Постанова
від 27.10.2010 по справі 2а-6649/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Миколаївський окружний адміністративний суд  

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

27.10.2010 р. 08.11.2010

Справа № 2а-6649/10/1470

          м. Миколаїв

15:45

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Біоносенко В.В. розглянувши адміністративну справу в порядку скороченого провадження

за позовом

Державної податкової  інспекції у Жовтневому районі м. Миколаєва

до відповідача

Приватного підприємства «Захисник-2008»

про припинення юридичної особи

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом про припинення юридичної особи відповідача у зв’язку з неподанням останнім податкових декларацій, документів фінансової звітності, відповідно до закону, протягом року.

Відповідно до п. 3 ч. 1 та ч. 2 ст. 183-2 КАС України  адміністративні справи щодо припинення за зверненням суб’єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом, суд може розглядати в порядку скороченого провадження, якщо такі вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Суд запропонував відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі до 22.10.2010 року подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

          Відповідачем до суду не було подано заперечення.

Розглядаючи адміністративну справу в порядку скороченого провадження за місцезнаходженням відповідача, суд досліджував письмові докази, надані позивачем, та прийшов до такого висновку.

Приватне підприємство «Захисник-2008»як юридична особа зареєстроване виконавчим комітетом Миколаївської міської ради 11.08.2003 року.

Згідно з наданими позивачем відомостями, відповідач не звітує перед податковими органами більше року, а саме з 2006 р., що є порушенням вимог ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”.

Згідно наданих позивачем відомостей у відповідача відсутня заборгованість перед державним бюджетом.

Частиною 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” передбачено, що підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є:

-          неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону;

-           наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п.17 ч.1 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” органи державної податкової служби мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Позов поданий до адміністративного суду у межах строку, передбаченого ст.99 КАС України.

Судові витрати відсутні.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та підлягають задоволенню в повному обсязі.

          На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163, 183-2 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В:

1.          Позов задовольнити в повному обсязі.

2.          Припинити юридичну особу – приватне підприємство «Захисник-2008», код ЄДРПОУ 32507891, зареєстровану 11.08.2003 року державним реєстратором виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

3.          Постанову для виконання надіслати державному  реєстратору  виконавчого  комітету

Миколаївської міської ради, якого зобов’язати повідомити суд про виконання рішення.

4.          Роз’яснити сторонам строк і порядок набрання цією  постановою законної  сили  та її

оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку з дня отримання постанови, якщо протягом цього часу не буде подано апеляційної скарги.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційні скарги у справах, передбачених пунктами 1, 2 частини першої цієї статті, розглядаються апеляційними судами в порядку письмового провадження.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя                                                                       В.В. Біоносенко

Дата ухвалення рішення27.10.2010
Оприлюднено03.12.2010
Номер документу12574591
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6649/10/1470

Постанова від 27.10.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні