Постанова
від 30.11.2010 по справі 6895/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а- 6895/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 листопада 2010 року

Одеський о кружний адміністративний су д у складі

головуючого судді: Тарасишиної О .М.,

при секретарі судового зас ідання: Таратунсь кій О.В.,

представника Позивача Перуняк М.О. ,

відповідача не з' явився

розглянувши у ві дкритому судовому засіданні в приміщенні Одеського окру жного адміністративного суд у адміністративну справу за позовом Державної податково ї інспекції у Суворовському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальніст ю «ОДІСТЕК ІНВЕСТ»про припин ення юридичної особи, що не по в' язано з банкрутством, -

ВСТАНОВИВ:

З оригіналом згідно

Державна податкова інс пекція у Суворовському район і м. Одеси звернулась з позово м до товариства з обмеженою в ідповідальністю «ОДІСТЕК ІН ВЕСТ»про припинення юридичн ої особи, що не пов' язано з ба нкрутством.

Свої вимоги позивач обґрун товує тим, що відповідач біль ше одного року не подає до Дер жавної податкової інспекції у Суворовському районі м. Оде си звіти про фінансово-госпо дарську діяльність.

До судового засідання пред ставник позивача з' явився, позовні вимоги підтримав у п овному обсязі, просив припин ити юридичну особу товариств о з обмеженою відповідальніс тю «ОДІСТЕК ІНВЕСТ».

Відповідач до судового зас ідання не з'явився, про час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином . Будь-яких клопотань від відп овідача про відкладення розг ляду справи до суду не надход ило.

Суд, дослідивши матеріали с прави та надані докази, вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Позивач на підставі ст.1 Зак ону України «Про державну по даткову службу»є місцевим пі дрозділом центрального орга ну державної виконавчої влад и та згідно ст.ст.7,10,11 цього ж Зак ону здійснює повноваження що до встановлення порушень под аткового законодавства, нара хування стягнення заборгова ності з податків та зборів, шт рафних санкцій у тому числі й в судовому порядку. Позови що до стягнення податкової забо ргованості та припинення під приємницької діяльності від несені до компетенції адміні стративних судів згідно п.5 ч.2 ст.17, п.5 ч.4 ст.50, ст.104 КАС України.

Товариство з обмеженою від повідальністю «ОДІСТЕК ІНВЕ СТ»зареєстровано виконавчи м комітетом Одеської міської ради 01.07.2008 року (а.с. 4) та взято на облік в Державній податковій інспекції у Суворовському р айоні м. Одеси в якості платни ка податків з 02.07.2008 року за № 6101 (а. с. 7).

Як вбачається з довідки Де ржавної податкової інспекці ї у Суворовському районі м. Од еси № 320 від 19.05.2010 року, відповіда ч не має податкової заборгов аності зі сплати податків та зборів до бюджетів всіх рівн ів (а.с. 8).

Судом встановлено, що голов ним державним податковим інс пектором відділу адміністру вання податку на додану варт ість управління оподаткуван ня юридичних осіб Державної податкової інспекції у Сувор овському районі м. Одеси На гребецькою Г.В. проведено п еревірку з питань надання до Державної податкової інспек ції у Суворовському районі м . Одеси податкових деклараці й та документів фінансової з вітності, за результатами як ої складено акт № 2592/15-1 від 17.05.2010 ро ку, в якому зазначається, що то вариство з обмеженою відпові дальністю «ОДІСТЕК ІНВЕСТ» з часу реєстрації не подає до Д ержавної податкової інспекц ії у Суворовському районі м. О деси податкових декларацій т а документів фінансової звіт ності (а. с. 10).

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни „Про систему оподаткув ання" передбачено, що платник и податків і зборів (обов'язко вих платежів) зобов'язані вес ти бухгалтерський облік, скл адати звітність про фінансов о-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені закон ом; подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців ” від 15.05.2003р. № 755-ІV, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону є підставою для прийняття су дового рішення про припиненн я юридичної особи.

Пунктом 15 ст.58 Господарськог о Кодексу України передбачен о, що скасування (припинення) д ержавної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюєтьс я за його особистою заявою, а т акож на підставі рішення суд у у випадках визнання недійс ними або такими, що суперечат ь законодавству, установчих документів, або здійснення д іяльності, що суперечить зак ону чи установчим документам , або в інших випадках, передба чених законом. Скасування де ржавної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення за ходів щодо ліквідації суб'єк та господарювання.

За таких обставин, позовні вимоги Державної податкової інспекції у Суворовському р айоні м. Одеси про припинення юридичної особи, доведені, об ґрунтовані, відповідають чин ному законодавству, і підляг ають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»с уд, який постановив рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов' язане з банкрут ством юридичної особи, у день набрання таким рішенням зак онної сили направляє його ко пію державному реєстратору з а місцезнаходженням юридичн ої особи для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення.

Керуючись: ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»с т. 9 Закону України «Про систем у оподаткування», ст.58 ГК Укра їни, ст.ст. 10, 11, 94, 154, 160-163 КАС України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Суворовському районі м . Одеси до товариства з обмеже ною відповідальністю «ОДІСТ ЕК ІНВЕСТ»про припинення юри дичної особи, що не пов' язан о з банкрутством - задовольни ти повністю.

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю ОДІСТЕК ІНВЕСТ» ( 65003, м. Одеса, вул. Чорноморськог о Казацтва, 115, оф. 521, ідентифікац ійний код 35991936).

Копію постанови в день наб рання законної сили направит и державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судову постанову про при пинення юридичної особи - т овариство з обмеженою відпов ідальністю «ОДІСТЕК ІНВЕСТ» .

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом десяти дн ів з дня проголошення постан ови.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Повний текст постанови скл адено та підписано суддею 30 ли стопада 2010 року.

Суддядпис/ О.М. Тарасиши на

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Суворовському районі м. Од еси до товариства з обмежено ю відповідальністю «ОДІСТЕК ІНВЕСТ» про припинення юрид ичної особи, що не пов' язано з банкрутством - задовольнит и повністю.

30 листопада 2010 року

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2010
Оприлюднено02.12.2010
Номер документу12552794
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6895/10/1570

Ухвала від 01.07.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Постанова від 30.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні