Постанова
від 16.11.2010 по справі 9/187/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"16" листопада 2010 р. Справа № 9/187/10

м. Миколаїв

Кредитор: Управління Пе нсійного фонду України в м. Оч аків та Очаківському районі, 57500, Миколаївська область, м. Оч аків, вул. Леніна, 21.

Боржник: Кам' янське сі льське госпрозрахункове ком унальне підприємство «Кам' янський сількомунгосп», 57250, Ми колаївська область, Очаківсь кий район, с. Кам' янка, вул. На бережна, 44

Державний реєстратор: О чаківська районна державна а дміністрація Миколаївської області, 57500, Миколаївська обла сть, м. Очаків, пр-т 50-річчя Жовт ня. 7-а

Миколаївський обласний ві дділ з питань банкрутства, м. Миколаїв, 54001, а/с 156

Суддя Філінюк І.Г.

Представники сторін:

Від кредитора: Нерубальщ ук О.О., дов. №13, від 01.10.10 р.

Від боржника: не з`явився .

Суть спору: про ви знання Кам' янського сільсь кого госпрозрахункового ком унального підприємства «Кам ' янський сількомунгосп»ба нкрутом та відкриття ліквіда ційної процедури.

На виконання ухвали суду від 14.10.10 р. представник кредито ра надав витребувані судом д окументи, які після огляду су дом долучені до матеріалів с прави.

Господарським судом Микол аївської області ухвалою від 14.10.10 р. за заявою Управління Пен сійного фонду України в м. Оча ків та Очаківському районі п орушено справу про банкрутст во боржника - Кам' янського с ільського госпрозрахунково го комунального підприємств а «Кам' янський сількомунго сп»за ознаками ст. 52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, оскільки останній неспромож ний погасити заборгованість в сумі 4736 грн. 35 коп. та відсутні й за юридичною адресою.

Боржник відзиву в го сподарський суд не надав, сум у заборгованості не оспорив , не надав доказів, які б свідч или про можливість погашенн я цієї заборгованості.

На підставі ст. 75 ГПК Ук раїни, справа розглядається за наявними в ній документам и.

Розглянувши матеріал и справи, заслухавши пояснен ня представника кредитора, с уд дійшов висновку про задов олення заяви кредитора виход ячи з наступного:

Кам' янське сільське госпрозрахункове комунальн е підприємство «Кам' янськи й сількомунгосп»зареєстров ано як суб' єкта підприємниц ької діяльності - юридичну о собу Очаківська районна держ авна адміністрація Миколаїв ської області 20.07.2001 р. рішення № 202.

Рішенням №4 від 09.09.10 р. Ка м' янської сілької ради Очак івського району Миколаївськ ої області було надано дозві л на банкрутство боржника.

Матеріалами справи п ідтверджено наявність безсп ірної кредиторської заборго ваності боржника перед Управ лінням Пенсійного фонду Укра їни в м. Очаків та Очаківськом у районі в сумі 4736 грн. 35 коп., яка підтверджується: рішеннями господарського суду Миколаї вської області по справі №7/556 т а по справі №12/150/06.

До теперішнього часу заборгованість не погашена.

Наказ по справі №7/556 та виконавчий лист по справі №12/2 50/06 було повернуто відділом ДВ С Очаківського МРУЮ без вико нання, оскільки у боржника ві дсутнє будь-яке майно, на яке м ожливо звернути стягнення.

Починаючи з березня 200 6 року боржник не звітує до Упр авління Пенсійного фонду в м . Очаків та Очаківському райо ні.

Таким чином, за резуль татами розгляду заяви в підг отовчому засіданні судом вс тановлено, що заборгованість не погашена, не може бути пога шена повністю чи частково аб о списана з боржника інакше я к через процедуру визнання б оржника банкрутом в порядку , передбаченому Законом У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом».

Відповідно до ст. 1 Зак ону банкрутство - це визнана г осподарським судом неспром ожність боржника відновити свою платоспроможність та з адовольнити визнані судом ви моги кредиторів не інакше як через застосування ліквідац ійної процедури.

Відповідно до ч.1 ст. 52 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” у разі, якщо громадянин -підприємець - боржник або кер івні органи боржника - юри дичної особи відсутні з а її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником п ротягом року до органів держ авної податкової служби зг ідно із законодавством пода ткових декларацій, документ ів бухгалтерської звітност і, а також за наявності інши х ознак, що свідчать про ві дсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про бан крутство відсутнього боржни ка може бути подана кредито ром незалежно від розміру й ого вимог до боржника та стро ку виконання зобов'язань.

Суд враховує, що підпр иємництво - це систематична д іяльність, яка ставить за мет у отримання прибутку, за раху нок якого боржник сплачує бо ргові зобов'язання та отриму є можливість провадити госпо дарську «майнову»діяльніст ь. Припинення діяльності і не подання звітності на протязі року до органів ДПІ - це мінім ально достатні ознаки нездат ності підприємця здійснюват и підприємницьку діяльність , ознаки банкрутства даного с уб'єкта господарювання. Оцінивши фактичні обстави ни справи та матеріали справ и у відповідності до ст.43 ГП К України суд визнає, що лі квідація має бути здійснена через застосування положен ь ст.52 Закону.

Кредитор клопоче при значити ліквідатором у справ і арбітражного керуючого Чер епенко Вікторію Григорівну ( ліц. Серія НОМЕР_1 від 06.07.10 р.) , за його згодою.

Господарський суд погодж ується з кандидатурою.

Керуючись ст. 52 ЗУ “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”, ст. 86 ГПК України госп одарський суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати боржн ика - Кам' янське сільське го спрозрахункове комунальне п ідприємство «Кам' янський с ількомунгосп», 57250, Миколаївсь ка область, Очаківський райо н, с. Кам' янка, вул. Набережна , 44, код ЄДРПОУ 31464721 - банкрутом.

2. Визнати безспірні гр ошові вимоги Управління Пенс ійного фонду України в м. Очак ів та Очаківському районі в с умі 4736 грн. 35 коп.

3. Відкрити ліквіда ційну процедуру.

4. Призначити лікві датором - арбітражного керу ючого Черепенко Вікторію Гри горівну (ліц. Серія НОМЕР_1 від 06.07.10 р.), АДРЕСА_1

5. Призначеному лік відатору здійснити ліквідац ію боржника відповідно до ви мог Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом".

6. Копію постанови наді слати кредитору, боржнику, лі квідатору, Миколаївському об ласному відділу з питань бан крутства, державному реєстра тору.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.11.2010
Оприлюднено03.12.2010
Номер документу12577019
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/187/10

Ухвала від 18.05.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Філінюк І.Г.

Ухвала від 20.04.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Філінюк І.Г.

Постанова від 16.11.2010

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні