску і менних акцій Товариства доку ментарної форми існування у бездокументарну;

14. про визначення та затверд ження умов договору про обсл уговування емісії цінних пап ерів з депозитарієм;

15. про визначення та затверд ження умов договору про відк риття рахунків у цінних папе рах з зберігачем;

16. про затвердження дати при пинення ведення системи реєс тру ЗАТ;

що підтверджується поштов им відбитком №02071018 на реєстрі р екомендованих листів позива ча та фіскальним чеком УДППЗ «Укрпошта» №5204 від 02.07.2010р. Копії зазначених документів містя ться в матеріалах справи.

Факт отримання зазначеног о повідомлення визнається та кож і позивачем.

Частиною 2 ст. 43 Закону Україн и “Про господарські товарист ва” визначено, що будь-який з а кціонерів має право вносити свої пропозиції щодо порядку денного загальних зборів не пізніш як за 30 днів до їх склик ання. Рішення про включення ц их пропозицій до порядку ден ного приймається виконавчим органом товариства. Пропози ції акціонерів, які володіют ь більш як 10 відсотками голосі в, вносяться до порядку денно го обов'язково. Рішення про зм іни в порядку денному повинн і бути доведені до відома всі х акціонерів не пізніш як за 10 днів до проведення зборів у п орядку, передбаченому статут ом.

Положеннями п. 10.15 Статуту пе редбачено, що рішення про змі ни в порядку денному повинні бути доведені до відома акці онерів Товариства шляхом пуб лікації відповідного оголош ення в друкованих засобах ма сової інформації, або персон ального повідомлення у письм овій формі не пізніше як за 10 д нів до проведення загальних зборів.

Так, на виконання вищезазна чених вимог Закону та положе нь Статуту відповідачем 22.07.2010р . (більше як за 10 днів до проведе ння загальних зборів) направ лено акціонерам Товариства, в тому числі і позивачу, повід омлення про доповнення до по рядку денного питаннями:

17. про передачу в іпотеку об' єктів нерухомого майна в заб езпечення кредитних зобов' язань третіх осіб;

18. про затвердження проекту договору іпотеки, що підтвер джується поштовим відбитком №0207101 на реєстрі рекомендовани х листів позивача та фіскаль ним чеком УДППЗ «Укрпошта»№9 697 від 22.07.2010р. Копії зазначених до кументів містяться в матеріа лах справи.

Повідомлення про внесення додаткових питань до порядк у денного відповідачем також було розміщено і у місцевій п ресі за місцезнаходженням То вариства (23.07.2010р.) і в одному із оф іційних друкованих органів В ерховної Ради України (22.07.2010р.), щ о підтверджується наявними в матеріалах справи копіями д рукованих видань.

Як вбачається з протоколу з агальних зборів акціонерів Т овариства від 19.08.2010р., на порядо к денний було винесено насту пні питання:

1. про обрання голови та секр етаря зборів, про затверджен ня регламенту зборів;

2. про затвердження звіту ви конавчого органу про діяльні сть ЗАТ за 2009 рік;

3. про затвердження звіту та висновків ревізійної комісі ї про діяльність ЗАТ за 2009 рік;

4. про затвердження річних р езультатів діяльності ЗАТ за 2009 рік;

5. про затвердження балансу ЗАТ за 2009 рік;

6. про затвердження порядку покриття збитків;

7. про внесення змін та допов нень до статуту ЗАТ;

8. про відкликання та обранн я членів наглядової ради ЗАТ ;

9. про відкликання та обранн я членів виконавчого органу ЗАТ;

10. про відкликання та обранн я членів ревізійної комісії ЗАТ;

11. про затвердження рішень, п рийнятих спостережною радою ЗАТ, та вчинених правочинів;

12. про затвердженого догово ру іпотеки укладеного ЗАТ з А Б «Київська Русь»;

13. про переведення випуску і менних акцій Товариства доку ментарної форми існування у бездокументарну;

14. про визначення та затверд ження умов договору про обсл уговування емісії цінних пап ерів з депозитарієм;

15. про визначення та затверд ження умов договору про відк риття рахунків у цінних папе рах з зберігачем;

16. про затвердження дати при пинення ведення системи реєс тру ЗАТ;

17. про передачу в іпотеку об' єктів нерухомого майна в заб езпечення кредитних зобов' язань третіх осіб;

18. про затвердження проекту договору іпотеки.

За таких обставин, на загаль них зборах акціонерів Товари ства 19.08.2010р. були прийняті рішен ня лише по тих питаннях, які бу ли винесенні на порядок денн ий, і про які акціонерів було п овідомлено у строки, визначе ні Законом та положеннями Ст атуту (з 1 по 16 питання за 45 днів д о проведення зборів, з 17 по 18 - за 10 днів).

Враховуючи викладене, суд д ійшов висновку, що вимога поз ивача про визнання недійсн ими всіх рішень, прийнятих на загальних зборах акціонерів Товариства 19.08.2010р. з підстав п орушення вимог ст. 43 ЗУ «Про го сподарські товариства», яке полягає у ненаданні останньо му змоги належним чином підг отуватися до розгляду питань порядку денного, а також з під став вирішення зборами пит ань, не включених до порядку д енного є необґрунтованою, а тому задоволенню не підляга є.

До того ж, при винесенні дан ого рішення судом враховані положення п. 18 постанови Плену му Верховного Суду України в ід 24.10.2008р. №13 "Про практику розгля ду судами корпоративних спор ів" відповідно до яких, при вир ішенні питання про недійсніс ть рішень загальних зборів у зв'язку з іншими порушеннями , допущеними під час скликанн я та проведення загальних зб орів, господарський суд пови нен оцінити, наскільки ці пор ушення могли вплинути на при йняття загальними зборами ві дповідного рішення.

Витрати по сплаті державно го мита та витрати на інформа ційно-технічне забезпечення судового процесу, відповідн о до статті 49 ГПК України, у раз і відмові у позові покладают ься судом на позивача.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. 124 Конституції Украї ни, ст. ст. 33, 34, 49, 82 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, суд

ВИРІШИВ:

1. У задоволенні позовни х вимог відмовити повністю.

Дане рішення господар ського суду набирає законної сили після закінчення десят иденного строку з дня його на лежного оформлення та підпис ання, і може бути оскаржено в а пеляційному або касаційному порядку.

Суддя В.А. Ярема

Повне рішення с кладено 29.10.2010р.

Дата ухвалення рішення25.10.2010
Оприлюднено01.12.2010
Номер документу12524140
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/199-10

Ухвала від 23.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Пелипенко Н.М.

Рішення від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 13.09.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні