Постанова
від 27.10.2010 по справі 2а-7234/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2010 р. Справа № 2а-7234/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Коблової О. Д. < Текст >

при секретарі Туранській С.О.

без участі представників с торін

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Ленінсько му районі м. Дніпропетровськ а до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Промстройс ервіс" про припинення юридич ної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Ленінському районі м. Дніпропетровська звернул ась до Дніпропетровського ок ружного адміністративного с уду з позовною заявою до Това риства з обмеженою відповіда льністю "Промстройсервіс", в я кій просить припинити юридич ну особу Товариства з обмеже ною відповідальністю "Промст ройсервіс" (код ЄДРПОУ 30922166).

В обґрунтування позо ву податкова зазначила, що ві дповідач перебуває на обліку у Державній податковій інсп екції у Ленінському районі м . Дніпропетровська як платни к податків та інших обов' яз кових платежів, проте деклар ації та документи податкової звітності не подавались з ли стопада 2006 року, заборгованос ті по платежам до бюджету не м ає.

Представник позивача в судове засідання не з' яви вся, подав заяву про розгляд с прави без його участі

Відповідач до суду не з' явився. Судом було направ лено на адресу відповідача, к опію ухвали про відкриття пр овадження у справі, судову по вістку на 16.09.2010 року, також копі ю позовної заяви та доданих д о неї документів, повістку на 27.10.2010 року проте конверти повер нулись до суду з відмітками п оштового відділення “за закі нченням терміну зберігання” . Суд дійшов висновку про можл ивість розгляду справи за ві дсутності відповідача, оскіл ьки кореспонденція направле на за адресою, вказаною в Єдин ому державному реєстрі юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до висн овку, що позовна заява підляг ає задоволенню, з наступних п ідстав.

Судом встановлено, ма теріалами справи підтвердже но, що Товариства з обмеженою відповідальністю "Промстрой сервіс" перебуває на обліку в Державній податковій інспек ції у Ленінському районі м. Дн іпропетровська, як платник п одатків та інших обов' язков их платежів.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України “Про систему оподатк ування”платники податків і з борів (обов' язкових платежі в) зобов' язані подавати до д ержавних податкових органів та інших державних органів в ідповідно до законів деклара ції, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов 'язкових платежів).

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Ленінс ькому районі м. Дніпропетров ська, відповідач не надає под аткову звітність в податкову інспекцію понад два роки, а са ме з листопада 2006 року.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців” встановл ено, що підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Згідно порядку облік у платників податків, затвер дженого наказом Державної по даткової адміністрації Укра їни від 19.02.1998 №80, зареєстрованог о в Міністерстві юстиції Укр аїни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, я кщо платник податків не має з аборгованості перед бюджето м та у разі неподання протяго м одного року в органи держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів бухгалтерської звітності, ке рівник органу державної пода ткової служби приймає рішенн я у вигляді розпорядження ві дносно суб'єкта господарюван ня - про звернення до суду або господарського суду із заяво ю (позовною заявою) про припин ення юридичної особи.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Ленінс ькому районі м. Дніпропетров ська вбачається про відсутні сть у Товариства з обмеженою відповідальністю "Промстрой сервіс" податкового боргу.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд вважає, що позовні вим оги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Промстройсервіс " (код ЄДРПОУ 30922166).

Копію постанови направити управлінню з питань реєстра ції юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду шляхом по дання апеляційної скарги чер ез Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд з од ночасним направленням копії апеляційної скарги особою, я ка її подає, до суду апеляційн ої інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили відповідно до ви мог ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Повний текст постанови с кладений 01 листопада 2010 року.

Суддя < (підпис) >

< Текст >

< Список >

< Список >

< Список > О. Д. Коблова < Текст >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.10.2010
Оприлюднено07.12.2010
Номер документу12607700
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7234/10/0470

Ухвала від 19.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коблова Ольга Дмитрівна

Постанова від 27.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коблова Ольга Дмитрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні